ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Γιάννης Οικονόμου το… «ξεφούρνισε» στον ΣΚΑΪ: Τρίτη δόση στον γενικό πληθυσμό, έως το τέλος του έτους!

Τρία εμβόλια σε ένα μόνο έτος! Η κυβέρνηση δια στόματος του Γιάννη Οικονόμου, εξήγγειλε την τρίτη δόση για όλους τους Έλληνες ως το τέλος του 2021.
Ο Γιάννης Οικονόμου το… «ξεφούρνισε» στον ΣΚΑΪ: Τρίτη δόση στον γενικό πληθυσμό, έως το τέλος του έτους!

Ξεκίνησε και από επίσημα χείλη το… «ποίημα» για τη τρίτη δόση εμβολίου στο γενικό πληθυσμό, αφού ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου δήλωσε πως έως το τέλος του 2021 θα εφαρμοστεί ενισχυτική δόση για όλους τους Έλληνες.

Η τακτική «λάου – λάου» φαίνεται πως είναι πολύ προσφιλής στην κυβέρνηση, αφού μόλις πριν από μερικές μέρες τα κυβερνητικά στελέχη μιλούσαν για προαιρετική 3η δόση μόνο για τους άνω των 65 και τους υγειονομικούς (τα ίδια περίπου είχε πει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ).

Τελικά ο Γιάννης Οικονόμου στη τηλεόραση του ΣΚΑΪ «ξεφούρνισε» το σχέδιο της τρίτης δόσης για όλους, λέγοντας πως «πολύ σύντομα» αναμένεται να παρθούν οι αποφάσεις για τη χορήγηση της. Στη συνέχεια πρόσθεσε πως βρίσκεται σε εξέλιξη σχετική συζήτηση με την επιτροπή των ειδικών, χωρίς όμως να ξεκαθαρίσει πόσοι μήνες θα πρέπει να έχουν μεσολαβήσει από τη δεύτερη δόση, για να γίνει η τρίτη.

Και όλα αυτά μπαίνουν σε εφαρμογή, ενώ κανένας υγειονομικός φορέας, ούτε διεθνής, ούτε εγχώριος, δεν έχει εγγυηθεί για την χρησιμότητα και την πλήρη ασφάλεια ενισχυτικής δόσης στον γενικό πληθυσμό.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν παρέλειψε να κάνει κουρελόχαρτο το σύνταγμα και τα πανανθρώπινα δικαιώματα για ακόμη μια φορά αναφέροντας ότι «οι εμβολιασμένοι πολίτες που είναι και θωρακισμένοι έναντι της βαριάς νόσησης με κορονοϊό, δικαιούνται και πρέπει να έχουν πλήρη προνόμια για μια κανονική ζωή».

Μια «κανονικότητα» εξάρτησης και εκβιασμών

Η κυβέρνηση με αργό και σταθερό τρόπο οδηγεί τους πολίτες σε ένα γαϊτανάκι ατελείωτων δόσεων (αντί να δοθεί άμεση προτεραιότητα στις θεραπείες), ακολουθώντας βήμα προς βήμα το Ισραήλ, όπου εκεί πλέον χορηγούνται μαζικά τρίτες δόσεις και όσοι έχουν εμβολιαστεί με δύο μόνο δόσεις θεωρούνται πλέον ανεμβολίαστοι.

Οι πολίτες καλούνται να κάνουν ουσιαστικά 3 δόσεις μέσα σε ένα μόνο έτος (!), εξαρτώμενοι από εμβόλια χαμηλής αποτελεσματικότητας. Δημιουργείται ένα δυστοπικό στάτους εκβιασμού, όπου κάθε νέα δόση θα αποτελεί και διαβατήριο «ελευθερίας», ενώ σε περίπτωση που κάποιος πολίτης δεν κάνει το απαραίτητο «update», θα περνά στη «σκοτεινή πλευρά» της κοινωνίας μαζί με τους υπόλοιπους «πληβείους»…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο Γιάννης Οικονόμου το… «ξεφούρνισε» στον ΣΚΑΪ: Τρίτη δόση στον γενικό πληθυσμό, έως το τέλος του έτους!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.