ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Μπάμπης Παπαδημητρίου ξαναχτύπησε: «Αν ψήφιζα κατά των πλειστηριασμών, θα ήταν σαν να ψήφιζα εναντίον της πατρίδας μου»

Ο Μπάμπης Παπαδημητρίου τάχθηκε ανοιχτά υπέρ των «funds» και της λεηλασίας της λαϊκής στέγης, λέγοντας πως κάτι τέτοιο είναι... πατριωτικό
Ο Μπάμπης Παπαδημητρίου ξαναχτύπησε: «Αν ψήφιζα κατά των πλειστηριασμών, θα ήταν σαν να ψήφιζα εναντίον της πατρίδας μου»

Μπάμπης Παπαδημητρίου: Χωρίς περιστροφές και χωρίς ίχνος ντροπής – πλέον – γαλάζιοι βουλευτές τάσσονται στο πλευρό των «κορακιών» της αγοράς, των funds και των servicers δηλαδή, που πλέον με τις ευλογίες της κυβέρνησης και την απόφαση του Άρειου Πάγου μπορούν να λεηλατούν τα σπίτια εκατοντάδων χιλιάδων δανειοληπτών.

Ο βουλευτής της ΝΔ, Μπάμπης Παπαδημητρίου, γνωστός για τις εξαιρετικά κυνικές (και μερικές φορές γραφικές) δηλώσεις του, μίλησε στο κανάλι Kontra και ουσιαστικά υποστήριξε πως το συμφέρον των τραπεζών και των funds είναι το συμφέρον της… πατρίδας. Μάλιστα εμφανίστηκε τόσο σκληροπυρηνικός υπέρ των «πάτσηδων» που λυμαίνονται την αγορά ακινήτων, που ισχυρίστηκε πως ακόμα και αν η Νέα Δημοκρατία απαγόρευε τους πλειστηριασμούς, εκείνος δεν θα ψήφιζε ένα τέτοιο μέτρο.

«Εμένα και το δικό μου κόμμα να έφερνε απαγόρευση πλειστηριασμών με ένα νόμο κι ένα άρθρο θα έλεγα συγγνώμη δεν το ψηφίζω» δήλωσε προκλητικά ο κ. Παπαδημητρίου. «Θα ήταν σαν να ψηφίζω εναντίον της πατρίδας μου, εναντίον των συμφερόντων της», υποστήριξε.

«Δεν γίνεται να ρίχνεις βόμβες στην οικονομία» συνέχισε. «Η οικονομία μας, ενώ πατάει στα πόδια της γερά, δεν έχει τελειώσει με τα προβλήματά της. Το να πεις σταματάω τους πλειστηριασμούς είναι λάθος» κατέληξε.

Βέβαια το δίλημμα που εμφανίζει ο γαλάζιος βουλευτής είναι επίπλαστο και παραπλανητικό, αφού οι δανειολήπτες ουδέποτε ζήτησαν πλήρη απαγόρευση των πλειστηριασμών, άλλα να υπάρξει μια νομοθετική παρέμβαση ικανή να προστατεύσει την πρώτη κατοικία. Εξαιρώντας τους στρατηγικούς κακοπληρωτές (οι οποίοι είναι μειοψηφία), οι υπόλοιποι «κόκκινοι» δανειολήπτες θα πρέπει να μπορούν να ρυθμίζουν τα δάνεια τους και – έστω – να πληρώνουν μια μηνιαία δόση σε ένα ποσό ανάλογο του ενοικίου που θα πλήρωναν για να διαμένουν στα ίδια τους τα σπίτια.

Και ασφαλώς να υπάρχει ένα προστατευτικό πλαίσιο για τις ευάλωτες ομάδες, όπως οι άνεργοι, οι μονογονεϊκές οικογένειες, οι πολύτεκνοι, οι πολίτες με αναπηρίες και σοβαρά προβλήματα υγείας κ.λπ.

Κατά την άποψη του κ. Παπαδημητρίου όμως, δεν είναι συμφέρον για το κράτος μας το να προστατεύει την λαϊκή κατοικία των Ελλήνων φορολογουμένων, άλλα το να παραδίδει εκατοντάδες χιλιάδες σπίτια στα νύχια των ξένων και εγχώριων συμφερόντων που φιλοδοξούν να μετατρέψουν την χώρα σε «real estate» οικόπεδο.

Κατά τα άλλα, ο Μπάμπης Παπαδημητρίου είχε εκφράσει προ μηνών πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης «είναι ο μεγαλύτερος σοσιαλιστής που έχει περάσει τα τελευταία χρόνια από την Ελλάδα». Απλά ασχολίαστο. Επίσης ο κ. Παπαδημητρίου ήταν εκείνος που σε ένα ακόμα ρεσιτάλ κυνικότητας και αναλγησίας, είχε δηλώσει πως οι ιδιώτες πάροχοι ήταν – ουσιαστικά – εκείνοι που επέβαλλαν να υιοθετήσει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) και στην συνέχεια η ΔΕΗ, την ληστρική ρήτρα αναπροσαρμογής που για μήνες «γονάτισε» οικονομικά τα νοικοκυριά.

Βέβαια, ο κ. Παπαδημητρίου δεν είναι ο μόνος από την κυβέρνηση που υποστηρίζει ανοιχτά το «πάρτι» των ιδιωτικών συμφερόντων εις βάρους του λαού. Ήδη από τον Φεβρουάριο του 2020, ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε δηλώσει επί λέξει σε εκδήλωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου: «Απόλυτη προστασία της πρώτης κατοικίας δεν υπάρχει σε καμία προηγμένη οικονομία, και ούτε πρέπει να υπάρχει. Είναι και ζημία για την οικονομία να υπάρχει, ούτε πρέπει να υπάρχει».

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο Μπάμπης Παπαδημητρίου ξαναχτύπησε: «Αν ψήφιζα κατά των πλειστηριασμών, θα ήταν σαν να ψήφιζα εναντίον της πατρίδας μου»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.