ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ντόρα Μπακογιάννη: Συνωμοσιολογικά σενάρια για ρωσικό δάκτυλο και «πόλεμος με τη Ρωσία»!

Σε «εμπόλεμη» κατάσταση με τη Ρωσία, έθεσε τη χώρα μας η Ντόρα Μπακογιάννη, συνεχίζοντας το αφήγημα του ρωσικού παράγοντα που επιχειρεί να «ρίξει» τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Ντόρα Μπακογιάννη: Συνωμοσιολογικά σενάρια για ρωσικό δάκτυλο και «πόλεμος με τη Ρωσία»!

«Ζούμε σε μια περίοδο εξαιρετικά ανησυχητική. Είμαστε σε μια χώρα που έχει συγκεκριμένη απειλή εξ ανατολών, σε μια χώρα που είναι σε πόλεμο με την Ρωσία λόγω της στάσης της με την Ουκρανία, όπως όλη η Ευρώπη». Αυτά ήταν τα λόγια που μεταχειρίστηκε η Ντόρα Μπακογιάννη, που ούτε λίγο – ούτε πολύ θεωρεί πως η χώρα μας είναι σε μια άτυπη «εμπόλεμη κατάσταση» με τη Ρωσία, στήνοντας μια κινδυνολογική βάση για να στηρίξει τη συνωμοσιολογική προπαγάνδα περί «ρώσικου δακτύλου» που υποτίθεται πως απειλεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τη σταθερότητα της χώρας.

Αυτό είναι το μόνιμο επιχείρημα αντιπερισπασμού που μεταχειρίζεται το Μαξίμου, προκειμένου να μετριάσει την επικοινωνιακή καθίζηση που έχει προκαλέσει το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων. Μετά την ανεκδιήγητη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, που κάλεσε τον λαό να στείλει τον λογαριασμό για την ενέργεια στον… Πούτιν, τώρα και η Ντόρα Μπακογιάννη βλέπει… Ελληνορωσικό «πόλεμο», για τα «μάτια» της Ουκρανίας και του ΝΑΤΟ.

Ασφαλώς ο ελληνικός λαός ουδέποτε ρωτήθηκε αν επιθυμεί να αναλάβει τις συνέπειες μιας άμεσης εμπλοκής της χώρας μας στον Ρωσο-ουκρανικό πόλεμο, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσιζε αυθαίρετα να στείλει επανειλημμένως πολεμικό υλικό στην Ουκρανία.

Σε συνέντευξη της στον ΑΝΤ1, η αδερφή του Κυριάκου Μητσοτάκη συντάχθηκε πλήρως με το αφήγημα που εκπορεύεται από το πρωθυπουργικό περιβάλλον, και επένδυσε στην εμπρηστική ρητορική κατά της Ρωσίας. Την ίδια ώρα που ο ελληνικός λαός μπαίνει στην ενεργειακή «πρέσα» λόγω των αποτυχημένων στρατηγικών αποφάσεων της κυβέρνησης και των Βρυξελλών, η Ντόρα Μπακογιάννη θεωρεί πως είναι ωφέλιμο να κάνει ανοικτό «πόλεμο» δηλώσεων εναντίον της Ρωσίας, μόνο και μόνο για να διασωθεί η εικόνα του πρωθυπουργού.

Μάλιστα τα τελευταία 24ωρα βγαίνουν στην επιφάνεια νέα συνωμοσιολογικά σενάρια ξένης παρέμβασης, αφού σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλέστηκε το Mega Channel, η κυβέρνηση εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο μιας… ρωσικής κυβερνοεπίθεσης στις επερχόμενες εκλογές της Ελλάδας, προκειμένου να αλλοιωθεί το εκλογικό αποτέλεσμα! Μάλιστα σύμφωνα με το ρεπορτάζ του καναλιού, ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης προβαίνει σε «αλλεπάλληλες συσκέψεις με στόχο τη διασφάλιση της διαδικασίας».

Η Ντόρα Μπακογιάννη μεταχειρίστηκε και τις αναφορές Μητσοτάκη στη συνέντευξη Τύπου στην 86η ΔΕΘ, περί πακτωλού χρημάτων που έχουν «πέσει» σε ελληνικά ΜΜΕ από τη Ρωσία, προσδιορίζοντας, μάλιστα το ποσό στα 10 εκατομμύρια ευρώ, «για να εξαγοραστούν συνειδήσεις».

Βεβαίως αν υπάρχουν όντως σοβαρά στοιχεία για ρωσική παρέμβαση σε ελληνικά κόμματα και δημοσιογράφους, θα έπρεπε ήδη να έχουν παρουσιαστεί στο λαό και όχι να παραμένουν επικοινωνιακά «πυροτεχνήματα» με συνωμοσιολογική χροιά. Προς το παρόν αυτό που αντιλαμβάνεται ο μέσος πολίτης είναι πως η κυβέρνηση «εξάγει» τα εσωκομματικά της εκτός συνόρων προκειμένου να «φρενάρει» την κατρακύλα της προς την πλήρη ανυποληψία.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ντόρα Μπακογιάννη: Συνωμοσιολογικά σενάρια για ρωσικό δάκτυλο και «πόλεμος με τη Ρωσία»!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.