ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο κορονοϊός «έφερε» 30.000 απολύσεις σε μία εβδομάδα! (vid)

Τα μέτρα που λήφθηκαν.
Ο κορονοϊός «έφερε» 30.000 απολύσεις σε μία εβδομάδα! (vid)

Τεράστιες είναι οι επιπτώσεις που έχει επιφέρει ο κορονοϊός στην αγορά εργασίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, μόνο την τελευταία εβδομάδα είχαμε 30.000 απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα!

O υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης έκανε λόγο για τραγική εικόνα της αγοράς εργασίας το μήνα Μάρτιο λόγω της πανδημίας.

Αντιλαμβάνεται κανείς πόσο μεγάλο είναι το συγκεκριμένο νούμερο για τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Πάνω από όλα δείχνει ότι μερίδα εργοδοτών ενήργησε χωρίς ψυχραιμία κι ευαισθησία προς τον εργαζόμενο.

Να σημειωθεί ότι μέσα στο νούμερο των 30.000 δεν συμπεριλαμβάνονται οι αλλαγές συμβάσεων και οι υποχρεωτικές άδειες, κάτι που σημαίνει ότι το πρόβλημα είναι πολύ χειρότερο.

Ειδικότερα, ο κλάδος ο οποίος προχώρησε στις περισσότερες απολύσεις ήταν αυτός των ξενοδόχων, καθώς οι ακυρώσεις κρατήσεων είναι πλέον μαζικές.

Η παραπάνω δραματική κατάσταση στα εργασιακά, οδήγησε την κυβέρνηση να λάβει το μέτρο της ρήτρας της μη απόλυσης.

«Ερχόμαστε για να στηρίξουμε έμπρακτα το σύνολο των εργαζομένων και των επιχειρήσεων, και αυτών που κλείνουν και αυτών που παραμένουν ανοιχτές» σημείωσε αρχικά ο υπουργός Γιάννης Βρούτσης.

Και συνέχισε: «Οι επιχειρηματίες δεν πρέπει να πανικοβάλλονται και να προχωρούν αναίτια σε απολύσεις. Όλα τα ευνοϊκά μέτρα συνδέονται με τη ρήτρα διατήρησης εργασίας. Όλοι μαζί να δώσουμε τη μάχη» δήλωσε.

Έκανε μάλιστα λόγο για απογοητευτικά ως τραγικά στοιχεία στη μισθωτή απασχόληση επικαλούμενος το πληροφοριακό σύστημα Εργάνη.

Ο κ. Βρούτσης ανακοίνωσε αναστολή καταβολής ασφαλιστικών εισφορών για επιχειρήσεις, με παράταση καταβολής επιδόματος ανεργίας για άλλους δύο μήνες, για όσους εργαζόμενους λήγει η προθεσμία στις 31 Μαρτίου.

Δείτε παρακάτω το ρεπορτάζ για τα μέτρα που λήφθηκαν μετά τις μαζικές απολύσεις

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο κορονοϊός «έφερε» 30.000 απολύσεις σε μία εβδομάδα! (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.