ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ντροπή: Ο Λευτέρης Αυγενάκης έβγαλε τον σταυρό από την Ελληνική Σημαία, στην αφίσα του Ράλι Ακρόπολις!

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, δημοσίευσε στα social την αφίσα του Ράλι Ακρόπολις, με σημαία που δεν έχει σταυρό και παραπέμπει σε κάποια... άλλη χώρα.
Ντροπή: Ο Λευτέρης Αυγενάκης έβγαλε τον σταυρό από την Ελληνική Σημαία, στην αφίσα του Ράλι Ακρόπολις!

Φαίνεται πως κάποιους τους ενοχλεί πολύ ο Σταυρός που υπάρχει στην Ελληνική Σημαία. Τους χαλάει την αισθητική. Τους πιάνει σύγκρυο και μόνο στη θέα του. Το είδαμε και στο άθλιο σήμα της επιτροπής για τον εορτασμό των 200 ετών από το 1821, με μια κακόγουστη γαλανόλευκη… κορδέλα (άνευ Σταυρού φυσικά), το βλέπουμε και τώρα στην αφίσα του υφυπουργείου αθλητισμού για το Ράλι Ακρόπολις.

Το Ράλι Ακρόπολις επιστρέφει στην Ελλάδα μετά από 8 χρόνια και η κυβέρνηση δεν έχασε ευκαιρία να δείξει και πάλι την αλλεργία της για κάθε ελληνορθόδοξο σύμβολο. Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, δημοσίευσε στο twitter μια αφίσα για το Ράλι που καλωσορίζει το αθλητικό δρώμενο με την εικόνα ενός αγωνιστικού αυτοκινήτου και φόντο 9 γαλανόλευκες γραμμές (5 μπλε και 4 λευκές), χωρίς να υπάρχει πουθενά ο λευκός Σταυρός της σημαίας.

«Συγχαρητήρια» στον Λευτέρη Αυγενάκη για την… ευρηματικότητα του. Πραγματικά δεν θα μπορούσε να σκεφτεί μια πιο εθνομηδενιστική και αντιχριστιανική αφίσα. Πάλι καλά να λέμε που άφησε και τα χρώματα ίδια δηλαδή, και δεν τα άλλαξε και αυτά.

Πολύ καλά τα είχε προβλέψει όλα αυτά, ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος που έλεγε αρκετά χρόνια πίσω, πως σχεδιάζουν «να αφαιρεθεί από τους κοντούς των σημαιών ο Τίμιος Σταυρός. Ίσως θα αλλάξει και η Σημαία μας επειδή έχει το Σταυρό επάνω. Βλέπουν το Σταυρό και δαιμονίζονται λες και ο Σταυρός έβλαψε αυτόν τον τόπο…».

Και να που στην εποχή μας τα βλέπουμε να υλοποιούνται ένα προς ένα. Αφαιρούν τον Σταυρό από όλα σχεδόν τα επίσημα δρώμενα, για να συνηθίζει σιγά σιγά ο κόσμος μια Σημαία χωρίς αυτόν.

Ας έχουν σταυρό οι χώρες της Αγγλίας, της Αυστραλίας, της Μάλτας, της Γεωργίας, της Ελβετίας, της Νορβηγίας, της Δανίας, της Φινλανδίας και τόσες άλλες. Και ας παρουσιάζονται παντού υπερήφανοι για τα εθνικά σύμβολα τους, αναδεικνύοντας τα σε κάθε διαφημιστική καμπάνια τους.

Οι δικές μας κυβερνήσεις στην Ελλάδα είναι μάλλον πιο… «εκσυγχρονιστικές», πιο… «προοδευτικές». Τόσο πολύ που ο Λευτέρης Αυγενάκης ενέκρινε μια αφίσα που δεν καταλαβαίνεις αν το Ράλι Ακρόπολις διεξάγεται στην Ελλάδα ή στην… Ουρουγουάη (που έχει και αυτή γαλανόλευκες ρίγες στη σημαία της).

Κατά τα άλλα τους… μάρανε να αυτοσυγχαίρονται για το Ράλι Ακρόπολις, ενώ δεν σέβονται την ιστορία μας, τη θρησκεία μας, το αίμα που έχει χυθεί για να μπορεί σήμερα να κυματίζει ψηλά αυτή η σημαία, ώστε να μπορούν σήμερα να ζουν σε μια ελεύθερη χώρα και να ασκεί καθήκοντα υφυπουργού ο Λευτέρης Αυγενάκης με τον απαράδεκτο τρόπο που τα ασκεί…

 

 

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.