ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ντροπή! Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει αφήσει απλήρωτες τις κηδείες των θυμάτων στα Τέμπη!

Άλλη μια προσβολή για τα θύματα στα Τέμπη - Ενώ η κυβέρνηση είχε δεσμευτεί να πληρώσει τις κηδείες, τα γραφεία τελετών δεν έχουν πάρει ακόμα ούτε ευρώ!
Ντροπή! Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει αφήσει απλήρωτες τις κηδείες των θυμάτων στα Τέμπη!

Τέμπη: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν σταματά να προσβάλλει με κάθε δυνατό τρόπο τη μνήμη των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στο έγκλημα των Τεμπών, άλλα και να εμπαίζει τους συγγενείς των θυμάτων.

Τι να πρωτοαναφέρει κανείς από τους τελευταίους δυόμισι μήνες; Τη φρικιαστική δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη ότι «αν έλεγε ο Καραμανλής την αλήθεια για τα τρένα, δεν θα έμπαινε άνθρωπος»; Το στημένο σόου Γεραπετρίτη στην επανεκκίνηση των Intercity, στο οποίο επιστρατεύτηκαν κομπάρσοι για να πουν πως στα τρένα όλα είναι καλά;

Το ότι το υπουργείο Μεταφορών βάλθηκε να βγάλει τρελό τον ελληνικό λαό, διατυμπανίζοντας συνεχώς πως στη Λάρισα υπήρχε… τηλεδιοίκηση; Το ότι η κυβέρνηση δεν άφησε την εικόνα του Άξιον Εστί να πάει στα Τέμπη όπως ήταν προγραμματισμένο, για να μην στοιχίσει επικοινωνιακά στο Μαξίμου; Ή ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανερυθρίαστα χαρακτήρισε ως… «προσωρινή φθορά» την παλλαϊκή οργή που προκάλεσε το έγκλημα των Τεμπών;

Τα φαινόμενα αναλγησίας και ο εμπαιγμός δεν έχει τελειωμό.

Και τώρα έρχεται στο φως της δημοσιότητας μια τραγική καταγγελία που δυσκολεύεται να πιστέψει ανθρώπινος νους και αφορά την πληρωμή των κηδειών που έγιναν για τα 57 θύματα. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της efsyn, ενώ από τα τέλη Μαρτίου έχει εγκριθεί η σχετική δαπάνη από το κράτος, τα γραφεία τελετών δεν έχουν δει ούτε ευρώ ζωγραφιστό! Δυόμισι ολόκληρους μήνες αφότου το διεφθαρμένο και τριτοκοσμικό κράτος «θέρισε» 57 ζωές, τα γραφεία κηδειών παραμένουν ακόμα «φεσωμένα»!

Τη στιγμή που η κυβέρνηση είχε δεσμευτεί να πληρώσει όλο το ποσό για τις κηδείες, όσων έχασαν τη ζωή τους στο σιδηροδρομικό δυστύχημα, όπως καταγγέλλουν οι ιδιοκτήτες γραφείων κηδειών, ακόμα δεν έχουν πληρωθεί! Φαίνεται πως όλο αυτόν τον καιρό η κυβέρνηση Μητσοτάκη είχε… «σημαντικότερα» πράγματα να κάνει, όπως το να ξοδεύει εκατομμύρια για την προεκλογική καμπάνια τους!

Η απόφαση έγκρισης δαπάνης έγινε 22/3/2023 και μέχρι σήμερα δεν έχουν αποδεσμευτεί τα κονδύλια. Σημειώνεται ότι όταν οι ιδιοκτήτες γραφείων κηδειών παρέλαβαν τις σορούς των θυμάτων τόνισαν ότι δεν θα λάβουν χρήματα από τις οικογένειες, καθώς το κράτος αναλαμβάνει όλα τα έξοδα.

Σε αντίστοιχες περιπτώσεις στο παρελθόν, οι διαδικασίες είχαν ολοκληρωθεί εντός 10 ημερών και το κράτος είχε πληρώσει όλο το ποσό.

Φαίνεται λοιπόν πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη όχι μόνο προσβάλλει με ποικίλους τρόπους τη μνήμη και τη δικαίωση των νεκρών στα Τέμπη, άλλα δεν φροντίζει ούτε καν για τα βασικά και τα αυτονόητα, δηλαδή να πληρωθούν οι κηδείες αυτών των ανθρώπων. Κατά τα άλλα, φρόντισαν να διατυμπανίσουν τα μέτρα… ενίσχυσης για τις οικογένειες των θυμάτων.

Όταν η κυβέρνηση έχει να κάνει με προμηθευτές των απευθείας αναθέσεων, τότε οι εξοφλήσεις γίνονται σε χρόνο μηδέν! Λίγο πριν τις εκλογές, οι καναλάρχες μπήκαν σε νέα λίστα «Πέτσα» και έλαβαν 9 εκατομμύρια ευρώ, επειδή «επλήγησαν από την οικονομική διαταραχή» που προκάλεσε ο πόλεμος στην… Ουκρανία.

Όμως για τις κηδείες αυτών των ανθρώπων που με πολιτική ευθύνη της κυβέρνησης σκοτώθηκαν στην καρμανιόλα των Τεμπών, φαίνεται πως η κυβέρνηση δεν νιώθει καμία υποχρέωση…

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ντροπή! Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει αφήσει απλήρωτες τις κηδείες των θυμάτων στα Τέμπη!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.