Ο Μητσοτάκης μιλά για… ακορντεόν! Lockdown με υψηλά κρούσματα, χαλάρωση με χαμηλά


Κώστας Παπαδόπουλος

Ο Μητσοτάκης μιλά για… ακορντεόν! Lockdown με υψηλά κρούσματα, χαλάρωση με χαμηλά


Νέες δηλώσεις έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που τόνισε πως υπάρχει έντονα το ενδεχόμενο να πάμε σε μέτρα… ακορντεόν μόνιμα για τον κορονοϊό.

Συγκεκριμένα, μέσω τηλεδιάσκεψης, πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού.

Έτσι, σε αυτή έφτασε να μιλήσει και για το άνοιγμα του λιανεμπορίου αλλά και το lockdown, που συσχετίζεται πάντα με τον αριθμό των κρουσμάτων.

«Μένουμε σε διαρκή επιφυλακή ώστε να παρεμβαίνουμε όταν αυτό χρειάζεται. Δεν είναι δηλαδή πολιτική “βλέποντας και κάνοντας”, είναι ακριβώς το αντίθετο: βλέπουμε ώστε να ξέρουμε ακριβώς τι κάνουμε.

Ανοίγουμε δραστηριότητες όταν τα κρούσματα υποχωρούν, τις περιορίζουμε όταν αυτά αναζωπυρώνονται. Κρατάμε τις απαραίτητες ισορροπίες ανάμεσα στις ανάγκες της δημόσιας υγείας και της εθνικής οικονομίας, αποφασίζοντας κάθε εβδομάδα ανάλογα με τα δεδομένα», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για τα ζητήματα της Οικονομίας και την χθεσινή έκδοση 10ετούς ομολόγου, ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι πρόκειται για «εξαιρετικά επιτυχημένη έξοδο της χώρας μας στις διεθνείς αγορές». «Απέφερε ακόμα 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ με το χαμηλότερο επιτόκιο που είχε ποτέ οποιοδήποτε κρατικό ομόλογο. Ελάχιστα πάνω από το 0,8%. Είναι απόδειξη της διεθνούς εμπιστοσύνης προς την Ελλάδα αλλά και την πολιτική της», πρόσθεσε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε τον τρόπο με τον οποίο θα δοθούν αυτά τα τα χρήματα: «Είναι ένα ποσό το οποίο θα προστεθεί σε όσα ήδη δαπανά η πολιτεία για να ενισχύσει εργαζόμενους και επιχειρήσεις, κάτι που όπως έχουμε πει θα συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας. Προσοχή, όμως, τα χρήματα αυτά θα διατεθούν. Δεν θα ξοδευτούν. Θα κατανεμηθούν γενναία αλλά όχι αλόγιστα. Κυρίως με δικαιοσύνη. Όσα πρέπει, σε όποιους πρέπει, όταν και όπως πρέπει». Καθοριστικής σημασίας θεωρείται και η αναφορά του σε δύο προεκλογές δεσμεύσεις της ΝΔ που, όπως υποστήριξε, γίνονται πράξη παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία: η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και η αναστολή της εισφοράς αλληλεγγύης για τους αυτοαπασχολούμενους, τον ιδιωτικό τομέα και τους ελεύθερους επαγγελματίες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αττική: Σκέψεις για επιστροφή του click away! – Ένδυση, υπόδυση με click in shop

Πρόβλεψη σοκ για τον πληθυσμό στην Ελλάδα: Μεγάλη μείωση, μόλις 8,5 εκατ. το 2070!

Εγγραφείτε στο Ειδήσεις, νέα, παρασκήνια από το Sportime μέσα από το Google news

Sportime Extras