ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Χρήστος Σταϊκούρας ομολόγησε πως οι επιδοτήσεις είναι «ψίχουλα» – Παρόλα αυτά δηλώνει γενναιόδωρος

Ο Χρήστος Σταϊκούρας άθελα του αποδόμησε το αφήγημα Μητσοτάκη, για δήθεν γενναίες παροχές προς τους πολίτες.
Ο Χρήστος Σταϊκούρας ομολόγησε πως οι επιδοτήσεις είναι «ψίχουλα» – Παρόλα αυτά δηλώνει γενναιόδωρος

Χρήστος Σταϊκούρας: Κρίση ειλικρίνειας ή συνέχιση στην κοροϊδία του λαού; Τι από τα δύο (αν όχι και τα δύο) έκανε τον Χρήστο Σταϊκούρα να παραδεχθεί πως η κυβέρνηση μοιράζει «ψίχουλα» στον λαό για να τον ενισχύσει – υποτίθεται – απέναντι στο πρωτοφανές κύμα ακρίβειας;

Εδώ και μήνες, το κυρίαρχο αφήγημα του Μαξίμου είναι πως τα έκτακτα επιδόματα που δίνονται είναι αποφάσεις μιας… γαλαντόμας κυβέρνησης, για να βοηθήσει τους καταναλωτές στις μεγάλες δυσκολίες που έχει προκαλέσει το ντόμινο ακρίβειας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν χάνει ευκαιρία σε κάθε δημόσια εμφάνιση του, για να τονίζει το πόσο γενναιόδωρη κοινωνική πολιτική ασκεί και πόσο… πολύ έχει σταθεί στο πλευρό των πολιτών, «κατά τα μέτρα του δυνατού».

Ο υπουργός Οικονομικών όμως, παραδέχθηκε ωμά πως τα επιδόματα είναι ουσιαστικά σταγόνα στον ωκεανό, λέγοντας αυτολεξεί πως οι παρεμβάσεις ενίσχυσης μπορεί να είναι «ψίχουλα» στην οπτική του πολίτη. Ο κ. Σταϊκούρας ρωτήθηκε συγκεκριμένα αν πάμε για γενναία επιδότηση στα καύσιμα, για να απαντήσει πως «αυτό είναι σχετικό, γιατί για το οικονομικό επιτελείο μπορεί να είναι γενναία, άλλα για τον πολίτη, ψίχουλα».

«Οι παρεμβάσεις μέχρι σήμερα είναι εξαιρετικά γενναίες με βάση τον ευρωπαϊκό μέσο όρο», συνέχισε ο υπουργός. Ναι άλλα και η ακρίβεια στα καύσιμα είναι εξαιρετικά… «γενναία» σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, καθότι η Ελλάδα αυτή τη στιγμή έχει την 6η πιο ακριβή βενζίνη στον κόσμο! Οι μόνες χώρες που προηγούνται της Ελλάδας στην τιμή είναι το Χονγκ Κόνγκ, η Νορβηγία, η Δανία, η Φινλανδία και η Ισλανδία. Δηλαδή πρόκειται για χώρες με πολύ ανώτερο βιοτικό επίπεδο και υψηλότερους μισθούς από την Ελλάδα.

Ο κ. Σταϊκούρας που (άθελα του;) ουσιαστικά αποδόμησε το αφήγημα Μητσοτάκη, προσπάθησε να προμοτάρει τη νέα ενίσχυση που ετοιμάζει η κυβέρνηση στα καύσιμα, δηλώνοντας ότι από τον Ιούλιο θα εφαρμοστούν οι νέες παρεμβάσεις οι οποίες θα έχουν ορίζοντα τριμήνου. Ωστόσο απέφυγε να αποκαλύψει το ύψος των νέων παρεμβάσεων, άλλα αν κάποιος κρίνει από τα «συμφραζόμενα» περί «ψίχουλων», καταλαβαίνει κανείς πως οι ελαφρύνσεις δεν θα κάνουν καμιά ιδιαίτερη διαφορά στις τεράστιες δυσκολίες που βιώνουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Όταν ακόμα και ο υπουργός Οικονομικών παραδέχεται πως οι οικονομικές ενισχύσεις προς τους πολίτες είναι «ψίχουλα», τότε οι πολίτες που διαμαρτύρονται τόσο καιρό για το ότι έχουν αφεθεί μόνοι τους στο έλεος της ακρίβειας, πως θα πρέπει να νοιώθουν μετά από τέτοιες παραδοχές;

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο Χρήστος Σταϊκούρας ομολόγησε πως οι επιδοτήσεις είναι «ψίχουλα» – Παρόλα αυτά δηλώνει γενναιόδωρος», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.