ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Μητσοτάκης προσπαθεί να ψήσει όσους δεν κάνουν εμβόλιο…με άρθρο του Συντάγματος

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε σε όσους δεν θέλουν να κάνουν το εμβόλιο με... άρθρο του Συντάγματος σχετικά με την υποχρεωτικότητα.
Ο Μητσοτάκης προσπαθεί να ψήσει όσους δεν κάνουν εμβόλιο…με άρθρο του Συντάγματος

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε σε όσους δεν θέλουν να κάνουν το εμβόλιο με… άρθρο του Συντάγματος σχετικά με την υποχρεωτικότητα.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με την εξέλιξη της πανδημίας να μονοπωλεί το ενδιαφέρον της συζήτησης.

Οι δυο τους συζήτησαν για όλα όσα συμβαίνουν, αλλά και την πορεία των εμβολιασμών, τονίζοντας για ακόμα μία φορά πως είναι επιτακτική ανάγκη να κάνουν το εμβόλιο οι πολίτες.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός, θέλησε να… απαντήσει σε όσους είναι αντιεμβολιαστές με άρθρο του συντάγματος, επικαλούμενος την παράγραφο 4 του άρθρο 25, το οποίο λέει «το Kράτος δικαιούται να αξιώνει από όλους τους πολίτες την εκπλήρωση του χρέους της κοινωνικής και εθνικής αλληλεγγύης».

Η εν λόγω αναφορά έγινε για όσους επικαλούνται την αντισυνταγματικότητα της υποχρεωτικότητας των εμβολίων, θέλοντας να… αποδείξει το αντίθετο.

Από την πλευρά της η Κατερίνα Σακελλαροπούλου έκανε έκκληση σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί να σπεύσουν να το κάνουν και να ακούσουν όσους νόσησαν από τον κορονοϊό.

Τι αναφέρει η παράγραφος 4 του άρθρου 25

ΣΥΝΤΑΓΜΑ MEPOΣ ΔEYTEPO – Aτομικά και κοινωνικά δικαιώματα

Άρθρο 25: (Αρχή του κοινωνικού κράτους δικαίου, προστασία θεμελιωδών δικαιωμάτων)

**1. Τα δικαιώματα του ανθρώπου ως ατόμου και ως μέλους του κοινωνικού συνόλου και η αρχή του κοινωνικού κράτους δικαίου τελούν υπό την εγγύηση του Κράτους. Όλα τα κρατικά όργανα υποχρεούνται να διασφαλίζουν την ανεμπόδιστη και αποτελεσματική άσκησή τους. Τα δικαιώματα αυτά ισχύουν και στις σχέσεις μεταξύ ιδιωτών στις οποίες προσιδιάζουν. Oι κάθε είδους περιορισμοί που μπορούν κατά το Σύνταγμα να επιβληθούν στα δικαιώματα αυτά πρέπει να προβλέπονται είτε απευθείας από το Σύνταγμα είτε από το νόμο, εφόσον υπάρχει επιφύλαξη υπέρ αυτού και να σέβονται την αρχή της αναλογικότητας.
2. H αναγνώριση και η προστασία των θεμελιωδών και απαράγραπτων δικαιωμάτων του ανθρώπου από την Πολιτεία αποβλέπει στην πραγμάτωση της κοινωνικής προόδου μέσα σε ελευθερία και δικαιοσύνη.
3. H καταχρηστική άσκηση δικαιώματος δεν επιτρέπεται.
4. Tο Kράτος δικαιούται να αξιώνει από όλους τους πολίτες την εκπλήρωση του χρέους της κοινωνικής και εθνικής αλληλεγγύης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μεγάλη προσοχή: Αυτή η φωτογραφία μπορεί να κάνει κακό στο Android κινητό σας

Βόμβα: Στο 39% η αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Pfizer

Εμβόλιο Johnson & Johnson: Αυτή είναι η πιθανή σπάνια παρενέργεια

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο Μητσοτάκης προσπαθεί να ψήσει όσους δεν κάνουν εμβόλιο…με άρθρο του Συντάγματος», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.