ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Μπάιντεν κήρυξε το τέλος της πανδημίας – Στην Ελλάδα ακόμα υποχρεωτικά τεστ και ρητορική «διπλοπανδημίας»!

Την ώρα που στην Ελλάδα συντηρείται το κλίμα υγειονομικού αυταρχισμού, ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε πως η πανδημία έλαβε «τέλος».
Ο Μπάιντεν κήρυξε το τέλος της πανδημίας – Στην Ελλάδα ακόμα υποχρεωτικά τεστ και ρητορική «διπλοπανδημίας»!

Τζο Μπάιντεν: Την ώρα που στην Ελλάδα υφίστανται ακόμη εκδικητικά μέτρα και αποφάσεις κατά των ανεμβολίαστων, ακόμα και οι ΗΠΑ που ακολούθησαν σκληρή γραμμή «συναγερμού» στη διαχείριση της πανδημίας, πλέον θεωρούν πως έλαβε τέλος.

Πριν ακόμη ο ΠΟΥ βάλει την επίσημη «σφραγίδα» του, την λήξη της πανδημίας «σφύριξε» σε συνέντευξη του ο Τζο Μπάιντεν. Ο Αμερικανός πρόεδρος εμφανίστηκε στην εκπομπή 60 minutes του τηλεοπτικού δικτύου CBS που μεταδόθηκε την Κυριακή, και είπε πως η πανδημία του νέου κορονοϊού έχει λάβει τέλος στις ΗΠΑ, παρά το ότι στη χώρα παρατηρούνται ακόμη υψηλοί αριθμοί μολύνσεων.

«Αν κοιτάξετε γύρω σας, κανένας δεν φοράει μάσκα, κι όλος ο κόσμος είναι σε μάλλον καλή φόρμα», είπε ο κ. Μπάιντεν. «Η πανδημία τέλειωσε. Έχουμε ακόμη πρόβλημα με την COVID. Χρειάζεται να κάνουμε ακόμη πολλή δουλειά. Αλλά η πανδημία τέλειωσε».

Σημειωτέον πως παρά την διαπίστωση του για το «τέλος» της πανδημίας, ο Τζο Μπάιντεν έχει αιτηθεί από το Κογκρέσο την έγκριση κονδυλίου 22,4 δισ. δολαρίων για την ενίσχυση του συστήματος υγείας, ενόψει μιας πιθανής έξαρσης των κρουσμάτων το προσεχές φθινόπωρο.

Παράλληλα, σε μια εναλλακτική πραγματικότητα, την ελληνική, τα ΜΜΕ συνεχίζουν να τροφοδοτούν την ατμόσφαιρα τρομοκρατίας και την καταστροφική λογική διχασμού του λαού, ενώ ούτε ένας τηλε – «ειδικός» δεν έχει διανοηθεί να καταθέσει δημόσια πως η πανδημία έχει λάβει τέλος. Το αντίθετο μάλιστα, συνεχίζονται οι «κορώνες» που ενισχύουν την τρομολαγνεία, με επιχειρήματα όπως ότι «ο κορονοϊός είναι πόλεμος», πως έχουμε «ακραία χαλάρωση των μέτρων», πως έχουμε… «διπλοπανδημία» και πως τα παιδιά στα σχολεία πρέπει να ζουν με τη μάσκα και «θα πειθαρχήσουν».

Στην ελληνική πραγματικότητα έχουμε ακόμα «ειδικούς» σαν τον κ. Βασιλακόπουλο που αναρωτιέται τι γράμματα θα μάθει το παιδί του ένας… ανεμβολίαστος εκπαιδευτικός, ακούμε ακόμα για υποχρεωτικές μάσκες, έχουμε υποχρεωτικά test στους ανεμβολίαστους εργαζόμενους χωρίς καμία υγειονομική λογική, έχουμε χιλιάδες υγειονομικούς να παραμένουν καταδικασμένοι στη φτώχεια για ένα κυβερνητικό «πείσμα».

Ενώ ακόμα και ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν δίστασε να πει δημόσια το αυτονόητο, ο μόνος λόγος που ως τώρα ο Έλληνας υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, τόλμησε να κηρύξει μια άτυπη «λήξη» της πανδημίας, ήταν για να υποδεχθεί το άνοιγμα της… θερινής τουριστικής σεζόν. Και ενώ η τουριστική περίοδος οδεύει στο τέλος της, εμφανίζονται και πάλι οι «τηλεπερσόνες» της υγειονομικής τρομοκρατίας, για να προωθήσουν τα επικαιροποιημένα εμβόλια.

Ασφαλώς στην αντίληψη του μέσου πολίτη, έχει παγιωθεί πλέον το ποιοι μεταφέρουν μια ψύχραιμη, εμπεριστατωμένη και αντικειμενική επιστημονική άποψη, και ποιοι «ειδικοί» έχουν ξεπεράσει προ πολλού τα όρια της γραφικότητας.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο Μπάιντεν κήρυξε το τέλος της πανδημίας – Στην Ελλάδα ακόμα υποχρεωτικά τεστ και ρητορική «διπλοπανδημίας»!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.