ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ντροπή: Φρικιαστικό γκράφιτι με δαίμονες στην πλατεία Αττικής, με την ανοχή του Δήμου!

Ένα αποκρουστικό γκράφιτι καθαρά σατανιστικής χροιάς ζωγραφίστηκε στην πλατεία Αττικής, με την ανοχή του Δήμου Αθηνών!
Ντροπή: Φρικιαστικό γκράφιτι με δαίμονες στην πλατεία Αττικής, με την ανοχή του Δήμου!

Ένα γεγονός που αποτελεί ντροπή και προκαλεί πολλά ερωτηματικά, είναι το φρικιαστικό γκράφιτι που έγινε σε παρακείμενο τοίχο της Πλατείας Αττικής, όπου κάποιοι ζωγράφισαν μια – μεγάλων διαστάσεων – αναπαράσταση με σατανικές μορφές και με έκδηλα μηνύματα αποκρυφισμού.

Σε μια μεριά αυτού του κατάπτυστου γκράφιτι εμφανίζεται ολόσωμος ο Σατανάς, τραγοπόδαρος, με κέρατα, με φτερά, και με τέσσερα χέρια που «ευλογούν». Μαύρες σφαίρες αιωρούνται και δίνουν την εντύπωση πλανητών και άλλων διαστάσεων, ενώ εμφανίζονται και άλλοι ζωόμορφοι δαίμονες και αποκρουστικές μορφές που «διακοσμούν» αυτό το ανοσιούργημα.

Είχε επίγνωση ο Δήμος Αθηνών για αυτό το αίσχος;

Σε μια Ορθόδοξη χριστιανική χώρα, εμφανίζονται από το πουθενά «μνημεία» σατανιστικής λατρείας σε ένα κεντρικότατο σημείο της πρωτεύουσας κάτω από τη μύτη των αρμοδίων; Ή μήπως και με τη συναίνεση τους; Μια αναπαράσταση του ίδιου του Σατανά ζωγραφίζεται στην καρδιά της πόλης και οι υπεύθυνοι το αντιμετωπίζουν σαν… «τέχνη»;

Αυτό το έκτρωμα που καταλαμβάνει αρκετά μέτρα χώρου, φαίνεται από όλη τη γύρω περιοχή και αναρωτιέται κανείς αν είχε επίγνωση ο δήμος και η αρμόδια υπηρεσία του δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη.

Αν ο κ. Μπακογιάννης ή συνεργάτες του γνώριζαν για αυτό το «εικαστικό» σκουπίδι που προσβάλλει την επικρατούσα θρησκεία και το ανέχονταν, τότε θα πρέπει να δώσουν απαντήσεις στο γιατί άφησαν να ζωγραφιστεί σε μια κεντρική πλατεία κάτι που πρεσβεύει μια εγκληματική και μισανθρωπική δοξασία. Αυτή του σατανισμού.

Γιατί εδώ δεν μιλάμε για κάτι… αφηρημένο. Μιλάμε για κανονική απεικόνιση του διαόλου.

Αν οι υπεύθυνοι δεν έχουν κανένα πρόβλημα με τον σατανά και την λατρεία του, θα είχαν δικαίωμα να βάλουν όσες εικόνες του θέλουν στα σπίτια τους, όχι σε κοινόχρηστο χώρο ο οποίος ανήκει στους δημότες. Οι οποίοι δεν ρωτήθηκαν από κανένα για να έρχονται τα μάτια τους αντιμέτωπα με ένα τέτοιο αίσχος.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, πολίτες που αγανάκτησαν με την ύπαρξη του προκλητικού γκράφιτι, έδρασαν ακτιβιστικά και έσβησαν τις αποκρουστικές μορφές. Κάτι που θα έπρεπε να το κάνει πρώτα ο δήμος και όχι να επιδεικνύει παγερή αδιαφορία, για ένα θέμα που έχει προκαλέσει σάλο εδώ και αρκετές μέρες.

Πέρα από τις πομπώδεις (άλλα κενές περιεχομένου) πολιτικές με μεγάλους περιπάτους, πλατάνια στην Πανεπιστημίου κλπ, ο Δήμαρχος θα έπρεπε να προσέχει περισσότερο τις υποτιθέμενες «εικαστικές παρεμβάσεις» της πόλης και να μην επιτρέπει να ρυπαίνεται με εικόνες που προάγουν το σκότος και τον μεσαίωνα.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ντροπή: Φρικιαστικό γκράφιτι με δαίμονες στην πλατεία Αττικής, με την ανοχή του Δήμου!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.