ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραδέχτηκε ότι πήρε στον «λαιμό» του τον ελληνικό λαό: Πληρώσαμε επταπλάσιο το φυσικό αέριο, λόγω των κυρώσεων!

Σαν να μη τρέχει τίποτα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ομολόγησε στο Νταβός ότι καταχρέωσε τον λαό του για να είναι στη «σωστή πλευρά της ιστορίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραδέχτηκε ότι πήρε στον «λαιμό» του τον ελληνικό λαό: Πληρώσαμε επταπλάσιο το φυσικό αέριο, λόγω των κυρώσεων!

Χωρίς ίχνος πολιτικής τσίπας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ομολόγησε από το Νταβός ότι με προσωπικές αποφάσεις του έσυρε τον ελληνικό λαό σε κατάσταση πρωτοφανούς ενεργειακής ακρίβειας, που πληρώνει ως και σήμερα.

Μόνο και μόνο για να καμαρώνει στο ευρωατλαντικό μπλόκ ότι βρίσκεται στη «σωστή πλευρά της ιστορίας», ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποχρέωσε τους Έλληνες φορολογούμενους να πληρώνουν 7 φορές παραπάνω το φυσικό αέριο! Πως; Με τις τυφλές αντιρωσικές κυρώσεις στις οποίες συμμετείχε ο πρωθυπουργός, για τις οποίες μάλιστα επέμενε να γίνουν και πιο σκληρές!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε συγκεκριμένα:

«Επί του παρόντος εμείς είμαστε ένας καθαρός εισαγωγέας ενέργειας. Και για να σας δώσω κάποια στοιχεία να καταλάβατε, όταν η Ελλάδα αποφάσισε πριν από τέσσερα χρόνια να απομακρυνθεί από τον άνθρακα, αποφασίσαμε να χρησιμοποιήσουμε το φυσικό αέριο ως ένα καύσιμο μετάβασης. Δεν έχουμε πυρηνική ενέργεια. Οπότε, όπως καταλαβαίνετε, ήταν η μόνη προφανής επιλογή. Ξοδέψαμε 7 δισεκατομμύρια ευρώ το 2022 για να εισάγουμε φυσικό αέριο και κανονικά το ποσό που απαιτείται είναι 1 δισεκατομμύριο»!

Εφτά φορές «εις θάνατον» καταδίκασε τα ελληνικά νοικοκυριά ο πρωθυπουργός, χωρίς να έχει σήμερα την παραμικρή συστολή να το λέει δημόσια σαν να μην τρέχει τίποτα! Και φυσικά το θέμα δεν αφορά μόνο το ότι πληρώνουμε «χρυσό» το φυσικό αέριο, διότι το αέριο συμπαρέσυρε τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος, και το ακριβό ρεύμα με τη σειρά του οδήγησε σε μια εκρηκτική ακρίβεια στην αγορά.

Αυτή η κατάσταση ξεκίνησε από τις αρχές του 2022 όταν ξεκίνησε και ο πόλεμος στην Ουκρανία, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κάνει διπλωματικά «νταηλίκια» χωρίς να υπολογίζει τις συνέπειες για τον ελληνικό λαό. Η συνέχεια ήταν ότι οι αντιρωσικές κυρώσεις γύρισαν «μπούμερανγκ» και η Ελλάδα αναγκάστηκε να προμηθευτεί πανάκριβο LNG από τις ΗΠΑ, αλλά και φυσικό αέριο από την «τιμωρημένη» Ρωσία, σε πολλαπλάσια τιμή! Στο τέλος φτάσαμε δε, το μισό φυσικό αέριο που χρησιμοποίησε η Ελλάδα το 2023, να προέρχεται από την Ρωσία!

Όλα αυτά, σε έναν καιρό που τα ελληνικά νοικοκυριά βυθίζονταν στα αλλεπάλληλα κύματα της ακρίβειας, με τρύπια «σωσίβια» τύπου «power pass» και «market pass»! Μετά από όλα αυτά τα αίσχη κατά του ελληνικού λαού, σήμερα ο πρωθυπουργός κομπάζει ότι απομακρυνθήκαμε από τον άνθρακα, ενώ ο λιγνίτης είναι πολύ φθηνότερος από το φυσικό αέριο, αλλά προφανώς δεν ήταν κατάλληλος για τον Κυριάκο Μητσοτάκη ώστε να γίνει «ντίλερ» φυσικού αερίου και «πράσινης ενέργειας».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραδέχτηκε ότι πήρε στον «λαιμό» του τον ελληνικό λαό: Πληρώσαμε επταπλάσιο το φυσικό αέριο, λόγω των κυρώσεων!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.