ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ντοκιμαντέρ «Στα βήματα του Αγίου Παϊσίου»

Στην εν λόγω ταινία περιγράφεται ο βίος του γέροντα μαζί με μαρτυρίες επωνύμων προσώπων
Ντοκιμαντέρ «Στα βήματα του Αγίου Παϊσίου»

Τη Δευτέρα 7 Μαΐου 2018 και ώρα 7:30μ.μ., η «Πεμπτουσία» θα παρουσιάσει στο θέατρο Παλλάς Αθηνών, σε πρώτη επίσημη προβολή την ταινία/ντοκιμαντέρ: «Στα βήματα του Αγίου Παϊσίου». Μία παραγωγή του Ινστιτούτου «Άγιος Μάξιμος ο Γραικός» και της «Πεμπτουσίας», με την ευγενική χορηγία της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου.

O Άγιος Παΐσιος γεννήθηκε το 1924 στα Φάρασα της Καππαδοκίας. Έχουν γραφεί εκατοντάδες βιβλία για το βίο του, τη διδασκαλία του, τα θαύματά του. Είναι ένας από τους τελευταίους Αγιορείτες Αγίους με τον οποίο μεγαλύνεται το Άγιον Όρος, δοξάζεται η Εκκλησία του Χριστού. Έχει γίνει γνωστός σε όλο τον ορθόδοξο κόσμο και όχι μόνο. Ο βίος του περιγράφεται στην εν λόγω ταινία/ντοκιμαντέρ, μαζί με μαρτυρίες επωνύμων.

Η κεντρική ομιλία της εκδήλωσης θα γίνει από τον Γέροντα Εφραίμ, Καθηγούμενο της Ι.Μ. Μονής Βατοπαιδίου. Στην εκδήλωση η Ελληνική Βυζαντινή Χορωδία με χοράρχη τον Γεώργιο Ν. Κωνσταντίνου θα αποδώσει ύμνους από την Ακολουθία του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου, ενώ ο Γρηγόριος Νταραβάνογλου, άρχων μαΐστωρ της Μ.τ.Χ.Ε. θα ερμηνεύσει τραγούδια από την Καππαδοκία, την γενέτειρα του Αγίου Παϊσίου.

Στο χώρο του «Παλλάς» θα λειτουργήσει Έκθεση βιβλίου από τις εκδόσεις «Εν Πλω».

Είσοδος ελεύθερη – Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Δελτία εισόδου θα μοιράζονται από το ταμείο του Θεάτρου Παλλάς, Βουκουρεστίου 5, Αθήνα, από 2 ως 6 Μαΐου, ώρες 10:00-18:00.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ντοκιμαντέρ «Στα βήματα του Αγίου Παϊσίου»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.