ΚΟΙΝΩΝΙΑ

O κρατικός υπάλληλος υπηρετεί το Κράτος, όχι τον Υπουργό

O Ιούλιος Συναδινός λειτούργησε εντελώς λανθασμένα στην περίπτωση του σχολίου του προς την εργαζόμενη στην Γ.Γ.Α., Χριστίνα Αμερικάνου
O κρατικός υπάλληλος υπηρετεί το Κράτος, όχι τον Υπουργό

Θεωρούμε ότι πρόκειται για μια άτυχη στιγμή και των δύο πλευρών. Μόνο που ο Γ.Γ.Α, Ιούλιος Συναδινός, με τον τρόπο που λειτούργησε περισσότερο εκτέθηκε παρά βοήθησε τον συνεργάτη του να αντιληφθεί τι εννοούσε.

Και θα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. H Χριστίνα Αμερικάνου, δημοσιογράφος, που εργάζεται στο γραφείο Τύπου της Γ.Γ.Α. ενώ είναι και Αντιπρόεδρος του ΠΣΑΤ έκανε χιούμορ στον προσωπικό της λογαριασμό στο FaceBook σχετικά με το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ (που αποσύρθηκε τελικά).

Γ.Γ.Α.

Για να βοηθήσουμε λίγο στην ανάγνωση. Η Χριστίνα Αμερικάνου (κόρη του αείμνηστου Γιώργου Αμερικάνου) έγραψε στην προσωπική της σελίδα στο Facebook:

«Αποσύρθηκε σποτάκι του ΣΥΡΙΖΑ γιατί ανάμεσα στους σπουδαίους ηγέτες που έδειχνε και φυσικά κατέληγαν στον λαοπρόβλητο, υπήρχε και ο Μεταξάς.

Να υποθέσω αποσύρθηκε γιατί δεν είχε συμπεριληφθεί και ο Γεώργιος Παπαδόπουλος, έτσι;
#θα_μας_ξεκανουν  ».

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός απάντησε με πολύ επιθετικό τόνο ως εξής:

«Εσύ εργάζεσαι σε γραφείο τύπου υπηρεσίας που υπάγεται σε νυν υπουργό και κάνεις χιουμοράκι περί Παπαδόπουλου; Έλεγα πως ήδη είχες πιάσει πάτο αλλά έπεσα έξω».

Άλλο το Κράτος, άλλο ο Υπουργός

Δεν πρόκειται να δημοσιεύσουμε την απάντηση της κ.Αμερικάνου διότι δεν είναι αυτό το θέμα μας. Ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι η ίδια το…παράκανε, θα θεωρήσουμε σίγουρο ότι ο κ.Συναδινός εκτέθηκε με την δική του απάντηση.

Ο οποιοσδήποτε εργάζεται στην Γ.Γ.Α. ή σε οποιαδήποτε Κρατική Υπηρεσία, δεν είναι υπάλληλος του εκάστοτε Υπουργού, αλλά του Κράτους. Για να το πούμε πιο… λαϊκά, δεν πληρώνεται από τον ελληνικό λαό (δημόσιος υπάλληλος είναι) για να εξυπηρετεί τον Υπουργό, αλλά το Κράτος, τους πολίτες.

Πάμε στο επόμενο σημείο, που θα μπορούσε να προκαλέσει μεγαλύτερη… ζημιά στον Γ.Γ.Α.

Ο τρόπος με τον οποίο λειτούργησε, ερμηνεύτηκε από πολλούς ως απειλή κι αυτό του έγραψαν στη συνέχεια του διαδικτυακού διαλόγου. Αν προτιμάτε… παρερμηνεύτηκε! Εμείς δεν πιστεύουμε ότι είχε τέτοια πρόθεση και πιθανότατα λειτούργησε εν θερμώ…

Ομως η εικόνα που βγήκε δεν είναι καλή. Οι περισσότεροι (και όχι άδικα αν κρίνουμε από το ύφος) θεώρησαν ότι κάθε κρατικός υπάλληλος θα πρέπει να το… βουλώνει! Να λογοκρίνεται. Και μάλιστα από τον προϊστάμενό του, δημόσια.

Μας επιτρέπετε μια πολύ ωραία και φιλική συμβουλή προς τον κ. Συναδινό;

Είναι Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού. Η κ.Αμερικάνου εργάζεται εκεί. Μια πολύ ωραία συζήτηση στο γραφείο του Γ.Γ.Α., μεταξύ τους και όχι… δημόσιο ξεκατίνιασμα, πιθανότατα να ήταν η καλύτερη λύση.

Για όλα τα παραπάνω (και όχι για συντεχνιακούς λόγους) εκτιμούμε ότι ο κ.Συναδινός έκανε λάθος… Αλλά ακόμα και τώρα μπορεί να το διορθώσει.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «O κρατικός υπάλληλος υπηρετεί το Κράτος, όχι τον Υπουργό», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.