ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Ηλίας-Στυλιανός στην Εντατική με την Παναγία Βρεφοκρατούσα

Ο Ηλίας-Στυλιανός νοσηλεύεται από τον Φεβρουάριο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου και χθες συμπλήρωσε 81 μέρες νοσηλείας
Ο Ηλίας-Στυλιανός στην Εντατική με την Παναγία Βρεφοκρατούσα

Ρίγη συγκίνησης προκαλεί η νέα ανάρτηση στο facebook των γονιών τού μόλις 11 μηνών Ηλία – Στυλιανού από τον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας, ο οποίος πάσχει από νωτιαία μυϊκή ατροφία.

Ο Ηλίας-Στυλιανός είναι ένας μαχητής της ζωής, νοσηλεύεται από τον Φεβρουάριο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου και χθες συμπλήρωσε 81 μέρες νοσηλείας.

Στην ανάρτηση με τη φωτογραφία του μικρού αγγέλου να κρατάει στο χεράκι του την εικόνα της Παναγίας, ο πατέρας του Σωτήρης Σάββας και η μητέρα του Ιωάννα Τσεκάι αναφέρουν:

«81 μέρες νοσηλείας για τον μεγάλο μαχητή… Ο Ηλίας – Στυλιανός μας πιστεύει σε εσάς και σας ευχαριστεί για τη στήριξή σας! Περιμένουμε αγωνιωδώς να λάβει τη θεραπεία, το φάρμακο που θα τον κρατήσει στη ζωή. Είμαστε πολύ κοντά στο να το πετύχουμε. Αναμένουμε όλοι μαζί τις εξελίξεις γιατί πλέον είμαι σίγουρος μέσα από την τεράστια στήριξή σας πως το παιδί μας έχει γίνει και παιδί ολόκληρης της Ελλάδας. Η συμβολή σας στο να μαθευτεί η περίπτωση του παιδιού μας σε όλη την Ελλάδα είναι κάτι το οποίο μας δίνει κουράγιο στον δύσκολο αγώνα μας. Συνεχίζουμε να κοινοποιούμε. Ο Ηλίας – Στυλιανός σάς ευχαριστεί».

Ο Ηλίας – Στυλιανός είναι το δεύτερο παιδί της οικογένειας του νεαρού δασκάλου Σωτήρη Σάββα.

Στον πρώτο μήνα της ζωής του εμφάνισε νωτιαία μυϊκή ατροφία -μια σπάνια εκφυλιστική νόσο που προσβάλλει όλο το μυϊκό σύστημα, συμπεριλαμβανομένης της ικανότητας κατάποσης και αναπνοής- και από τότε παλεύει γενναία με τη νόσο, ακολουθεί συντηρητικές αγωγές και έχει υποβληθεί σε τραχειοστομία.

Από την ίδια ασθένεια πάσχει και ο δίχρονος Παναγιώτης – Ραφαήλ Γλωσσιώτης, η περιπέτεια του οποίου συγκίνησε το πανελλήνιο, και τελικά πέτυχε τη μετάβαση στη Βοστόνη των ΗΠΑ για θεραπεία.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο Ηλίας-Στυλιανός στην Εντατική με την Παναγία Βρεφοκρατούσα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.