ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ντροπή! Βανδαλίστηκε ο Ναός του Αγίου Αχιλλίου στη Λάρισα! Ξεκάθαρη τοποθέτηση και αυστηρό μήνυμα από τον βουλευτή της Νίκης, Γιώργο Ρούντα

Ντροπή και αίσχος για το βανδαλισμό του πολιούχου της Λάρισας Αγίου Αχιλλίου! Το ξεκάθαρο μήνυμα του βουλευτή της Νίκης, Γιώργου Ρούντα
Ντροπή! Βανδαλίστηκε ο Ναός του Αγίου Αχιλλίου στη Λάρισα! Ξεκάθαρη τοποθέτηση και αυστηρό μήνυμα από τον βουλευτή της Νίκης, Γιώργο Ρούντα

Ντροπή και αίσχος. Αυτό που αντίκρισαν οι πιστοί στον Ιερό Ναό πολιούχου της Λάρισας Αγίου Αχιλλίου, το βράδυ του Σαββάτου (3/2), με αφορμή την κυριακάτικη ανάγνωση της συνοδικής εγκυκλίου, με την οποία η Εκκλησία τάσσεται κατά του γάμου και της τεκνοθεσίας των ζευγαριών ίδιου φύλου.

Συνθήματα στους τοίχους και βαψίματα στο πάτωμα και τον τοίχο των προπυλαίων του ναού ήταν τα κατάπτυστα έργα των βανδαλιστών.

Μπροστά από την κεντρική είσοδο έγραψαν και συνθήματα προσωπικά κατά του μητροπολίτη Λαρίσης Ιερωνύμου. Όλα αυτά φυσικά λόγω της αντίδρασης στο νομοσχέδιο που αφορά στον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών.

Όλα αυτά τα απίστευτα γεγονότα εν έτει 2024, δείχνουν και τη νοοτροπία αλλά και την ιδεολογία κάποιων. Ευτυχώς όχι πολλών. Η αντίθετη άποψη χτυπιέται αλλά σίγουρα το φρόνημα δεν μπορεί να χτυπηθεί. Η διαφωνία καταλήγει σε απίστευτα άσχημα γεγονότα και σε κατάπτυστες ενέργειες. Ντροπή!

Ο βουλευτής Λαρίσης και Αντιπρόεδρος της ΝΙΚΗς, Γιώργος Ρούντας σε δήλωσή του έστειλε το ξεκάθαρο μήνυμα για αυτήν την κατάπτυση ενέργεια: «Όσοι ήρθαμε να εκκλησιαστούμε αντικρίσαμε με τα μάτια μας εικόνες ντροπής και αίσχους. Ο ναός έχει βανδαλιστεί με συνθήματα της ροζ, woke ατζέντας η οποία προωθεί τον ολοκληρωτισμό και αποδεικνύει τον αυταρχισμό και την αντιδημοκρατικότητα που τη διέπει. Πρόκειται για συνθήματα τα οποία καθυβρίζουν την ορθόδοξη πίστη και διδασκαλία, καθώς επίσης και κάθε έννοια που αφορά στην πατρίδα και την οικογένεια. Θα πρέπει να μας προβληματίσει πάρα πολύ βαθιά το γεγονός αυτό γιατί όχι μόνο ο συγκεκριμένος Ναός αλλά και όλοι υπόλοιποι Ορθόδοξοι Ναοί μπορεί να αποτελέσουν εν δυνάμει στόχος βανδαλισμού. Είναι αδιανόητο για μια δημοκρατία να συμβαίνουν αυτά τα γεγονότα.

Θα πρέπει επίσης όλοι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας αλλά επίσης και όλοι οι βουλευτές Λαρίσης καθώς και όλων των υπολοίπων κομμάτων της κομματοκρατίας που τόσα χρόνια αποδυναμώνουν τον ιερό θεσμό της οικογένειας, να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Ρούντας: Η ΝΙΚΗ στηρίζει ασταμάτητα τις Ελληνορθόδοξες αξίες και αρχές του Ευλογημένου Γάμου

Ο Γιώργος Ρούντας στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα και στη συνέχεια της τοποθέτησης του, με αφορμή το κατάπτυστο γεγονός: «Καθώς επίσης και όσοι διαφωνούν από τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα να έρθουν με θάρρος και ευπρέπεια εντός του Κοινοβουλιου, να δηλωσουν ξεκάθαρα την αντίθεση τους στο νομοσχέδιο. Πρόκειται για τον ισοπεδωτισμό της ροζ ατζέντας που δείχνει τον αντιδημοκρατικό χαρακτήρα που έχει. Έχουμε ευθύνη όλη να διατηρήσουμε τις αξίες της ορθοδόξου πίστεως. Την ελευθερία, την ισότητα και την αγάπη προς την πατρίδα. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε ξανά τέτοια περιστατικά. Περιμένουμε από όλους να καταδικάσουν το γεγονός και να αποκατασταθεί το συντομότερο δυνατό η ευπρέπεια του Ναού.

Η ΝΙΚΗ θα στηρίζει ασταμάτητα τις Ελληνορθόδοξες αξίες και αρχές του Ευλογημένου Γάμου, της μητρότητας, της πατρότητας, της συζυγίας, της προστασίας του κυοφορούμενου εξ άκρας συλλήψεως, της παραδοσιακής Ελληνικής οικογένειας, της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας»!

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ντροπή! Βανδαλίστηκε ο Ναός του Αγίου Αχιλλίου στη Λάρισα! Ξεκάθαρη τοποθέτηση και αυστηρό μήνυμα από τον βουλευτή της Νίκης, Γιώργο Ρούντα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.