ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ντράπηκε και η ντροπή με όσα αισχρά ακούστηκαν στον ΣΚΑΪ κατά των Μακεδόνων: «Είναι φιλορώσοι – Πέφτει μεροκάματο»

Κάθε όριο χυδαιότητας ξεπέρασαν στο ΣΚΑΪ, σε εκπομπή που ακούστηκαν αθλιότητες για τους Μακεδόνες. Διχαστικοί δημοσιογράφοι μίλησαν για «φιλορωσικό ρεύμα» που παίρνει «μεροκάματα» στη Μακεδονία!
Ντράπηκε και η ντροπή με όσα αισχρά ακούστηκαν στον ΣΚΑΪ κατά των Μακεδόνων: «Είναι φιλορώσοι – Πέφτει μεροκάματο»

Σταθεροί στην αντιλαϊκή ρητορική μίσους παραμένουν οι γνωστές ενημερωτικές εκπομπές του ΣΚΑΪ, που στοχοποιούν αδιάντροπα Έλληνες πολίτες, αναλόγως το τι εξυπηρετεί το κυρίαρχο αφήγημα της κυβέρνησης. Αφού για πολλούς μήνες άκουσαν τα μύρια όσα οι ανεμβολίαστοι πολίτες (με αναρίθμητα ρατσιστικά αίσχη), τώρα το «τροπάριο» άλλαξε και βρέθηκαν στο στόχαστρο οι… φιλορώσοι και μάλιστα οι Μακεδόνες!

Την εμετική προσέγγιση του τηλεοπτικού πάνελ επί του θέματος ξεκίνησε ο – κάποτε φανατικός υπερασπιστής των μνημονίων – Μανώλης Καψής που με ύφος Νατοϊκού «πρέσβη» αναφέρθηκε στο ζήτημα της Ουκρανίας και σχολίασε πως «Έχουμε κι ένα αντιδυτικό ρεύμα (σ.σ. στην Ελλάδα), το οποίο μας δυσκολεύει».

Τη σκυτάλη πήρε με αστραπιαία ταχύτητα ο συμπαρουσιαστής της εκπομπής Δημήτρης Οικονόμου που πρόσθεσε: «Ακριβώς! Υπάρχουν και κόμματα φιλορωσικά. Ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα είναι πολύ ενισχυμένο αυτό που λέμε τώρα. Ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα. Το φιλορωσικό. Και για άλλους λόγους. Εκεί συναντώνται διάφορα ρεύματα».

Ασφαλώς δεν θα μπορούσε να λείψει από το παραλήρημα χυδαιότητας εναντίον των βορειοελλαδιτών και ο «δάσκαλος» στις αηδιαστικές τοποθετήσεις Άρης Πορτοσάλτε, ο οποίος πρόσθεσε στη παραληρούσα ομήγυρη: «Πέφτει και μεροκάματο πολύ εκεί τώρα, μην ανοίξουμε άλλες ιστορίες».

Επικίνδυνες και διχαστικές αθλιότητες με δημοσιογραφικό μανδύα

Αδυνατεί ο νους του κάθε πολίτη να πιστέψει πως γίνεται να παίζεται ένα τέτοιο διχαστικό, ανθελληνικό και άθλιο θέατρο σκιών στην ελληνική τηλεόραση. Μόνο και μόνο για να στηριχθεί η δυτικόδουλη ρητορική του Μαξίμου,  κιτρινίζεται από «δημοσιογράφους» μια ολόκληρη γεωγραφική περιοχή της Ελλάδας, και μάλιστα με ισχυρισμούς του καφενείου, υπαινιγμούς και ανυπόστατες ανοησίες. Να μπαίνει το αφήγημα των όποιων «εταίρων» πάνω από το Ελληνικό συμφέρον, δηλαδή πάνω και από την ομοψυχία και την ενότητα των Ελλήνων, τούτες τις κρίσιμες στιγμές που ζει η ανθρωπότητα.

Τέτοιο θράσος και τέτοια ανθελληνική μανία δεν έχει εμφανιστεί ποτέ ξανά στην Ελληνική τηλεόραση. Οι βορειοελλαδίτες που ανέκαθεν είχαν έντονο πατριωτικό συναίσθημα και πάντα πρωτοστατούν σε μεγάλα εθνικά θέματα, μπαίνουν στο πλυντήριο κιτρινισμού του ΣΚΑΪ, για την εξυπηρέτηση μιας τυφλής αντιρωσικής προπαγάνδας. Όταν ο Άρης Πορτοσάλτε και ο ΣΚΑΪ κάλυπταν με περίσσια… θέρμη τα συλλαλητήρια για το όνομα της Μακεδονίας (επειδή συμμετείχε και η ΝΔ για λόγους ψηφοθηρίας), τότε δεν έβλεπαν στους Μακεδόνες… «μεροκάματα» και «αντιδυτικά ρεύματα» που «τους δυσκολεύουν».

Σήμερα που τα «αφεντικά» υπαγορεύουν αντιρωσικό ντελίριο, οι κατ’ ευφημισμόν δημοσιογράφοι τα έβαλαν με τους κατοίκους της Βόρειας Ελλάδας, ασχέτως αν κανένας φορέας και καμία συλλογικότητα δεν έχει ταχθεί με το μέρος της εισβολής της Ρωσίας. Και ακούγοντας όλα αυτές τις τραγικότητες που λέγονται από τηλεοπτικό πάνελ, αναρωτιέται κανείς αν ακόμα πιστεύουν στον ΣΚΑΪ ότι είναι ελληνικό κανάλι…

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ντράπηκε και η ντροπή με όσα αισχρά ακούστηκαν στον ΣΚΑΪ κατά των Μακεδόνων: «Είναι φιλορώσοι – Πέφτει μεροκάματο»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.