ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Άκης Σκέρτσος «ξαναχτύπησε»: Φτωχοί όσοι δεν εμβολιάζονται – Οι εύποροι εμβολιάζονται περισσότερο!

Άλλη μια απίστευτη «ερμηνεία»: Ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, ισχυρίστηκε πως ο εμβολιασμός είναι θέμα... οικονομικής επιφάνειας!
Ο Άκης Σκέρτσος «ξαναχτύπησε»: Φτωχοί όσοι δεν εμβολιάζονται – Οι εύποροι εμβολιάζονται περισσότερο!

Δεν σταματά να προβαίνει σε αυθαίρετες και – πολλές φορές – προκλητικές «αναλύσεις» ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, ο οποίος παρουσιάζεται ως «ειδήμονας» που βρίσκει «εξηγήσεις» για κάθε αλλοπρόσαλλο μέτρο που αποφασίζει η κυβέρνηση.

Σε μια νέα απόπειρα να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, ο κ. Σκέρτσος ξεπέρασε τον αυτό του. Μετά τη θέσπιση του ανήθικου προστίμου των 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους άνω των 60, ήταν εύλογο να προκύψει θέμα μη αναλογικότητας και στοχοποίησης των φτωχών. Τα 100 ευρώ τον μήνα, είναι οικονομικός θάνατος για κάποιον χαμηλοσυνταξιούχο και είναι εντελώς άδικο να εξισώνεται ο πλούσιος με τον φτωχό.

Άκης Σκέρτσος: O εμβολιασμός είναι θέμα… πλούσιου και φτωχού!

Ο Άκης Σκέρτσος μιλώντας στην εφημερίδα «Τα Νέα», προσπάθησε να αντικρούσει αυτή την κατηγορία περί ταξικού χαρακτήρα του μέτρου. Πως; Παρουσιάζοντας ακόμα περισσότερη τοξική ταξικότητα και ρίχνοντας τις ευθύνες στους… φτωχούς! Αφού χαρακτήρισε «απολύτως προσχηματικές» τις «δήθεν ταξικές αναλύσεις» περί προστίμων, πρόσθεσε:

«Τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού σημειώνονται στις φτωχότερες περιοχές και δήμους της χώρας, δηλαδή οι εύποροι έχουν εμβολιαστεί σε μεγαλύτερα ποσοστά από τους οικονομικά ασθενέστερους…».

Δηλαδή τι μας είπε ο κ. Σκέρτσος; Ισχυρίζεται πως αυτοί που δεν εμβολιάζονται είναι κυρίως άτομα με χαμηλά εισοδήματα. Όμως τα εμβόλια είναι δωρεάν. Άρα – προφανώς – κάτι άλλο εννοεί ο υπουργός.

Ούτε λίγο – ούτε πολύ, ισχυρίζεται πως ο εμβολιασμός είναι θέμα… επιπέδου. Οικονομικού, μορφωτικού, κοινωνικού. Είναι σα να θέλει να πει πως οι εύποροι έχουν… ανώτερο επίπεδο και δεν είναι τόσο επιρρεπείς σε «θεωρίες συνομωσίας», άλλα οι οικονομικά ασθενέστεροι είναι… μπούφοι που δεν καταλαβαίνουν και πολλά.

Οι… ξύπνιοι εύποροι και οι βραδύνοες φτωχοί, είναι τα δύο κοινωνικά στρώματα που βλέπει ο Άκης Σκέρτσος, ξεδιπλώνοντας ένα άκρως τοξικό σκεπτικό που παραπέμπει σε άλλες εποχές. Και το λέει αυτό, υπουργός εν ενεργεία κυβέρνησης που υποτίθεται πως αντιπροσωπεύει τον λαό. Και σαν να μην έφτανε αυτό, πρόσθεσε:

«η συντριπτική πλειονότητα των συνταξιούχων με βάση τα στοιχεία της ΑΑΔΕ έχει μηνιαίο εισόδημα κάτω από 1.000 ευρώ…». Άρα κατά τον (ακατανόητο) συλλογισμό του κ. Σκέρτσου, αφού οι φτωχοί είναι το… πρόβλημα της πανδημίας και αφού οι περισσότεροι συνταξιούχοι παίρνουν κάτω από 1.000 ευρώ, άρα καλώς καμωμένα τα έχει η κυβέρνηση;

Δηλαδή τα 100 ευρώ θα στοιχίσουν το ίδιο σε έναν που παίρνει 400 ευρώ σύνταξη και το ίδιο σε έναν παίρνει 1.000; Δεν υπάρχει ταξικός διαχωρισμός εκεί; Και αφού (κατά τη γνώμη του) οι οικονομικά ασθενέστεροι είναι αυτοί που δεν εμβολιάζονται, άρα καλά κάνει η κυβέρνηση και τους ισοπεδώνει, καταδικάζοντας τους σε πείνα;

Ο Άκης Σκέρτσος δεν σταματά να εκπλήσσει δυσάρεστα με τις τοποθετήσεις του. Άλλοτε ισχυρίστηκε πως η ενίσχυση του ΕΣΥ αποτελεί… πολυτέλεια, άλλοτε πως δεν υπάρχει μελέτη που να αποδεικνύει ότι οι αστυνομικοί μεταδίδουν τον ιό, άλλοτε πως η αιτία για την αυξημένη θνητότητα είναι το ότι… έχουμε γερασμένο πληθυσμό. Και τώρα, εκφράζοντας πως οι φτωχοί είναι… διακινητές της πανδημίας και τα εξοντωτικά πρόστιμα είναι αποτέλεσμα του «όπου φτωχός και η μοίρα του»…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο Άκης Σκέρτσος «ξαναχτύπησε»: Φτωχοί όσοι δεν εμβολιάζονται – Οι εύποροι εμβολιάζονται περισσότερο!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.