ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Ν. Καπραβέλος «ανακάλυψε» ξαφνικά τις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις: «50% των ασθενών Covid πέθαναν από αυτές»!

Ο Νίκος Καπραβέλος που για 2 χρόνια μιλούσε μόνο για... υποχρεωτικό εμβολιασμό, «ξαφνικά» παραδέχθηκε πως τα μικρόβια των νοσοκομείων σκότωσαν 15.000 ασθενείς!
Ο Ν. Καπραβέλος «ανακάλυψε» ξαφνικά τις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις: «50% των ασθενών Covid πέθαναν από αυτές»!

Νίκος Καπραβέλος: Σχεδόν δυόμιση χρόνια πανδημίας χρειάστηκαν στον διευθυντή ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, Νίκο Καπραβέλο, για να «ανακαλύψει» την φονική επέλαση των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων στα ελληνικά νοσοκομεία.

Ο «ειδικός» που πρωταγωνίστησε στην κατατρομοκράτηση του λαού, που μιλούσε για στοίβαγμα νεκρών μέχρι και στα parking των νοσοκομείων, που ζητούσε επιτακτικά μέχρι και παρεμβάσεις πολιτικών στους νόμους για να επιβληθεί υποχρεωτικός εμβολιασμός σε όλους, σήμερα «θυμήθηκε» πως υπάρχουν ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις που «θερίζουν» κόσμο.

Ο Νίκος Καπραβέλος μίλησε σήμερα σε ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ και χαρακτήρισε τη μάχη με τις βαρύτατες ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις «αδυσώπητη» και με «τραγικές συνέπειες» φέρνοντας μάλιστα ως παράδειγμα την πανδημία του κορωνοϊού, κατά την οποία όπως είπε το 40% με 50% των θυμάτων δέχθηκε τη «χαριστική βολή» από πολυανθεκτικά μικρόβια.

Άρα, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Καπραβέλου, αυτό σημαίνει πως από τους – σχεδόν – 30.000 νεκρούς που καταγράφει η χώρα μας ως σήμερα, περίπου οι μισοί θάνατοι οφείλονται σε ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις και όχι στον ίδιο τον κορονοϊό!

Αυτό σημαίνει πως αν οι ειδικοί σαν τον κ. Καπραβέλο δεν ασχολούνταν εμμονικά με τον εμβολιασμό και αντ’ αυτού πίεζαν τη κυβέρνηση για εκτεταμένη ενίσχυση των υποδομών του ΕΣΥ, η χώρα θα είχε γλυτώσει πολλές χιλιάδες νεκρούς!

Ο κ. Καπραβέλος είτε εν γνώσει – είτε εν αγνοία του, είναι σαν να παραδέχθηκε πως οι τραγικές πολιτικές της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της πανδημίας, είναι αυτές που οδήγησαν στον όλεθρο των 30.000 θανάτων.

Αν προσθέσουμε δε και την εκδίωξη των 7.000 υγειονομικών σε χρονικό διάστημα που η χώρα «έβραζε» μέσα σε αλλεπάλληλα πανδημικά κύματα, καταλαβαίνει κανείς τις τεράστιες ευθύνες που φέρει η κυβέρνηση.

Εδώ και δύο χρόνια όσοι ισχυρίζονταν πως για τα τραγικά νούμερα θανάτων δεν ευθύνεται (μόνο) ο κορονοϊός, άλλα και οι άθλιες συνθήκες στον χώρο της Δημόσιας Υγείας, χαρακτηρίζονταν ως… «αρνητές» και «συνωμοσιολόγοι». Το αφήγημα στρεφόταν πάντα προς την «φονικότητα του κορονοϊού», για να μην υπερτονίζεται η ανυπαρξία του κράτους στην βελτίωση της Δημόσιας Υγείας. Και να που τώρα, ένας από τους πιο σκληροπυρηνικούς υποστηρικτές του κυβερνητικού αφηγήματος, ομολογεί πως τα νοσοκομειακά μικρόβια έσπειραν τον θάνατο.

Το ερώτημα είναι γιατί ο κ. Καπραβέλος αποφάσισε μετά από τόσο καιρό να μιλήσει ανοιχτά για τις τραγικές συνέπειες των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων; Γιατί δεν υπήρχε αντίστοιχη ενημέρωση και ανάδειξη του θέματος τα προηγούμενα δύο χρόνια, εφόσον είχε άμεση επίγνωση της κατάστασης; Γιατί ασχολούνταν μονόπλευρα με την υποχρεωτική επιβολή του εμβολιασμού και δεν έθετε θέμα δημιουργίας νέων δομών υγείας, και πρόσληψης προσωπικού για αποτελεσματικότερη καθαριότητα και απολύμανση των νοσοκομείων;

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο Ν. Καπραβέλος «ανακάλυψε» ξαφνικά τις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις: «50% των ασθενών Covid πέθαναν από αυτές»!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.