ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νότης Μηταράκης: Τίτλοι τέλους στο μεγαλοπρεπές φιάσκο της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, με 30 εκατ. ευρώ πεταμένα!

«Κοπτοραπτική» στα πολύπαθα πανεπιστήμια με τα λεφτά του ελληνικού λαού - Στους Ειδικούς Φρουρούς ενσωματώνονται οι αστυνομικοί των ΑΕΙ
Νότης Μηταράκης: Τίτλοι τέλους στο μεγαλοπρεπές φιάσκο της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, με 30 εκατ. ευρώ πεταμένα!

Νότης Μηταράκης: Σταθερή στο δόγμα «ράβε – ξήλωνε, δουλειά να μη σου λείπει», η κυβέρνηση Μητσοτάκη αφού ξόδεψε πακτωλό χρημάτων και για μήνες προσπαθούσε μέσω πολιτικών στελεχών, δημοσιογράφων και πολιτικών αναλυτών να προμοτάρει την ανεκτίμητη… προσφορά της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, τελικά διά στόματος Νότη Μηταράκη ανακοίνωσε εμμέσως πλην σαφώς ότι το συγκεκριμένο αστυνομικό σώμα καταργείται, αφού οι 1.060 αστυνομικοί που είχαν διατεθεί για τη φύλαξη των ΑΕΙ, θα ενσωματωθούν στους ειδικούς φρουρούς.

Σε συνέντευξή του χθες στο Action24, ο Μηταράκης δήλωσε ότι «το πλαίσιο της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας επανεξετάζεται και πως θα πρέπει τα ίδια τα πανεπιστημιακά ιδρύματα να έχουν πιο ενεργό ρόλο στην φύλαξή τους, καθώς δεν είναι ο ρόλος της Αστυνομίας αυτός, αλλά να παρεμβαίνει σε περιστατικά αξιόποινων πράξεων», ενώ σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ ανέφερε ότι θα επανεξεταστεί ο ρόλος της αστυνομίας: «Δεν θα μπαίνει μέσα στα πανεπιστήμια για να κάνει τον θυρωρό. Ο ρόλος της Αστυνομίας θα είναι επικουρικός και θα μπαίνει στα πανεπιστήμια όταν χρειάζεται».

Την ώρα που άνθρωποι πεθαίνουν αβοήθητοι γιατί δεν υπάρχει ασθενοφόρο να τους παραλάβει και το ΕΚΑΒ δεν επανδρώνεται με προσλήψεις διασωστών άλλα με «μπαλώματα» από τον στρατό και την πυροσβεστική, η κυβέρνηση Μητσοτάκη ανερυθρίαστα λέει προς τον ελληνικό λαό πως πέταξε 30 εκατ. ευρώ στον κάλαθο των αχρήστων για ένα μεγαλοπρεπές φιάσκο, όπως εξελίχθηκε να είναι η περιβόητη Πανεπιστημιακή Αστυνομία.

Δεν έχουμε ξεχάσει άλλωστε πως και η πανεπιστημιακή κοινότητα, άλλα και οι εκπρόσωποι των αστυνομικών δήλωναν την αντίθεσή τους στην λειτουργία της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας και μόνο η κυβέρνηση Μητσοτάκη επέμενε στο να καθιερωθεί «με το στανιό» ένα μέτρο που δεν πρόσφερε τίποτα ουσιαστικό (ειδικά με τον τρόπο που λειτουργούσε) και άφηνε εντελώς ανεπηρέαστες τις παθογένειες των Πανεπιστημίων.

Και ασφαλώς κανένας πρύτανης δεν μπορεί να φέρει λύση στην παραβατικότητα, αφού για δεκαετίες τώρα ουδεμία ουσιαστική προσπάθεια δεν έγινε εκ μέρους της πανεπιστημιακής κοινότητας, ώστε να ξεριζωθεί η παραβατικότητα από τις τάξεις της.

Παραδέχθηκε λοιπόν η κυβέρνηση πως έκανε μια τρύπα στο νερό για την αντιμετώπιση της ανομίας στα Πανεπιστήμια και ο Νότης Μηταράκης μιλά για ένα ζήτημα κατασπατάλησης δημόσιου χρήματος, σα να μην συνέβη τίποτα!

Και το φιάσκο δεν τελειώνει εδώ. Ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη εξήγγειλε… «διακοσμητική» έφιππη αστυνομία, που ο ρόλος της δεν θα είναι ενεργός, άλλα θα χρησιμοποιείται για να συμμετέχει στις παρελάσεις και να εμφανίζεται σε σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος!

Δεν φτάνει δηλαδή που η εγκληματικότητα καλπάζει στη χώρα μας και η κυβέρνηση έχει σταθεί ανίκανη να την αντιμετωπίσει, το μόνο που μας έλειπε ήταν αστυνομικοί με… άλογα! Αν αυτά τα άλογα είναι και… πράσινα, τότε θα ταιριάζουν τέλεια με το θέατρο παραλόγου που ζούμε! Τελικά όμως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης «άδειασε» μεγαλοπρεπώς Νότη Μηταράκη, αρνούμενος τη σύσταση έφιππης ομάδας στην ΕΛΑΣ, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές. Δείγμα και αυτό του μπάχαλου που υπάρχει στη ΝΔ με το «καλημέρα» της νέας τετραετίας και ότι κάποιοι δεν βλέπουν την ώρα να βγουν… καβάλα στο άλογο…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Νότης Μηταράκης: Τίτλοι τέλους στο μεγαλοπρεπές φιάσκο της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, με 30 εκατ. ευρώ πεταμένα!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.