ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο κόσμος καίγεται και ο Πλεύρης τα «έβαλε» (και) με την Πάολα για ένα αναμμένο τσιγάρο στην πίστα

Ενώ κυριαρχεί δραματική κατάσταση με τις ελλείψεις στα φαρμακεία, ο Θ. Πλεύρης ασχολείται με το αναμμένο τσιγάρο που κρατούσε η Πάολα στο νυχτερινό κέντρο που εμφανίζεται
Ο κόσμος καίγεται και ο Πλεύρης τα «έβαλε» (και) με την Πάολα για ένα αναμμένο τσιγάρο στην πίστα

Πάολα – αντικαπνιστικός: Την ώρα που οι πολίτες δεν βρίσκουν πολλά φάρμακα ούτε με… αίτηση και το αγαθό της υγείας στην Ελλάδα χάνεται από την τεχνητή διάλυση του ΕΣΥ και την εμπορευματοποίηση του, ο Θάνος Πλεύρης στο δικό του ιδιωτικό σύμπαν παραμένει αφοσιωμένος στο κυνήγι του… αναμένου τσιγάρου των «celebrities».

Θυμόμαστε πως το πρώτο επεισόδιο «ενόχλησης» του υπουργού Υγείας έγινε τις ημέρες των Χριστουγέννων, όταν κυκλοφόρησε μια φωτογραφία του Βασίλη Μπισμπίκη να κρατάει ένα τσιγάρο στο νυχτερινό κέντρο που εμφανίζεται η Δέσποινα Βανδή. Ο Θάνος Πλεύρης τότε είχε εξαντλήσει όλα τα υπουργικά του… αντανακλαστικά και επέβαλλε πρόστιμο στο Έναστρον για μη εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου.

Όμως το «σίριαλ» των αναμένων τσιγάρων απέκτησε και νέο επεισόδιο. Τον γύρο του διαδικτύου έκανε ένα βίντεο στο Tik Tok, με την γνωστή τραγουδίστρια Πάολα να καπνίζει κατά τη διάρκεια ερμηνείας του τραγουδιού «το παλιό μου παλτό», στο νυχτερινό κέντρο που εμφανίζεται. Εντός του σαββατοκύριακου το βίντεο έγινε viral.

Ο Θάνος Πλεύρης εμφανίστηκε την Δευτέρα (9/1) στο κανάλι Open και ερωτήθηκε για το θέμα, απαντώντας ότι «θα γίνουν όλα όσα πρέπει να γίνουν. Εδώ υπάρχει μια ιδιαιτερότητα που πρέπει να την πω. Δεν είναι ιδιαιτερότητα του μαγαζιού που δεν μπορεί να ελέγξει έναν θαμώνα που άναψε τσιγάρο. Εδώ έγινε ό, τι έγινε όχι με την ανοχή, αλλά με την παρότρυνση του μαγαζιού. Οπότε προφανώς θα εφαρμοστεί ο νόμος».

Μάλιστα όταν ο κ. Πλεύρης απάντησε αυτά τα λόγια υπονοώντας πως θα μπει πρόστιμο στην τραγουδίστρια και το νυχτερινό κέντρο, το έκανε με… στόμφο, σαν να επρόκειτο να παταχθεί μια παράβαση μείζονος υγειονομικής σημασίας.

Την ίδια στιγμή χιλιάδες ασθενείς περνούν μια οδύσσεια για να προμηθευθούν κάποιο από τα 500 και πλέον φάρμακα που έχουν γίνει άφαντα στα φαρμακεία, πολλά δημόσια νοσοκομεία έχουν μετατραπεί σε κοιτώνες με ατελείωτα ράντζα και στα παιδιατρικά νοσοκομεία δημιουργείται «έμφραγμα» στις εφημερίες λόγω έλλειψης προσωπικού και λόγω του ότι ιώσεις, γρίπη και έλλειψη φαρμάκων οδηγεί τους γονείς στα νοσοκομεία με συνέπεια να επικρατεί το αδιαχώρητο.

Αυτά είναι σοβαρά προβλήματα που απειλούν άμεσα την υγεία των πολιτών και όχι το αν θίγεται ο υπουργικός εγωισμός του κ. Πλεύρη από ένα αναμμένο τσιγάρο μιας λαϊκής τραγουδίστριας, την στιγμή που είναι κοινό μυστικό πως ο αντικαπνιστικός νόμος έχει γίνει «διακοσμητικός» στην πράξη.

Αν ο κ. Πλεύρης έδειχνε την ίδια ευαισθησία όπως με τα αναμμένα τσιγάρα, στο ότι λείπουν 440 αναισθησιολόγοι από το ΕΣΥ με αποτέλεσμα χιλιάδες χειρουργεία να μπαίνουν σε εξαιρετικά χρονοβόρες λίστες αναμονής, τότε σίγουρα θα μπορούσε να πιάσει κάποιο «τόπο» και η αυστηρότητα που επιδεικνύει στην εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου. Όμως από την στιγμή που αφήνει άλυτα τα σοβαρά και ασχολείται με επιδεικτικό τρόπο με τα δευτερεύοντα, τότε είναι λογικό και επόμενο να επικρατεί όλο και περισσότερο η αγνόηση των παρεμβάσεων του.

@_paola_foka #παολα❤💕 #παολαρα #2022 #fypシ゚viral ♬ πρωτότυπος ήχος – Paolafoka

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο κόσμος καίγεται και ο Πλεύρης τα «έβαλε» (και) με την Πάολα για ένα αναμμένο τσιγάρο στην πίστα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.