ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Άκης Σκέρτσος «ξαναχτύπησε»: Δεν φταίει το κατεστραμμένο ΕΣΥ, άλλα «ο γερασμένος πληθυσμός» για τους πολλούς θανάτους από Covid

Ο Άκης Σκέρτσος δικαιολόγησε για άλλη μια φορά την τραγική διαχείριση της πανδημίας, χρησιμοποιώντας ως «άλλοθι» για τους πολλούς νεκρούς, το ότι η Ελλάδα έχει γερασμένο πληθυσμό.
Ο Άκης Σκέρτσος «ξαναχτύπησε»: Δεν φταίει το κατεστραμμένο ΕΣΥ, άλλα «ο γερασμένος πληθυσμός» για τους πολλούς θανάτους από Covid

Μετά το τριψήφιο νούμερο θανάτων που καταγράφηκαν χθες (101 θάνατοι) επανήλθε δριμύτερος σε νέες αυθαίρετες εκτιμήσεις ο Άκης Σκέρτσος ή κατά κάποιους… Δρ. Σκέρτσος, αφού ο υπουργός Επικρατείας μπορεί να μην έχει καμία σχέση με την επιστήμη της ιατρικής, όμως αυτό δεν τον εμποδίζει να συμπεριφέρεται σαν «ειδικός» που φέρει γνώμη για όλους και για όλα.

Και φυσικά, για την αποτυχία της κυβέρνησης να περιορίσει τους θανάτους, ο κ. Σκέρτσος δεν θα μπορούσε παρά να «τα ρίξει» για άλλη μια φορά στους… πολίτες! Κατά τον Άκη Σκέρτσο δεν ευθύνεται για τους θανάτους το σμπαραλιασμένο δημόσιο σύστημα υγείας, άλλα οι… πολλοί ηλικιωμένοι που έχουμε στη χώρα μας!

Άκης Σκέρτσος: Οι πολλοί ηλικιωμένοι είναι η εξήγηση για τους θανάτους

Όπως είπε συγκεκριμένα: «δυστυχώς, 9 στους 10 θανάτους καταγράφηκαν σε πολίτες άνω των 60. Η Ελλάδα έχει τον δεύτερο πιο γερασμένο πληθυσμό στην Ευρώπη, το 28% του γενικού πληθυσμού είναι άνω των 60 ετών, που σημαίνει ότι ο ελληνικός πληθυσμός είναι πιο εκτεθειμένος σε λοίμωξη από Covid απ’ ότι συμβαίνει σε άλλες χώρες».

Το σίγουρο είναι πως ο Άκης Σκέρτσος δεν… ανακάλυψε την Αμερική με αυτό που ισχυρίστηκε. Το ότι ο κορονοϊός χτυπά τις μεγαλύτερες ηλικίες είναι γνωστό εδώ και 2 χρόνια, από την αρχή της πανδημίας. Το ότι η Ελλάδα έχει γερασμένο πληθυσμό, επίσης είναι γνωστό τοις πάσι, και ασφαλώς το κόμμα του Άκη Σκέρτσου δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα για να διορθώσει το φοβερό πρόβλημα του δημογραφικού.

Το θέμα όμως είναι τι έκανε η κυβέρνηση για να προστατέψει τους ηλικιωμένους από την πανδημία, εκτός από το να τους επιβάλλει ανήθικα χαράτσια που χτυπούν οριζοντίως τους χαμηλοσυνταξιούχους; Απολύτως τίποτα. Κανένα ουσιαστικό μέτρο πρόληψης, άλλα μόνο τιμωρητικά και εξοντωτικά μέτρα, που προσδοκούν σε «αποτελέσματα» μέσω εκβιασμού.

Ασφαλώς σε καμία περίπτωση δεν αρκεί η διαπίστωση πως η Ελλάδα έχει γερασμένο πληθυσμό, για να δικαιολογήσει την τραγική αποτυχία της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας.

Παρόμοια γερασμένο πληθυσμό έχει και η Πορτογαλία, η οποία όμως εχθές κατέγραψε 31 θανάτους (ενώ η Ελλάδα 101) και βρίσκεται αρκετά πιο πίσω από τη χώρα μας σε συνολικούς θανάτους (19.334). Υψηλά ποσοστά γερασμένου πληθυσμού έχει και η Ιταλία και η Γαλλία, όμως αναλογικά με τον συνολικό πληθυσμό τους, τα πηγαίνουν καλύτερα στην πανδημία από ότι η Ελλάδα.

Άρα οι δικαιολογίες του Άκη Σκέρτσου, δεν αποδεικνύουν απολύτως τίποτα και ακόμα χειρότερα αποτελούν προσπάθειες να στοχοποιηθούν (ακόμα περισσότερο) οι ηλικιωμένοι, οι οποίοι έχουν τραβήξει τα πάνδεινα αυτά τα 2 χρόνια. Και όλο αυτό για να βγει «λάδι» η κυβέρνηση και τα εγκληματικά πολιτικά λάθη της.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο Άκης Σκέρτσος «ξαναχτύπησε»: Δεν φταίει το κατεστραμμένο ΕΣΥ, άλλα «ο γερασμένος πληθυσμός» για τους πολλούς θανάτους από Covid», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.