ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Μανώλης Καραντίνης κάνει «Κατάθεση Ψυχής»

Ο πιο αναγνωρίσιμος δεξιοτέχνης του μπουζουκιού στους σύγχρονους καιρούς, ο Μανώλης Καραντίνης σκιαγραφείται κάνοντας «Κατάθεση Ψυχής». Ο Μανώλης Καραντίνης ξετυλίγει ανάγλυφα τη πολύχρονη πλέον και σημαντική διαδρομή του στο τραγούδι και ταυτόχρονα χαρίζει δυνατές εκπλήξεις με αυτοσχεδιασμούς του στο μπουζούκι. Και ο δεύτερος κύκλος της εκπομπής «Κατάθεση Ψυχής» του Κώστα Μπαλαχούτη στο Κανάλι της Βουλής...
Ο Μανώλης Καραντίνης κάνει «Κατάθεση Ψυχής»

Ο πιο αναγνωρίσιμος δεξιοτέχνης του μπουζουκιού στους σύγχρονους καιρούς, ο Μανώλης Καραντίνης σκιαγραφείται κάνοντας «Κατάθεση Ψυχής».

Ο Μανώλης Καραντίνης ξετυλίγει ανάγλυφα τη πολύχρονη πλέον και σημαντική διαδρομή του στο τραγούδι και ταυτόχρονα χαρίζει δυνατές εκπλήξεις με αυτοσχεδιασμούς του στο μπουζούκι. Και ο δεύτερος κύκλος της εκπομπής «Κατάθεση Ψυχής» του Κώστα Μπαλαχούτη στο Κανάλι της Βουλής έχει αφήσει αδρά χνάρια.

Χάρις Αλεξίου (σε δύο μέρη), Γιοβάννα, Κλειώ Δενάρδου, Θανάσης Πολυκανδριώτης, Πόπη Αστεριάδη, Μιχάλης Βιολάρης, Νότης Μαυρουδής, Τάκης Σούκας (σε δύο μέρη), Βαγγέλης Κορακάκης και τώρα Μανώλης Καραντίνης.

Οι γνώσεις που φέρει ο Κώστας Μπαλαχούτης στη δισκογραφία και ο «τρόπος» του, αξιοποιούν τις αφηγήσεις των πηγαίων ερμηνευτών και δημιουργών, καταλήγοντας σε ένα ουσιαστικό, καλλιτεχνικό και συνάμα βαθιά ανθρώπινο «καταστάλαγμα».

Ο Μανώλης Καραντίνης, είναι μια ειδική περίπτωση στο σύγχρονο τοπίο του λαϊκού τραγουδιού. Απαράμιλλος βιρτουόζος του μπουζουκιού με την τέχνη και τεχνική του και την ισχυρή προσωπικότητά του καταφέρνει να λειτουργεί ως πρωταγωνιστή στη διασκέδαση και τη δισκογραφία. Ο Καραντίνης δεν συνοδεύει απλά τους ερμηνευτές, αλλά στέκεται επάξια, σε ίση μοίρα με αυτούς, στο πλευρό τους, έχοντας κερδίσει το σεβασμό και την εκτίμηση και των τελευταίων και του κοινού που βλέπει στο πρόσωπό και στις πενιές του ένα αξιόμαχο συνεχιστή της κλασικής σχολής των μεγάλων δεξιοτεχνών του οργάνου.

Ο πιο αναγνωρίσιμος δεξιοτέχνης του μπουζουκιού στους σύγχρονους καιρούς, ο Μανώλης Καραντίνης σκιαγραφείται κάνοντας «Κατάθεση Ψυχής».

Οι παιδικές μουσικές μνήμες του, το μπουζούκι του Ζοζέφ, η θητεία του στη σχολή του Θόδωρου Δερβενιώτη και αργότερα σε αυτήν του Θέμη Παπαβασιλείου, η κομβική παρουσία του Παναγιώτη Στεργίου στη στράτα του, τα πρώτα μεροκάματα ως πιτσιρίκος στο πάλκο σε ζόρικα στέκια, οι συνεργασίες με Καζαντζίδη, Πόλυ Πάνου, Γκρέυ, Λίντα, Λύδια, Βιτάλη, Βοσκόπουλο, Νταλάρα, Ρέμο και όχι μόνο.

Και βέβαια οι αναφορές σε Τσιτσάνη, Χιώτη, Ζαμπέτα, Ζαφειρίου, Πολυκανδριώτη, Σούκα, Νικολόπουλο και άλλους ξακουστούς μουσικοσυνθέτες.

Στην μεστή ωριμότητά του πλέον ο Καραντίνης, αναδύει στην εξομολόγησή του με φωτεινό βλέμμα εποχές του χτες αλλά και το σήμερα και το αύριο του μπουζουκιού.

Η «Κατάθεση Ψυχής» του Μανώλη Καραντίνη θα μεταδοθεί την Κυριακή 18 Απριλίου στις 2 το μεσημέρι στο Κανάλι της Βουλής.

Η εκπομπή θα προβληθεί σε επανάληψη τη Δευτέρα 19 Απριλίου, μισή ώρα μετά μεσάνυχτα (ξημέρωμα Τρίτης)

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Ανδρέας Μαριανός.

Τα γυρίσματα πραγματοποιούνται στο Θέατρο Αλεξάνδρεια του Βασίλη Βλάχου.

Μανώλης Καραντίνης: Δείτε το τρέιλερ της εκπομπής

Ο πιο αναγνωρίσιμος δεξιοτέχνης του μπουζουκιού στους σύγχρονους καιρούς, ο Μανώλης Καραντίνης σκιαγραφείται κάνοντας «Κατάθεση Ψυχής».

Πηγή ogdoo.gr

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο Μανώλης Καραντίνης κάνει «Κατάθεση Ψυχής»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.