ΚΟΙΝΩΝΙΑ

O απόλυτος ξεπεσμός της ιατρικής επιστήμης: Παγώνη και Εξαδάκτυλος έδωσαν «διαπιστευτήρια» στο συνέδριο της ΝΔ

Η Ματίνα Παγώνη έκανε ενημέρωση για τον κορονοϊό σε «live» σύνδεση από το συνέδριο της ΝΔ, και ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος έκανε κανονική «προεκλογική» ομιλία!
O απόλυτος ξεπεσμός της ιατρικής επιστήμης: Παγώνη και Εξαδάκτυλος έδωσαν «διαπιστευτήρια» στο συνέδριο της ΝΔ

Μια τραγική πλευρά της επιστήμης που «σέρνεται» πίσω από την ουρά κομματικών επιδιώξεων, φανέρωσε η… θερμή συμμετοχή της Προέδρου της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας – Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), Ματίνας Παγώνη άλλα και του Προέδρου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) Αθανάσιου Εξαδάκτυλου, στο 14ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

Εικόνες που μαρτυρούν την παρακμή ενός μέρος του ιατρικού κόσμου που πρωταγωνίστησε στον καιρό της πανδημίας, και τελικά αποδεικνύεται πως πόρρω απέχει από τις αξίες του Ιπποκρατικού λειτουργήματος, που υποτίθεται πως πρέπει να κινείται μακριά από κομματικές «παντιέρες».

Η Ματίνα Παγώνη λοιπόν, εθεάθη να στέκεται υπερήφανη στις… πρώτες σειρές του συνεδρίου. Στη συνέχεια μάλιστα την κάλεσε η κάμερα της ΕΡΤ, και η κ. Παγώνη βγήκε σε ζωντανή σύνδεση από τον χώρο συνεδρίου της ΝΔ! Με σήματα του κόμματος να φιγουράρουν πίσω από την πλάτη της (!), η κ. Παγώνη μίλησε στην εκπομπή της ΕΡΤ για τα τρέχοντα θέματα της πανδημίας και για το αν θα πρέπει να φοράει ο κόσμος… μάσκες!

Και αυτομάτως προκύπτει το ερώτημα: Είναι σοβαρή εικόνα αυτή για έναν «ειδικό» που εδώ και 2 χρόνια εισηγείται για τις τύχες του λαού στον καιρό της πανδημίας, να βγαίνει «live» από το συνέδριο ενός κόμματος για να απευθυνθεί στους πολίτες; Ως τι μίλησε από εκεί η κ. Παγώνη; Ως ιατρός; Ως τηλεπερσόνα; Ως επίδοξη βουλευτής; Είναι δεοντολογικό να «βάφεται» η επιστήμη με τα χρώματα ενός κόμματος και μάλιστα με τέτοιο απροκάλυπτο τρόπο;

Το ακόμα πιο εξωφρενικό είναι πως η Ματίνα Παγώνη όχι μόνο δεν έδωσε εξηγήσεις για την εμφάνιση που προσβάλλει το ιατρικό λειτούργημα άλλα… και ενοχλήθηκε από τις αντιδράσεις! Τηλεθεατής έστειλε μήνυμα στην ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ όπου ήταν καλεσμένη σήμερα η κ. Παγώνη, και σχολίασε την εμφάνιση της στο συνέδριο της ΝΔ.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ εμφανώς ενοχλημένη απάντησε: «Φυσικά! Στη Νέα Δημοκρατία δεν ανήκω; Δεν θα πήγαινα στο συνέδριο; Οι συνδικαλιστές δεν πάνε στα συνέδρια τους;». Ενώ πρόσθεσε: «Θα απολογηθώ γιατί πήγα στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας;». Κάθε σχόλιο περιττεύει…

Ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος έβγαλε πολιτικό λόγο!

Ακόμα περισσότερο προκλητική ήταν η στάση του Αθανάσιου Εξαδάκτυλου, μέλους της επιτροπής λοιμωξιολόγων, που παρευρέθηκε στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας για να καταθέσει τα ιδεολογικά… σέβη του.

Ο πλαστικός χειρούργος έκανε μια κανονικότατη κομματική ομιλία στο κοινό του συνεδρίου που περισσότερο θύμιζε προεκλογικό λογύδριο ενός πολιτευτή, παρά ομιλία ενός ανεξάρτητου επιστήμονα! Μάλιστα αποθέωσε την κυβέρνηση, δηλώνοντας πως ο λαός είναι τυχερός που δεν τον βρήκε η πανδημία με την… προηγούμενη κυβέρνηση (!), ενώ για το τραγικό ρεκόρ θανάτων που καταγράφει η χώρα μας, κατηγόρησε τους πολίτες για… έλλειψη ατομικής ευθύνης!

«Ευτυχώς η πανδημία δεν ήρθε νωρίτερα, το αντιλαμβανόμαστε όλοι το γιατί. Περάσαμε τρεις φάσεις. Την πρώτη φάση καταπληκτικών αποτελεσμάτων. Τη δεύτερη του μέσου όρου και την τρίτη όπου οι επιδόσεις δεν ήταν αυτές που θέλαμε. Τι συνέβη; Μικρά λάθη αλλά κυρίως μια άθλια αντιπολίτευση και μια έλλειψη ατομικής ευθύνης, εμπεδωμένη για πολιτικούς λόγους, χρόνια στην ελληνική κοινωνία», είπε ο κ. Εξαδάκτυλος.

Πραγματικά, ούτε ο πιο φανατισμένος βουλευτής της κυβέρνησης δεν θα μπορούσε να εκφράσει μια τέτοια διαστρέβλωση της αλήθειας. Ενώ η χώρα οδεύει ολοταχώς για 30.000 νεκρούς από τον κορονοϊό, αντί ο κ. Εξαδάκτυλος να απολογηθεί γι’ αυτό το ιστορικό φιάσκο που θα γραφτεί στις μαύρες σελίδες της ιστορίας, δεν βλέπει καμία ευθύνη στην κυβέρνηση (εκτός από… μικρά λάθη), και μάλιστα – χωρίς ίχνος ντροπής – ρίχνει το «ανάθεμα» στον ελληνικό λαό!

Κι όμως «ειδικοί» σαν την κ. Παγώνη και τον κ. Εξαδάκτυλο ήταν αυτοί που χάραξαν την εθνική στρατηγική απέναντι στον κορονοϊό, και σήμερα εμφανίζονται «βασιλικότεροι του βασιλέως». Άνθρωποι που «πούλησαν» ουδετερότητα και επιστημοσύνη, και σήμερα δρέπουν τους καρπούς της υπερπροβολής τους για να δηλώσουν ανοιχτά την ιδιότητα τους, ως κομματικοί «υπήκοοι»…

 

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «O απόλυτος ξεπεσμός της ιατρικής επιστήμης: Παγώνη και Εξαδάκτυλος έδωσαν «διαπιστευτήρια» στο συνέδριο της ΝΔ», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.