Νότης Σφακιανάκης: Η σύλληψη μοιάζει… καρφωτή και μιλημένη


Γεράσιμος Μανωλίδης

Νότης Σφακιανάκης: Η σύλληψη μοιάζει… καρφωτή και μιλημένη


Ο Νότης Σφακιανάκης συνελήφθη για παράνομη κατοχή όπλου και ναρκωτικών. Πρώτο θέμα αργά το βράδυ της Κυριακής, δηλαδή λίγες ώρες μετά τη σύλληψή του.

Trend και viral κατάσταση τη Δευτέρα. Να έχουμε να ασχολούμαστε, να έχουμε να… κράζουμε, να έχουμε να λέμε. Μόνο που καμιά φορά χρειάζεται να διαβάζουμε πίσω από τις λέξεις της είδησης. Οι νόμοι υπάρχουν για να τηρούνται, επομένως αν ο γνωστός τραγουδιστής είναι ένοχος θα υποστεί τις συνέπειες.

Μόνο που αυτό σε σχέση με την επικοινωνιακή ζημιά είναι πταίσμα. Ο Νότης Σφακιανάκης με τον τρόπο που αντιμετωπίζεται μοιάζει να είναι ήδη «ένοχος». Κι αν ακόμα αποδειχθεί πως είχε άδεια οπλοκατοχής, πάλι χαμένος είναι. Υπάρχει και η κοκαΐνη θα μου πείτε. Λίγα γραμμάρια… Λίγα γραμμάρια σημαίνει προσωπική χρήση. Ε, μην τον παρουσιάζουμε και σαν έμπορο ναρκωτικών.

Η παρουσίαση της είδησης είτε είναι λανθασμένη, είτε έχει.. κενά. Ασφαλώς αυτή τη στιγμή και οι έλεγχοι είναι εντατικοί. Λόγω της απαγόρευσης της κυκλοφορίας και όλων των περιοριστικών μέτρων που έχουμε ελέω πανδημίας. Σταμάτησε η ομάδα ΔΙΑΣ, λέει, τον Νότη Σφακιανάκη. Η συνηθισμένη διαδικασία, συνήθως, έχει συγκεκριμένα βήματα. Δείχνεις τα χαρτιά σου, την ταυτότητα και φεύγεις. Η ομάδα ΔΙΑΣ είδε τον γνωστό τραγουδιστή, μια τσάντα δίπλα του και αποφάσισε να την ελέγξει; Λίγο… καρφωτό δεν μοιάζει;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σφακιανάκης: Στην Ευελπίδων με χειροπέδες – «Ιδού ο εγκληματίας» είπε (pics & vid)

Στη συνέχεια η είδηση μοιράζεται. Το όνομά του δίνεται στον Τύπο με ευκολία. Κανένας σεβασμός, ούτε έστω για λίγες ώρες, των προσωπικών δεδομένων. Η μάρκα του πιστολιού, στη… φόρα απευθείας. Η ποσότητα των ναρκωτικών επίσης. Όλα, χαρτί και καλαμάρι. Αν συζητάμε  για κάτι ως δοτό και μιλημένο, αυτό τέτοια χαρακτηριστικά έχει. Την επομένη δε, φωτογραφίες της μεταφοράς του στον εισαγγελέα με χειροπέδες. Ο τραγουδιστής ήδη στιγματισμένος.

Ασφαλώς και κάθε άνθρωπος παλεύει με τους δικούς του δαίμονες. Ο Νότης Σφακιανάκης είναι ένας αντισυμβατικός χαρακτήρας, αντικομφορμιστής από τη φύση του. Είναι εκείνος ο τύπος που είτε τον μισείς, είτε τον λατρεύεις. Μέση λύση δεν υπάρχει. Οι haters χάρηκαν. οι fans θα τον δικαιολογήσουν. Το θέμα είναι σε τέτοιες καταστάσεις να σταματήσει η ανθρωποφαγία. Να μη γινόμαστε ένα αιμοδιψές και αδηφάγο κοινό επειδή αυτό θέλουν να μας κάνουν με όσα μας σερβίρουν. Και κυρίως με τον τρόπο που τα σερβίρουν…


Sportime Extras