ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Άρης Πορτοσάλτε έπαθε «Σόιμπλε» και επιτέθηκε στον Γεωργιάδη για τη διαγραφή των προστίμων: «Αν θέλουμε κράτος, το πρόστιμο πρέπει να καταβάλλεται»

Μέχρι και τον αυταρχισμό του Άδωνι κατάφερε να ξεπεράσει ο Άρης Πορτοσάλτε - Ο υπουργός Υγείας αποκάλεσε «Σόιμπλε» τον δημοσιογράφο!
Ο Άρης Πορτοσάλτε έπαθε «Σόιμπλε» και επιτέθηκε στον Γεωργιάδη για τη διαγραφή των προστίμων: «Αν θέλουμε κράτος, το πρόστιμο πρέπει να καταβάλλεται»

Σταθερός στη νοοτροπία του ως βασιλικότερος του βασιλέως, ο Άρης Πορτοσάλτε που άφησε μελανό στίγμα στην τηλεόραση με τις ρατσιστικές επιθέσεις του προς τους ανεμβολίαστους (αποκαλώντας τους μέχρι και «ψέκια» ή και «στόκους»), δεν είδε με καθόλου καλό μάτι την απόφαση του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, να διαγράψει τα πρόστιμα των πολιτών άνω των 60, που δεν είχαν εμβολιαστεί τον καιρό της πανδημίας.

Ο Άρης Πορτοσάλτε μπορεί ως οπαδός του ακραίου νεοφιλελευθερισμού να θεωρεί πώς η επήρεια του κράτους πρέπει να μειωθεί στη Δημόσια Υγεία και να μπουν λουκέτα σε νοσοκομεία, αλλά αντιθέτως δεν πιστεύει το ίδιο για τα πρόστιμα, που – όπως είπε – πρέπει να καταβάλλονται στο… κράτος, αν αυτό θέλει να θεωρηθεί σοβαρό.

Δηλαδή για τη Δημόσια δωρεάν Υγεία που εξασφαλίζεται από το Σύνταγμα, το κράτος μας… περισσεύει και πρέπει να την ιδιωτικοποιήσουμε, αλλά για τα κατάπτυστα πρόστιμα ωμού εκβιασμού των συνταξιούχων, το κράτος πρέπει να μην κάνει ούτε μια πιθαμή πίσω. Αυτό είναι το σκεπτικό του Άρη Πορτοσάλτε. Άλλοτε θυμάται το κράτος και άλλοτε το ξεχνάει, ανάλογα την περίπτωση.

Συγκεκριμένα ο δημοσιογράφος είπε στον ΣΚΑΪ:

«Για να είναι ένα κράτος, κράτος, εκτός και αν δεν το θέλουμε, για να υπάρχει μια σοβαρότητα στοιχειώδης, για να λέμε ότι δεν είναι σκορποχώρι, όταν επιβάλλεται ένα πρόστιμο, το πρόστιμο καταβάλλεται. Εάν έκανε λάθος η κυβέρνηση για το πρόστιμο που επέβαλε σε συμπολίτες μας την περίοδο του κορωνοϊού, ομολογεί το λάθος της, ζητά συγγνώμη. Αλλά το πρόστιμο είναι πρόστιμο, αν θέλουμε να έχουμε κράτος. Δεν ξέρω πώς το εννοούν η κ.Αγαπηδάκη και ο κ.Γεωργιάδης, ας αφήσουν τους κλάδους ελαίας. Το κράτος είναι κράτος … Είναι εντελώς άδικο αυτό που κάνουν και οι δύο, όχι σε αυτόν που δεν πήγε να εμβολιαστεί, αλλά σε αυτόν που πλήρωσε το πρόστιμο. Να τους τα γυρίσουν πίσω. Να γυρίσουν τώρα πίσω τα πρόστιμα!».

Στο μόνο που έχει δίκιο ο Πορτοσάλτε, είναι ότι πρέπει να αποζημιωθούν τα πρόστιμα σε όσους τα πλήρωσαν. Ωστόσο ο δημοσιογράφος δεν θεωρεί ότι τα πρόστιμα ήταν άδικα και ότι δεν θα έπρεπε να έχουν επιβληθεί εξαρχής. Το αντίθετο. Ξεκαθαρίζει ότι θεωρεί λάθος την υποχώρηση του υπουργείου Υγείας.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε άλλωστε ότι ο Άρης Πορτοσάλτε ήταν φανατικός υπέρμαχος της υποχρεωτικότητας σε σημείο να απαιτεί ακόμη και βασανιστήρια («με το ζόρι, στη σειρά και εμβολιασμός» είχε πει για τους ανεμβολίαστους πολίτες), είχε υπερασπιστεί με πάθος το υγειονομικό χαράτσι στους άνω των 60, και μάλιστα είχε πει ότι είναι «λίγα τα 100 ευρώ, 300.000 αρνήθηκαν, άρα τα έχουν».

Η αντίδραση του Πορτοσάλτε για την απόφαση διαγραφής των προστίμων, μεταφέρθηκε αργότερα και στην εκπομπή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, με αποτέλεσμα να κάνει έκτακτη τηλεφωνική παρέμβαση ο ίδιος ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Σήμερα το πλαίσιο έχει αλλάξει, η οικονομία είναι ανοιχτή, η πανδημία είναι πολύ πιο ήπια, είναι ένα κομμάτι της κανονικότητάς μας και τώρα ο στόχος έχει αλλάξει. Είναι να πείσουμε…» είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης, με τον Άρη Πορτοσάλτε να διακόπτει και να λέει: «Τώρα έχει καταργηθεί το πρόστιμο…».

Τότε ο υπουργός Υγείας ενοχλημένος είπε στον δημοσιογράφο: «Μην γίνεσαι Σόιμπλε. Γίνεσαι λίγο Σόιμπλε, τον αείμνηστο. Μην γίνεσαι Σόιμπλε».

«Εε τώρα αυτό είναι χτύπημα κάτω από τη ζώνη. Πήγαμε μακριά. Όχι, μισό λεπτό. Είναι χτύπημα κάτω από τη ζώνη» απάντησε σε έντονο ύφος ο Άρης Πορτοσάλτε, με τον Άδωνι Γεωργιάδη να ανακαλεί αμέσως μετά:

«Το διαγράφω. Εννοώ μην γινόμαστε υπερβολικοί. Το διαγράφω, μην παρεξηγηθώ», είπε ο υπουργός.

Φανταστείτε που φτάσαμε δηλαδή, ο δημοσιογράφος να έχει γίνει πιο αμείλικτος και από τον σκληροπυρηνικό Άδωνι Γεωργιάδη, και μάλιστα να τον χαρακτηρίζει ο Άδωνις και ως… Σόιμπλε…

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο Άρης Πορτοσάλτε έπαθε «Σόιμπλε» και επιτέθηκε στον Γεωργιάδη για τη διαγραφή των προστίμων: «Αν θέλουμε κράτος, το πρόστιμο πρέπει να καταβάλλεται»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Ορφανίδης

Ο Αλέξανδρος Ορφανίδης αρθρογραφεί στο Sportime.GR από τα τέλη του 2021, επισημαίνοντας με τα άρθρα του, τα δεινά της ελληνικής κοινωνίας.