ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος «άδειασε» τον Αμβρόσιο: «Και οι προσωπικές απόψεις έχουν ένα όριο»

«Ο καθένας ξέρει τι μπορεί να κάνει αυτή την ώρα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος «άδειασε» τον Αμβρόσιο: «Και οι προσωπικές απόψεις έχουν ένα όριο»

Στην ΕΡΤ μίλησε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και αναφέρθηκε στις δηλώσεις του Μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβροσίου οι οποίες προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων.

«Είναι λυπηρό το φαινόμενο. Ο Θεός είναι αγάπη, ο Θεός δεν εκδικείται. Και προτρέπει όλους μας να αγαπάει ο ένας τον άλλον. Βέβαια συνηθίζουμε να λέμε ότι είναι προσωπικές οι απόψεις αυτές. Αλλά και οι προσωπικές απόψεις έχουν ένα όριο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αρχιεπίσκοπος και συνέχισε λέγοντας:

«Γιατί το γενικότερο διάγραμμα, η εικόνα του Θεού μας, είναι ότι ο Θεός είναι αγάπης, δεν είναι τιμωρός, δεν είναι εκδικητής αλλά αγαπάει όλους μας. Και συνιστά και σε εμάς και στον καθένα μας, αυτή την αγάπη να έχουμε».

«Εμείς ήρθαμε σήμερα στον ναό να προσευχηθούμε για τις ψυχές αυτών των ανθρώπων, αλλά και συγχρόνως να παρηγορήσουμε και εκείνους που βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση. Και κάτι πέρα από αυτό, ότι αυτές τις δύσκολες ώρες, τις τραγικές ώρες, είναι ανάγκη να είμαστε όλοι ενωμένοι.

Όλοι να προσπαθούμε και να προσπαθούμε, χωρίς να θέλουμε, να ρίξουμε ο ένας ευθύνες στον άλλο. Ο καθένας ξέρει τι μπορεί να κάνει αυτή την ώρα. Γι’ αυτό πρέπει να συστρατευθούμε και να σταθούμε στο πλευρό αυτών των ανθρώπων που έχουν πάρα πολύ ανάγκη τις ώρες αυτές», ανέφερε κλείνοντας ο Αρχιεπίσκοπος.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος «άδειασε» τον Αμβρόσιο: «Και οι προσωπικές απόψεις έχουν ένα όριο»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.