ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Άδωνις Γεωργιάδης προκαλεί και σοκάρει με εξωφρενικές δηλώσεις: «Οι ανεμβολίαστοι δεν θα μπορούν να πάνε πουθενά»!

Ο υπουργός Ανάπτυξης προέβη σε προκλητικές δηλώσεις που στοχοποιούν πολίτες και σπέρνουν τη διχόνοια στον Ελληνικό λαό.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης προκαλεί και σοκάρει με εξωφρενικές δηλώσεις: «Οι ανεμβολίαστοι δεν θα μπορούν να πάνε πουθενά»!

Ένα σοκαριστικό και σαφές μήνυμα ακραίου ολοκληρωτισμού που παραπέμπει σε σκοτεινές εποχές, έστειλε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, υπογραμμίζοντας πως όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί «δε θα μπορούν να πάνε πουθενά».

Όπως ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης «είναι προφανές ότι πηγαίνουμε σε ένα δύσκολο χειμώνα, γιατί δυστυχώς μια μικρή, άλλα όχι ασήμαντη μειοψηφία, των πολιτών έχει αποφασίσει να τινάξει το σύστημα υγείας της χωράς μας στον αέρα».

Ο δήθεν Πρωθυπουργός «όλων των Ελλήνων», όπως είχε δηλώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την εκλογική νίκη του το 2019, τώρα αποδεικνύεται πως είναι Πρωθυπουργός των… μισών Ελλήνων. Ένα τεράστιο ποσοστό της τάξεως του 40%, χαρακτηρίζεται ως… μικρή μειοψηφία. Όταν οι ίδιοι ψηφίζονται και εκλέγονται ως κυβέρνηση της χώρας, με μικρότερο ποσοστό από αυτό!

Ένας εν ενεργεία υπουργός της Ελλάδας, σε μια τόσο υπεύθυνη θέση, προβαίνει σε μια απαράδεκτη δήλωση που εν γνώσει του στοχοποιεί μια τεράστια μερίδα πολιτών και επιχειρεί να μοιράσει μίσος και διχόνοια μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων.

Ανεύθυνες, επικίνδυνες και αντιδημοκρατικές πρακτικές, από πολιτικούς που αποδεικνύονται πολύ κατώτεροι των περιστάσεων, επιλέγοντας το μονοπάτι του διχασμού και της κατάδειξης «ενόχων» για όλα τα δεινά, όπως ακριβώς γινόταν στη ναζιστική Γερμανία ή στη Σοβιετική Ένωση του Στάλιν. Δεν υπάρχει χειρότερης μορφής πολιτική, από αυτή που -ανοιχτά πλέον- στρέφει τη μια μερίδα πολιτών εναντίον της άλλης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε ακόμα ότι «η κυβέρνηση δεν έχει σκοπό να ξανακάνει lockdown», διότι όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «δεν έχει… δικαίωμα να επιβάλει lockdown, τουλάχιστον για τους εμβολιασμένους πολίτες».

Δηλώσεις που γίνονται μόνο για να καλλιεργήσουν  τρομοκρατία και που φαντάζουν τουλάχιστον γραφικές, αφού στερούνται κάθε σοβαρής βάσης. Και αυτό διότι στο Ισραήλ, μια χώρα-πρότυπο όσον αφορά τους εμβολιασμούς (με 60% κάλυψη του γενικού πληθυσμού και 80% των ενηλίκων), τα νέα κρούσματα καταγράφουν κατακόρυφη αύξηση και η χώρα ετοιμάζεται για νέο lockdown.

Και αυτό συμβαίνει διότι, σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν, η προστασία που παρέχει το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech, φθίνει με την πάροδο του χρόνου, αφού παρατηρήθηκε μείωση της προστασίας έως και 39% στους 6 μήνες μετά τη δεύτερη δόση.

Ο κ. Γεωργιάδης μπορεί να φαντασιώνεται… τιμωρητικά lockdown και εξουθενωτικούς αποκλεισμούς για τους μη εμβολιασμένους, άλλα η ίδια η πραγματικότητα και τα στοιχεία που προκύπτουν μέρα με τη μέρα, τον ξεπερνούν. Και καθιστούν τα όσα λέει, προφάσεις και δικαιολογίες που χρησιμοποιούνται μόνο και μόνο για να σπείρουν τρόμο, πανικό και διχόνοια και για να επιβληθεί ο απολυταρχισμός που επιθυμούν.

Η αποθράσυνση τους, δεν έχει όρια. Το «δεν θα μπορούν να πάνε πουθενά» σε καμία περίπτωση δεν είναι δήλωση πολιτικού που έχει ορκιστεί να υπηρετεί το Ελληνικό Σύνταγμα και την Ελληνική Δημοκρατία.

Αυτό το ανόητο και τόσο επικίνδυνο παιχνίδι που παίζει η κυβέρνηση για να δικαιολογήσει την αποτυχημένη πολιτική της, δεν πρόκειται να το ακολουθήσουν οι πολίτες που σέβονται το Σύνταγμα, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια των συμπολιτών τους. Κανένας πολίτης που σέβεται τον εαυτό του, δεν θα δεχτεί να βλέπει τον συνάνθρωπο του να συνθλίβεται κοινωνικά και επαγγελματικά, κάτω από τις πιέσεις μιας παρανοϊκής κυβέρνησης.

Το σύστημα υγείας το τίναξαν οι ίδιοι οι πολιτικοί της ΝΔ στον αέρα, μαζί με όλες τις υπόλοιπες μνημονιακές κυβερνήσεις, κλείνοντας ή συγχωνεύοντας νοσοκομεία, μειώνοντας προσωπικό και υποβαθμίζοντας τη δημόσια υγεία. Είναι πολύ προκλητικό να ζητάνε τώρα τα ρέστα από τον λαό.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο Άδωνις Γεωργιάδης προκαλεί και σοκάρει με εξωφρενικές δηλώσεις: «Οι ανεμβολίαστοι δεν θα μπορούν να πάνε πουθενά»!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.