Ο C.S. Lewis δεν έγραψε το απόσπασμα «Οι συμβουλές ενός γέροντα διαβόλου σε έναν νεότερο»

Ένα δημοσίευμα που κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις αρχές Αυγούστου 2020, ισχυρίζεται, ψευδώς, ότι ο Ιρλανδός μυθιστοριογράφος Κλάιβ Στέιπλς Λιούις (C. S. Lewis), περιγράφει σε ένα βιβλίο του με τίτλο «Οι συμβουλές ενός γέροντα διαβόλου σε έναν νεότερο», γραμμένο το 1941, πώς οι άνθρωποι οδηγούνται στην κόλαση μέσω του «φόβου τους να αρρωστήσουν» συσχετίζοντάς το εμμέσως με την πανδημία του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τα Ελληνικά Hoaxes, ένα δημοσίευμα που κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις αρχές Αυγούστου 2020, ισχυρίζεται, ψευδώς, ότι ο Ιρλανδός μυθιστοριογράφος Κλάιβ Στέιπλς Λιούις (C. S. Lewis), περιγράφει σε ένα βιβλίο του με τίτλο «Οι συμβουλές ενός γέροντα διαβόλου σε έναν νεότερο», γραμμένο το 1941, πώς οι άνθρωποι οδηγούνται στην κόλαση μέσω του «φόβου τους να αρρωστήσουν» συσχετίζοντάς το εμμέσως με την πανδημία του κορονοϊού.

Διαβάστε το παρακάτω απόσπασμα που τελικά δεν είναι γραμμένο από τον C.S. Lewis:

Οι συμβουλές ενός γέροντα διαβόλου
” Ένας νεαρός διάβολος:
– Πώς κατάφερες να στείλεις στην κόλαση τόσες ψυχές;
Ο γέροντας διάβολος:
– Μέσο του φόβου!
Ο νεαρός:
– Μπράβο! Και τι φοβόντουσαν; Πολεμούς; Πείνα;
Ο γέροντας:
– Όχι… Μια αρρώστια!
Ο νεαρός:
– Δεν αρρώστησαν; Δεν πέθαιναν; Δεν υπήρχε γιατρειά;
Ο γέροντας:
-….. αρρώστησαν. Πέθαναν. Υπήρχε γιατρειά…
Ο νεαρός:
– Δεν καταλαβαίνω…
Ο γέροντας:
– Πίστεψαν, καταλάθος, ότι το μοναδικό πράγμα που πρέπει να κρατήσουν με κάθε κόστος είναι η ΖΩΗ!!!
Σταματήσαν να αγκαλιάζονται… Σταματήσαν να χαιρετάει ο ένας τον άλλον!!! Παράτησαν όλες της ανθρώπινες επαφές…. Αφήσαν οτιδήποτε ήταν ανθρώπινο! Έμειναν χωρίς χρήματα. Έχασαν την δουλειά τους. Επέλεξαν όμως να φοβούνται για την ζωή τους ακόμα κι αν δεν είχαν ψωμί να φάνε. Πίστεψαν ότι άκουσαν, διάβασαν εφημερίδες και πίστεψαν τυφλά ότι διάβασαν. Παράτησαν την ελευθερία. Δεν έφυγαν ξανά από το σπίτι. Δεν πήγαν πουθενά. Δεν επισκέφθηκαν ποτέ ξανά φίλους και συγγενείς. Όλος ο κόσμος μετατράπηκε σε μια τεράστια φυλακή με εθελοντές κατάδικους.
Δέχτηκαν τα πάντα!!! Όλα αυτά για να επιβιώσουν μια ακόμα μίζερη ημέρα….
Δεν έζησαν, πέθαιναν κάθε μέρα!
Ήταν πολύ εύκολο να πάρω την μίζερη ψυχή τους!”