ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Χρήστος Καραγιάννης νέος κοσμήτορας στην Θεολογική Σχολή

Ο Χρήστος Καραγιάννης ανέλαβε τα ηνία στην κοσμητεία της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπως προέκυψε από τις κοσμητορικές εκλογές της 24ης Ιουλίου. Στην ηλικία των 51 ετών, πρόκειται πιθανότατα για το νεαρότερο κοσμήτορα που έχει αναδείξει η Θεολογική Σχολή Αθηνών. Ο κ. Καραγιάννης έχει διατελέσει μέλος της επταμελούς επιτροπής του ΕΛΚΕ και...
Ο Χρήστος Καραγιάννης νέος κοσμήτορας στην Θεολογική Σχολή

Ο Χρήστος Καραγιάννης ανέλαβε τα ηνία στην κοσμητεία της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπως προέκυψε από τις κοσμητορικές εκλογές της 24ης Ιουλίου.

Στην ηλικία των 51 ετών, πρόκειται πιθανότατα για το νεαρότερο κοσμήτορα που έχει αναδείξει η Θεολογική Σχολή Αθηνών.

Ο κ. Καραγιάννης έχει διατελέσει μέλος της επταμελούς επιτροπής του ΕΛΚΕ και του διοικητικού συμβουλίου της Εταιρείας αξιοποίησης της περιουσίας του πανεπιστημίου.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν πως η εκλογή του κ. Καραγιάννη «κομίζει έναν αέρα ανανέωσης και καλλιεργεί προσδοκίες για ένα ακόμη πιο δημιουργικό μέλλον στη Θεολογική Σχολή».

Aκολουθεί το βιογραφικό του κ. Καραγιάννη όπως περιλαμβάνεται στην ιστοσελίδα της Θεολογικής Σχολής:

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1969. Αποφοίτησα από το Τμήμα Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 1992.

Υπηρέτησα την στρατιωτική μου θητεία ως Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός (1992-1994). Το 1994, κατόπιν εξετάσεων, έλαβα υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) για μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό.

Το 1995 έλαβα με διάκριση από το University of Aberdeen τον τίτλο του Master of Theology (MTh). Για την επίδοσή μου τιμήθηκα με υποτροφία από το Gilroy Royal Scholarship Foundation της Μεγάλης Βρετανίας (1996).

Το 1999 προσελήφθην στον Κλάδο Εκδόσεων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος ως συντάκτης των περιοδικών «Εκκλησία» και «Θεολογία».

Το 2004 ανακηρύχθηκα Διδάκτωρ του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, υποβάλλοντας προς έγκριση τη διδακτορική διατριβή με τίτλο: «Η έννοια του υπολοίπου στην Παλαιά Διαθήκη».

Το 2006 εξελέγην στη θέση του Λέκτορος του ανωτέρω Τμήματος με γνωστικό αντικείμενο «Ιστορία και Αρχαιολογία της Παλαιάς Διαθήκης».

Από το Σεπτέμβριο του 2007 (ΦΕΚ 5375/642/17-8-2007) διδάσκω στο Τμήμα Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

To 2013 (ΦΕΚ 429/16-4-2013) εξελέγην στη βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με γνωστικό αντικείμενο «Παλαιά Διαθήκη».

Το 2019 (ΦΕΚ 442/28-3-2019) εξελέγην στη βαθμίδα του Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με γνωστικό αντικείμενο «Παλαιά Διαθήκη».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο Χρήστος Καραγιάννης νέος κοσμήτορας στην Θεολογική Σχολή», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.