ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο γιατρός της 14χρονης κατηγορείται και για το θάνατο 24χρονου

Ίδια περίπτωση με εκείνη του πατέρα Βησσαρίων που έχασε την κόρη του από επέμβαση γαστρικού δακτυλίου έχουμε στην Καβάλα. Ίδιος ο δράστης!
Ο γιατρός της 14χρονης κατηγορείται και για το θάνατο 24χρονου

Περίπτωση παρόμοια με εκείνη του πατέρα Βησσαρίων που έχασε την κόρη του από επέμβαση γαστρικού δακτυλίου έχουμε στην Καβάλα. Φερόμενος δράστης ο ίδιος γιατρός!

«Ο ίδιος γιατρός που χειρούργησε τη 14χρονη έκανε επέμβαση και στον 24χρονο αδελφό μου. Μετά από λίγες ημέρες κατέληξε», δηλώνει ο αδελφός του 24χρονου τότε Νίκου, που έχασε τη ζωή του μετά από επέμβαση για γαστρικό δακτύλιο!

Θυμίζουμε ότι ο θάνατος της 14χρονης ήταν αποτέλεσμα πολυοργανικής ανεπάρκειας η οποία προκλήθηκε από σηπτικό σοκ, μόλις λίγες ημέρες μετά το χειρουργείο για τοποθέτηση γαστρικού δακτυλίου. Ο ιερέα πατέρα της Βησσαρίων κατήγγειλε ιατρικό λάθος παράλληλα υπέβαλε μήνυση για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά του ιδιώτη γιατρού που χειρούργησε την κόρη του σε ιδιωτική κλινική της Θεσσαλονίκης.

Πλέον στο πλευρό του πατερά Βησσαρίων Καντούνη στέκεται ο Δημήτρης Σινιώρης από την Κεραμωτή Καβάλας, ο οποίος πριν τέσσερα χρόνια έχασε τον 24χρονο γιο του μετά από χειρουργείο για τοποθέτηση γαστρικού δακτυλίου που έκανε ο ίδιος γιατρός!

Μάλιστα ο κ. Σινιώρης είχε κινήσει νομικές διαδικασίες κατά των γιατρών που συμμετείχαν στην επέμβαση και όπως είπε «το δικαστήριο στο οποίο παραπέμπεται ο γιατρός καθώς και ένας νοσοκομειακός γιατρός έχει προσδιορισθεί για το φθινόπωρο».

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση του 24χρονου, ο θάνατος επήλθε από πολυοργανική ανεπάρκεια επί εδάφους περιτονίτιδας, ενώ όπως αναφέρει το thesstoday.gr, η οικογένεια όρισε πραγματογνώμονες οι οποίοι συμπέραναν ότι «μετά την επέμβαση τοποθέτησης γαστρικού δακτυλίου υπέστη ενδοπεριτοναϊκή μόλυνση από μικροβιακό παράγοντα την οποία δεν διέγνωσαν έγκαιρα οι γιατροί».

Ο κ. Σινιώρης μόλις έμαθε για την περίπτωση της 14χρονης κόρης του ιερέα, αφού προφανώς υπέστη σοκ βλέποντας σαν… επανάληψη τα όσα ίδια συνέβησαν, ξεκίνησε τις προσπάθειες επικοινωνίας με τον πάτερ Βησσαρίων Καντούνη.

«Προσπαθώ να έρθω σε επαφή με τον ιερέα για να γίνουμε μία γροθιά και να κάνουμε, από κοινού, ό,τι είναι δυνατόν ώστε να κυνηγήσουμε αυτόν τον άνθρωπο που μας στέρησε τα παιδιά μας. Αν και ο πόνος δεν σταμάτησε ποτέ, με το που είδα όσα κατήγγειλε ο ιερέας ξύπνησε η οργή μέσα μου. Ήταν σαν να άκουγα την ιστορία του δικού μου παιδιού. Πως είναι δυνατόν ο άνθρωπος αυτός να συνεχίζει να χειρουργεί κανονικά; Εμείς αποφασίσαμε να υποβληθεί το παιδί μου σε μία επέμβαση καλαισθησίας η οποία, όπως μας διαβεβαίωσε, ήταν χειρουργείο-ρουτίνας και μέσα σε 9 μέρες υπέστη σηπτικό σοκ και κατέληξε», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σινιώρης περιέγραψε και τα όσα βίωσε τον Μάιο του 2017 όταν ο υπέρβαρος γιος του αποφάσισε να προχωρήσει στην τοποθέτηση γαστρικού δακτυλίου: «Επειδή είχε σκοτωθεί η σύζυγός μου σε τροχαίο και μεγάλωσα μόνος τα παιδιά μου ανησυχούσα πολύ γιατί ήξερα τι σημαίνει θάνατος. Έτσι ρωτούσα και ξαναρωτούσα τον γιατρό αν υπήρχε κίνδυνος από την επέμβαση. Εκείνος με διαβεβαίωσε ότι είχε κάνει χιλιάδες παρόμοιες εγχειρήσεις και δεν υπάρχει κανένα ρίσκο, όπως ακριβώς είχε πει και στον ιερέα».

Σύμφωνα με τον χαροκαμένο πατέρα, μετά το τέλος του χειρουργείου στις 12 Μαΐου 2017, ο γιατρός τους διαβεβαίωσε ότι όλα πήγαν καλά και τους έδωσε εξιτήριο. Σχεδόν 24 ώρες μετά όμως, ο 24χρονος είχε δυσφορία, ενώ την επομένη επιδεινώθηκε ακόμα περισσότερο, με αποτέλεσμα να πάνε στη Θεσσαλονίκη να δουν τον γιατρό, ο οποίος επανέλαβε ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

Επέστρεψαν στην Κεραμωτή, αλλά το ίδιο βράδυ η κατάσταση του νεαρού χειροτέρεψε και αφού πήγαν σε πνευμονολόγο της περιοχής, βρέθηκαν τελικά στο νοσοκομείο Καβάλας. Σύμφωνα με το thesstoday.gr ο γιατρός που τον χειρούργησε τον επισκέφθηκε και διέγνωσε πνευμονική εμβολή, αλλά δύο ημέρες μετά μεταφέρθηκε στην ιδιωτική κλινική στη Θεσσαλονίκη που είχε κάνει την επέμβαση, με την κατάστασή του πια να είναι κρίσιμη.

«Θυμάμαι ακόμη τα λόγια του γιατρού να μου λέει ότι φεύγει η ζωή μέσα από το παιδί μου λες και την τραβάει ένα χέρι», περιέγραψε ο κ. Σινιώρης, οποίος λίγο αργότερα έμαθε ότι το παιδί του πέθανε…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο γιατρός της 14χρονης κατηγορείται και για το θάνατο 24χρονου», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.