ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Ηλίας Μόσιαλος… ενοχλήθηκε από τις δηλώσεις Τσιτσιπά: «Ανώριμη τοποθέτηση ενός επώνυμου τενίστα»

Ο... απογοητευμένος Ηλίας Μόσιαλος χαρακτήρισε «ανώριμες» τις δηλώσεις του Στέφανου Τσιτσιπά και έθεσε τον προβληματισμό του για το ότι οι παρενέργειες των εμβολίων, γίνονται ειδήσεις ενώ μάλλον... δεν θα έπρεπε.
Ο Ηλίας Μόσιαλος… ενοχλήθηκε από τις δηλώσεις Τσιτσιπά: «Ανώριμη τοποθέτηση ενός επώνυμου τενίστα»

«Ενοχλημένος» από τις… δηλώσεις που έκανε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, εμφανίστηκε σε ανάρτηση του ο καθηγητής του LSE, Ηλίας Μόσιαλος, σύμφωνα με τις οποίες ο αθλητής δεν θα εμβολιαστεί για τον κορoνοϊό, μέχρι ο εμβολιασμός να γίνει υποχρεωτικός.

Ο κ. Μόσιαλος αναφέρει στην ανάρτηση του:

«Μόνο το 39% των συμπατριωτών μας ηλικίας 18-24 ετών έχουν κάνει το εμβόλιο (με κίνητρα και χωρίς κίνητρα). Αυτό είναι το πραγματικό πρόβλημα και υπερβαίνει τις δηλώσεις του πρώην; ειδώλου (το ερωτηματικό το βάζω γιατί πολλές φορές η πορεία από την απαξίωση στην αποθέωση είναι μισό τσιγάρο δρόμος, ειδικά στη χώρα μας).

Ο κ. Μόσιαλος χαρακτηρίζει τον Στέφανο Τσιτσιπά… «πρώην» είδωλο (με ερωτηματικό). Ασφαλώς κανένας αθλητής δεν είναι, ούτε θα πρέπει να είναι είδωλο, άλλα προκαλεί εντύπωση η έμμεση μομφή που κάνει, για έναν αθλητή που απλά άσκησε το δικαίωμα του στην προαιρετικότητα του εμβολιασμού και παρουσιάστηκε ειλικρινής στην ερώτηση για το αν έχει εμβολιαστεί, αν και θα μπορούσε να το αποφύγει για να προστατεύσει το image του.

Ωστόσο, ο Ηλίας Μόσιαλος συνεχίζει: «Η δήλωση που τόσο απογοήτευσε, γιατί έγινε από επώνυμο που μπορεί να επηρεάσει την κοινή γνώμη, ας μας προβληματίσει γενικότερα. Οι ελάχιστες παρενέργειες των εμβολίων είναι ειδήσεις καθημερινά και όχι το πόσοι έχουν σωθεί λόγω της προστασίας των εμβολίων».

Ποιος απογοητεύτηκε ακριβώς από τη δήλωση του Στέφανου Τσιτσιπά; Ο Άδωνις Γεωργιάδης; Ο πρωθυπουργός; Οι ειδικοί με το «ακαταδίωκτο»; Τα φιλοκυβερνητικά sites; Ο κύριος Μόσιαλος; Γιατί ο απλός λαός, αποκλείεται να απογοητεύτηκε. Ο κάθε πολίτης έχει δική του κρίση και σκέψη, για να αποφασίσει τι θα κάνει σχετικά με το εμβόλιο. Δεν περιμένει την άποψη του Στέφανου Τσιτσιπά για να απογοητευτεί ή να… γοητευτεί.

Ο Ηλίας Μόσιαλος παρουσιάζεται… ενοχλημένος επειδή ο Τσιτσιπάς «επηρεάζει την κοινή γνώμη» όπως λέει, άλλα ο ίδιος, το μόνο που κάνει εδώ και παραπάνω από ενάμισο χρόνο, είναι ακριβώς αυτό: να προσπαθεί να επηρεάσει τη κοινή γνώμη με δηλώσεις του. Αν έχει τέτοια ιδέα για τον Ελληνικό λαό ο κ. Μόσιαλος, δηλαδή πως μπορεί να επηρεαστεί τόσο εύκολα από τη γνώμη ενός και μόνο αθλητή, τότε μάλλον φαίνεται πως θεωρεί τους Έλληνες άβουλα πρόβατα…

Και συνεχίζει:

«Ο άδικος θάνατος ενός εμβολιασμένου συμπατριώτη μας γίνεται κυρίαρχη είδηση ενώ ‘ξεχνάμε’ ότι είχαμε 13,204 άδικους θανάτους ανεμβολίαστων συμπατριωτών μας μέχρι στιγμής. Στο διαδίκτυο αλλά και σε τηλεοπτικές εκπομπές προβάλλονται απόψεις για τα εμβόλια από ‘πανεπιστημιακούς’ και ‘ειδικούς’ μπροστά στις οποίες η ανώριμη τοποθέτηση του επωνύμου τενίστα είναι ήσσονος σημασίας.

Ενόχλησε ο κ. Τσιτσιπάς αλλά μήπως πέρα από το δέντρο να δούμε και το δάσος;».

Η πραγματική εικόνα του… δάσους, είναι πως κανένας πολίτης δεν περιμένει κανέναν αθλητή ή κανέναν κ. Μόσιαλο, να του πει τι θα κάνει. Ο κάθε πολίτης έχει τον προσωπικό γιατρό του για να συμβουλευτεί, και ενημερώνεται από πηγές που θεωρεί έγκυρες και όχι από «ειδικούς» των καναλίων που κατά καιρούς χτυπάνε υπερωρίες στα τηλεπαράθυρα, με συγκεκριμένη ατζέντα.

Θέλουν να ενημερώνονται εξίσου και για τους επιβεβαιωμένους θανάτους από κορονοϊό, άλλα και για τις παρενέργειες των εμβολίων, ακόμα και αν είναι σπάνιες.

Και θεωρείται τουλάχιστον εξωφρενικό, να χαρακτηρίζει ως «ανώριμη» την επιλογή ενός ανθρώπου (του Στέφανου Τσιτσιπά στη προκειμένη περίπτωση) να ασκήσει το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης του σώματος του. Ανώριμο είναι να μην ασκείς τα δικαιώματα σου, όχι το να τα ασκείς.

Γιατί μπορεί στη χώρα μας «η πορεία από την απαξίωση στην αποθέωση να είναι μισό τσιγάρο δρόμος» όπως γράφει ο κ. Μόσιαλος, άλλα φαίνεται πως η πορεία από τη δημοκρατία μέχρι τον ολοκληρωτισμό, δεν είναι ούτε μισό…

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο Ηλίας Μόσιαλος… ενοχλήθηκε από τις δηλώσεις Τσιτσιπά: «Ανώριμη τοποθέτηση ενός επώνυμου τενίστα»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.