ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ντροπή: Χυδαία προσβολή προς το Μυστήριο της Εξομολόγησης έκανε ο Δημήτρης Καμπουράκης!

Ο Δημήτρης Καμπουράκης εκτόξευσε ένα χυδαίο αντιχριστιανικό παραλήρημα, που προσβάλλει το Μυστήριο της Εξομολόγησης και όλους τους άξιους εξομολόγους της εκκλησίας.
Ντροπή: Χυδαία προσβολή προς το Μυστήριο της Εξομολόγησης έκανε ο Δημήτρης Καμπουράκης!

Δημήτρης Καμπουράκης: Χρυσή ευκαιρία για να εξωτερικεύσουν όλη την εμπάθεια τους εναντίον Μυστηρίων και θεσμών της Εκκλησίας βρήκαν διάφοροι ασεβείς δημοσιογράφοι, με αφορμή την υπόθεση του ιερέα του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου στα Κάτω Πατήσια, ο οποίος κατηγορείται για τον κατά συρροή βιασμό ανήλικης (τότε) μαθήτριας.

Ένας από αυτούς ήταν και ο Δημήτρης Καμπουράκης, ο οποίος χρησιμοποίησε μια χυδαία συλλογιστική, η οποία και καμία λογική δεν είχε, και προσέβαλλε χυδαία το ιερό Μυστήριο της Εξομολόγησης και προσέβαλλε το σύνολο των άξιων ιερέων που παίρνουν στις πλάτες τους την πνευματική ευθύνη ενός τόσο επουσιώδους Μυστηρίου.

Σε αυτό το παραλήρημα ασέβειας, ο γνωστός δημοσιογράφος υποστήριξε πως οι γονείς πρέπει να επιλέγουν ηλικιωμένο πνευματικό για το παιδί τους, αν αυτό είναι κορίτσι. Συγκεκριμένα είπε τo εξής απίστευτο:

«Αν θες να έχει πνευματικό το κορίτσι σου δεν θα πας σε έναν 37 χρονών. Bρες έναν 80! Πως θα γίνει τώρα!»

Πραγματικά, πόσο άθλιος μπορεί να είναι αυτός ο συνειρμός; Με αφορμή τις ειδεχθείς πράξεις που φέρεται να έκανε ένας ιερέας, ένας δημοσιογράφος «τσουβαλιάζει» όλους τους πνευματικούς, τους «δικάζει» ανάλογα την ηλικία τους, και τους καταδικάζει!

Με μια εντελώς ανεύθυνη και εμπαθή συμπεριφορά, επιχειρεί να φυτέψει τον σπόρο της πονηριάς και της καχυποψίας σε οικογένειες και νέους, επειδή θέλει να δώσει την εντύπωση πως ολόκληρη η Εκκλησία λειτουργεί με τον διεστραμμένο τρόπο που σκέφτεται ο κ. Καμπουράκης!

Εντωμεταξύ αυτό που είπε, δεν έχει και καθόλου λογική. Με το ίδιο νοσηρό σκεπτικό οι γονείς θα έπρεπε να διαλέγουν για τα παιδιά τους ηλικιωμένους δασκάλους, ηλικιωμένους γιατρούς, ηλικιωμένους προπονητές κ.ο.κ. ! Όμως ο προκατειλημμένος κ. Καμπουράκης βλέπει «κίνδυνο» μόνο στους… μη ηλικιωμένους πνευματικούς! Η απάντηση είναι πως η διαστροφή δεν είναι θέμα ηλικίας, επαγγέλματος ή λειτουργήματος, άλλα θέμα ανθρώπου. Θέμα προσωπικότητας και ατομικής συμπεριφοράς! Οποιαδήποτε υπεργενίκευση λοιπόν, είναι εκ του πονηρού.

Δεν λέμε πως οι γονείς δεν πρέπει να προσέχουν παντού, άλλα αυτό απέχει πολύ από τη νοσηρή καχυποψία που προβάλλει ο Δημήτρης Καμπουράκης, και μάλιστα στοχευμένα και μονόπλευρα, μόνο για τους ιερείς.

Δεν είδαμε τον κ. Καμπουράκη σε άλλες περιπτώσεις φερόμενων σεξουαλικών εγκλημάτων να ασχολείται τόσο ενεργά με το επάγγελμα των δραστών και μάλιστα να δίνει και… συμβουλές ανατροφής στους γονείς. Μόνο με την εκκλησία τον έπιασε πρεμούρα να θίξει με χυδαίο τρόπο και να «καταδικάσει» όλους τους νεαρότερους πνευματικούς!

Στη διαστροφή του σημερινού κόσμου, οι ιερείς αντιμετωπίζονται σαν τα… αεροπλάνα, γίνονται είδηση μόνο όταν «πέφτουν»! Άλλα ξεχνάνε πως μεταξύ των ιερέων υπάρχουν πολλοί που «πετούν»!

Το Μυστήριο της Ιεράς Εξομολόγησης είναι τόσο ανυπέρβλητο και τόσο σωτηριώδες, που κανένας παραληρηματικός δημοσιογράφος δεν μπορεί να το πιάνει στο στόμα του, με σκοπό να το αμαυρώσει.

Είναι το κατεξοχήν Μυστήριο της αγάπης και της φιλανθρωπίας του Θεού. Είναι το πνευματικό ιατρείο, στο οποίο καταφεύγουν χιλιάδες νέοι, για να επουλώσουν τις ψυχές τους. Ένα ιατρείο που θεμελίωσε ο ίδιος ο Χριστός με την εξουσία που έδωσε στους Αποστόλους, λέγοντας τους: «λάβετε Πνεῦμα Ἅγιον· ἄν τινων ἀφῆτε τὰς ἁμαρτίας, ἀφίενται αὐτοῖς, ἄν τινων κρατῆτε, κεκράτηνται».

Μέρος αυτής της μακραίωνης αλυσίδας της Αποστολικής διαδοχής είναι και οι σημερινοί εξομολόγοι, που στη συντριπτική τους πλειοψηφία εργάζονται ηθικότατα και άοκνα, ώστε να ξεφορτώνουν τα βάρη των αμαρτιών από κατάφορτες ψυχές, να χαρίζουν παρηγοριά, ανακούφιση, ψυχική ανάταση, να γλυτώνουν νεαρούς από ψυχικές ασθένειες και κατάθλιψη, να αποτρέπουν ακόμα και αυτοκτονίες. Μιλάμε για ολόκληρο κοινωνικό κυματοθραύστη, ένα πνευματικό «νοσοκομείο» αιώνων!

Για να έρχεται σήμερα ο κ. Καμπουράκης και να εστιάζει σε ένα απεχθές περιστατικό, για να βγάλει γενικό συμπέρασμα για όλους τους εξομολόγους! Πόσος ξεπεσμός πια στην ελληνική τηλεόραση! Η «συμβουλή» που έδωσε ο κ. Καμπουράκης σίγουρα δεν έχει ούτε λογική, ούτε αντικειμενικότητα, ούτε σεβασμό.

Μια πιο εποικοδομητική συμβουλή σίγουρα θα ήταν να αποφεύγει ο κόσμος τους εμπαθείς δημοσιογράφους…

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ντροπή: Χυδαία προσβολή προς το Μυστήριο της Εξομολόγησης έκανε ο Δημήτρης Καμπουράκης!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.