ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος δεν δικαιολόγησε τον πόλεμο στην Ουκρανία, άλλα έδειξε τι προωθεί η νεοεποχίτικη Δύση

Όλα τα συστημικά media επιτέθηκαν στον Πατριάρχη Μόσχας Κύριλλο, άλλα «έχασαν» την ουσία των λόγων του για τις αληθινές προθέσεις της Δύσης.
Ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος δεν δικαιολόγησε τον πόλεμο στην Ουκρανία, άλλα έδειξε τι προωθεί η νεοεποχίτικη Δύση

Μαζική επίθεση εξαπέλυσαν τα γνωστά αντί – ορθόδοξα ελληνικά media σε μια τοποθέτηση που έκανε ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος, πάνω στο θέμα του Ουκρανικού.

Ο Ρώσος Ιεράρχης έθιξε το θέμα της παρέλασης ομοφυλοφίλων (gay pride) που είχε λάβει χώρα (και) στην Ουκρανία για να αναδείξει το μέγεθος της κατάπτωσης των ηθικών αξιών στη ξεπεσμένη Δύση και για να υποδείξει το ποιες κατευθύνσεις πρεσβεύουν σήμερα τα δυτικά κέντρα εξουσίας, που διεκδικούν μια παγκόσμια επικράτηση.

Ασφαλώς τα ξένα δυτικά media και τα ντόπια ελληνικά παραμάγαζα, βρήκαν ακόμα μια ευκαιρία για να επιτεθούν κατά της Ορθοδοξίας με γραφικές παραποιήσεις των λόγων του Κυρίλλου, φτάνοντας στο σημείο να γράφουν τίτλους πως ο Πατριάρχης Μόσχας είπε πως το gay pride είναι η αιτία πολέμου στην Ουκρανία!

Ο Πατριάρχης Κύριλλος μίλησε για τις επιδιώξεις της «νέας εποχής» της Δύσης

Πέρα από τη βλακώδη προπαγάνδα των αντιχριστιανικών μέσων, αυτό που πραγματικά ισχυρίστηκε ο Κύριλλος, είναι πως πίσω από τις εκστρατείες πανσεξουαλισμού, τις καμπάνιες κιναιδισμού, την κατάργηση των βιολογικών φύλων, τον εκμαυλισμό των παιδιών, τον πόλεμο κατά της οικογένειας και της τεκνογονίας, βρίσκεται ένα παγκόσμιο σύστημα ελέγχου που πουλάει μια κάλπικη «ελευθερία» αποδοχής των παθών, ώστε να επιβάλλει μια νέα πρωτοφανή εποχή παγκόσμιου ολοκληρωτισμού.

Στον αντίποδα, η Ορθοδοξία αποκαλεί τα πάθη «ανθρωποκτόνα», και η διδασκαλία του Χριστού καλεί τους ανθρώπους να τα καταπολεμούν με τη βοήθεια των Ιερών Μυστηρίων. Λογικό και επόμενο λοιπόν, να «ενοχλεί» η Ορθοδοξία τις επιδιώξεις της «Μεγάλης Επανεκκίνησης», εξ ου και ο χυδαίος πόλεμος που δέχθηκε στα χρόνια της πανδημίας.

Η νοοτροπία της ασύδοτης ελευθεριότητας που πουλά η Δύση, επιθυμεί να φτιάξει έναν «γκρίζο» πολίτη χωρίς ηθικούς φραγμούς που θα είναι πλήρως χειραγωγούμενος από τα πάθη του. Χωρίς πραγματική αξιακή ταυτότητα, χωρίς ιστορία, χωρίς θρησκεία, χωρίς αίσθημα πατριωτικής ενότητας, χωρίς κοινωνική συνοχή, χωρίς ενδιαφέρον για τεκνογονία και συνέχιση της ζωής, το τέλειο νεοεποχίτικο «ρομπότ».

Χωρίς όλα τα παραπάνω «εμπόδια», είναι εύκολο να εδραιωθεί χωρίς σοβαρές αντιστάσεις ένα σύστημα πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής τυραννίας, αφού οι κοινωνίες θα έχουν μεταμορφωθεί σε άβουλες μάζες που θα άγονται και θα φέρονται από τις σεξουαλικές ορέξεις τους.

Αυτή είναι η επιδίωξη της σημερινής εκμαυλισμένης Δύσης, και σε αυτή την κατ’ επίφαση «πρόοδο» οδηγούνται με ταχύτητα τα Δυτικά κράτη, άλλα και όσα θέλουν να «δυτικοποιηθούν» μπαίνοντας στο κλαμπ της Νέας Τάξης.

Και όπως είπε ο Πατριάρχης, όσοι αντιστέκονται σε αυτό το σχέδιο, η αντίσταση καταστέλλεται με βία, που ανάγεται ακόμα και σε επίπεδο γεωπολιτικών αποφάσεων. Ασφαλώς όταν η ίδια η ανθρωπότητα αποστατεί από τους νόμους του Θεού, είναι βιβλικά δόκιμο πως επέρχονται και συμφορές. Όχι γιατί ο πολυεύσπλαγχνος Θεός τιμωρεί τους ανθρώπους που καταχρώνται των άπειρων ευλογιών του, άλλα γιατί οι ίδιες οι κοινωνίες με τις βλάσφημες πράξεις τους προκαλούν την καταστροφή τους, αφού η ανηθικότητα γεννά αφροσύνη, και η αφροσύνη γεννά κακία, συγκρούσεις και δυστυχία.

Οπότε, ναι, υπάρχει (πάντα) και πνευματικό επίπεδο στην αναταραχή που εξαπλώνεται στον πλανήτη μας με τους πολέμους, αφού όσο απομακρύνεται ο άνθρωπος από τους νόμους του Θεού, τόσο πληθαίνει η αμαρτία, και τόσο αυξάνεται η δυστυχία. Αυτός είναι ένας απόλυτος πνευματικός νόμος.

Και μια κοινωνία στην οποία κυριαρχεί μια ηθική χειρότερη και από τους νόμους της ζούγκλας, δεν αργεί να εξωτερικεύσει την νοοτροπία της και σε εθνικό, άλλα και σε παγκόσμιο επίπεδο, μετατρέποντας σε πεδίο «θηριομαχιών» ολόκληρο τον πλανήτη.

Όλα αυτά βέβαια δεν σημαίνουν πως κρίνεται «δικαιωμένος» ο οποιοσδήποτε πόλεμος, και η ανείπωτη δυστυχία που προκαλεί αυτός…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος δεν δικαιολόγησε τον πόλεμο στην Ουκρανία, άλλα έδειξε τι προωθεί η νεοεποχίτικη Δύση», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.