ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Άδωνις φέρνει και «καλάθι του Άη Βασίλη» – Εκτός από μακαρόνια νο6 θα προμοτάρει και παιχνίδια για την φτωχολογιά

Αντί να αντιμετωπίζει ουσιαστικά το κύμα της ακρίβειας, η κυβέρνηση φέρνει ακόμα ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα με προσφορές σε παιχνίδια.
Ο Άδωνις φέρνει και «καλάθι του Άη Βασίλη» – Εκτός από μακαρόνια νο6 θα προμοτάρει και παιχνίδια για την φτωχολογιά

«Καλάθι» για παιχνίδια: Η τραγική πραγματικότητα που έφερε η κυβέρνηση Μητσοτάκη μέσα σε 3 χρόνια, είναι πως ο λαός σε αυτήν την ενεργειακή κρίση καλείται να επιβιώσει μόνο με κουπόνια, επιδόματα και «καλάθια».

Και μετά το φιάσκο του καλαθιού του νοικοκυριού το οποίο ασχολείται μόνο με την κορυφή του παγόβουνου της ακρίβειας, τώρα ακόμα και τα παιχνίδια μπαίνουν στο πλαίσιο της «φιλανθρωπίας» της κυβέρνησης με το… «καλάθι του Άη Βασίλη»!

Όπως γίνεται και με τα προϊόντα πρώτης ανάγκης στα σούπερ μάρκετ, έτσι και με τα παιχνίδια δεν θα υπάρξει καμία μείωση στον ΦΠΑ από το κράτος (αλίμονο), άλλα απλά θα συσταθεί ένα καλάθι… προσφορών από τα παιχνιδάδικα, κάτι που ούτως ή άλλως γινόταν ανέκαθεν, ειδικά σε εορταστικές περιόδους. Ουσιαστικά πρόκειται για άλλο ένα επικοινωνιακό «πυροτέχνημα» που υποτιμά τη νοημοσύνη του πολίτη. Το μόνο που αλλάζει είναι πως ο Άδωνις Γεωργιάδης από εκεί που πόζαρε κρατώντας συσκευασίες μακαρονιών, ίσως τώρα να ποζάρει κρατώντας και παιχνίδια. Η χαοτική απόσταση της κυβέρνησης από την πραγματικότητα που βιώνει ο λαός, παραμένει ως έχει.

Την ώρα που ετοιμάζεται να ανακοινωθεί το «καλάθι του Άη Βασίλη», χιλιάδες οικογένειες όχι μόνο αδυνατούν να πάρουν ένα παιχνίδι ως δώρο για τα παιδιά τους, άλλα δεν μπορούν ούτε καν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα για τρόφιμα, λογαριασμούς και ενοίκιο, ώστε να εξασφαλίσουν αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης για το σπιτικό τους.

Και αντί η κυβέρνηση να προχωρήσει σε καθοριστικές παρεμβάσεις για την ανακούφιση των νοικοκυριών από το «τέρας» της ακρίβειας, εμφανίζεται σαν… νεοφιλελεύθερος Άη Βασίλης και προμοτάρει ένα «καλάθι» παιχνιδιών που περισσότερο θα τονώσει τον τζίρο των παιχνιδάδικων, παρά θα προσφέρει κάτι ουσιαστικό στους πολίτες. Το «καλάθι του Άη Βασίλη» είναι δηλαδή ο ορισμός της έκφρασης «δώρον – άδωρον».

Ο λαός καλείται να συμβιβαστεί σε μια οικονομία των επιδομάτων και όχι της επαγγελματικής προκοπής. Τα νοικοκυριά καλούνται να επιβιώσουν με «συσσίτια» προσφορών και όχι με εξασφάλιση μιας ζωής με προσιτό κόστος διαβίωσης. Και τώρα έχουμε «κουπονοποίηση» ακόμα και των παιχνιδιών. Τα παιδιά όμως έχουν ανάγκη πρώτα απ’ όλα να ζουν σε ένα νοικοκυριό που δεν βουλιάζει οικονομικά από τα υπέρογκα έξοδα και σε ένα σπιτικό που δεν υπάρχει κίνδυνος να «μπουκάρουν» κάποια μέρα τα κρατικά όργανα για να το κατασχέσουν, χάριν κάποιας τράπεζας.

Σε μέτρα που δεν στοιχίζουν απολύτως τίποτα η κυβέρνηση εμφανίζεται πολύ «large». Στα φλέγοντα ζητήματα όμως, όπως η μείωση της φορολογίας και η πάταξη της αισχροκέρδειας, η κυβέρνηση παραμένει… «Σκρούτζ».

Το «καλάθι του Άη Βασίλη» θα έχει ημερομηνία λήξης αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά, θα ξεκινήσει στις 14 Δεκεμβρίου και θα διαρκέσει για δύο εβδομάδες.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τα παιχνίδια που θα περιλαμβάνονται στο καλάθι είναι τα εξής:

βρεφικά παιχνίδια

επιτραπέζια

παζλ

κούκλες

κατασκευές

παιχνίδια δημιουργίας

εκπαιδευτικά παιχνίδια

φιγούρες

αυτοκινητάκια

τηλεκατευθυνόμενα

παιχνίδια εξωτερικού χώρου

παιχνίδια μίμησης (κουκλοθέατρα, κουζίνες, εργαλεία κ.λπ.)

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο Άδωνις φέρνει και «καλάθι του Άη Βασίλη» – Εκτός από μακαρόνια νο6 θα προμοτάρει και παιχνίδια για την φτωχολογιά», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.