ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΝΤΡΟΠΗ: Έστησαν σημαία του Κεμάλ σε αγώνα βόλεϊ στη Χίο! – Αφού και η Μενδώνη πόζαρε με πορτραίτο του σφαγέα, τι να περιμένεις;

Κανένας δεν αντέδρασε στο γήπεδο για την αισχρή πρόκληση! - Το θέμα «θάφτηκε» λόγω των ελληνοτουρκικών «φλερτ» Μητσοτάκη στην Άγκυρα!
ΝΤΡΟΠΗ: Έστησαν σημαία του Κεμάλ σε αγώνα βόλεϊ στη Χίο! – Αφού και η Μενδώνη πόζαρε με πορτραίτο του σφαγέα, τι να περιμένεις;

Εφόσον οι Τούρκοι βλέπουν την ίδια τη Λίνα Μενδώνη να ποζάρει καμαρωτή μπροστά από πορτραίτο του Κεμάλ Ατατούρκ χωρίς να την ενοχλεί τίποτα, πώς να μην πάρουν αέρα μετά και να μην «κοτσάρουν» τον σφαγέα σε όποιο σημείο της Ελλάδας βρεθούν;

Σύμφωνα με την ανάρτηση στο Twitter/X που έκανε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του κόμματος «ΝΙΚΗ», Ανδρέας Σταλίδης, σε τουρνουά βόλεϊ γυναικών που έγινε στην Χίο μεταξύ ομάδων Ελλάδας και Τουρκίας, τα μέλη της τουρκικής αποστολής έστησαν σε περίοπτη θέση στο γήπεδο μια σημαία της Τουρκίας που είχε και τον παράφρονα σφαγέα, Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ!

Το χειρότερο; Κανένας από τους Έλληνες παράγοντες δεν έκανε τίποτα για να κατεβάσει την κατάπτυστη σημαία! Συγκεκριμένα το τουρνουά βόλεϊ διεξήχθη το διήμερο 10-11 Μαΐου 2024 με ομάδες από τη Χίο και τη Σμύρνη.

Σε έναν μαρτυρικό τόπο όπως είναι η Χίος, όπου οι Τούρκοι κατέσφαξαν τον ελληνικό πληθυσμό της στις 30 Μαρτίου του 1822, προκαλεί τεράστια θλίψη το γεγονός ότι δεν ευαισθητοποιήθηκε κανείς για να βάλει την τουρκική αποστολή στην θέση της! Και φυσικά τη μεγαλύτερη ευθύνη τη φέρει ο δήμαρχος της Χίου, Γιάννης Μαλαφής.

Υποτίθεται ότι αυτοί οι αγώνες γίνονταν στα πλαίσια της… ελληνοτουρκικής φιλίας και τελικά οι Τούρκοι τους μετέτρεψαν σε πολεμική φιέστα, προσβάλλοντας τη μνήμη των νεκρών Ελλήνων σε Χίο, Πόντο και Μικρά Ασία. Απορεί κανείς πώς δεν βρέθηκε έστω ένας απλός θεατής του αγώνα να διαμαρτυρηθεί για την αλητεία της τουρκικής αποστολής.

Αυτό είναι το εθνικό δράμα ενός λαού που γίνεται όλο και πιο ανιστόρητος, μην αναγνωρίζοντας ποια ψυχοπαθής προσωπικότητα κατέσφαζε τον ελληνισμό μόλις πριν 100 χρόνια.

Φυσικά αυτή η σοβαρή πρόκληση δεν «έπαιξε» παρά σε ελάχιστα sites, αφού τα media της λίστας Πέτσα πάσχιζαν να συντηρήσουν το παραμύθι του «ήρεμου κλίματος», ως επικοινωνιακή αβάντα για την επίσκεψη του Μητσοτάκη στην Άγκυρα. Και άλλωστε το να υψώνεται ο Κεμάλ σε αγώνες επί ελληνικού εδάφους δεν… είναι σοβαρό θέμα για την κυβέρνηση και τα media, που προτιμούν να πανηγυρίζουν για την τουρκική βίζα που παραχώρησε ο Μητσοτάκης και πλημμύρησε τα ακριτικά νησιά (και τη Χίο ανάμεσα σε αυτά) με Τούρκους.

Αλλά είπαμε, αν οι ίδιοι οι υπουργοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη φωτογραφίζονται με ντεκόρ τον Κεμάλ, είναι παράλογο να περιμένεις να μην αποθρασυνθούν οι Τούρκοι…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «ΝΤΡΟΠΗ: Έστησαν σημαία του Κεμάλ σε αγώνα βόλεϊ στη Χίο! – Αφού και η Μενδώνη πόζαρε με πορτραίτο του σφαγέα, τι να περιμένεις;», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Ορφανίδης

Ο Αλέξανδρος Ορφανίδης αρθρογραφεί στο Sportime.GR από τα τέλη του 2021, επισημαίνοντας με τα άρθρα του, τα δεινά της ελληνικής κοινωνίας.