ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Ρουβίκωνας ξανά στη Φιλοσοφική – «Όχι στη βία» λέει η Πρυτανεία του ΕΚΠΑ

Καθηγητές και φοιτητές παρατάχθηκαν στην κεντρική είσοδο της Φιλοσοφικής ζητώντας την αποκατάσταση της ακαδημαϊκής τάξης - «Ανθρώπινη-αλυσίδα-τσίρκο», χαρακτηρίζει την ενέργεια ο Ρουβίκωνας
Ο Ρουβίκωνας ξανά στη Φιλοσοφική – «Όχι στη βία» λέει η Πρυτανεία του ΕΚΠΑ

«Πιστός» στο ραντεβού του ο Ρουβίκωνας επανακατέλαβε την αίθουσα 516, σήμερα Τετάρτη, λίγα μόλις λεπτά μετά τις 10 το πρωί. 

Από την αντίπερα όχθη σύσσωμο, με επικεφαλής τις Αρχές του Πανεπιστημίου, το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο βρέθηκε στην κεντρική είσοδο της Φιλοσοφικής Σχολής, σε μία συμβολική κίνηση, για να διακηρύξει τη βούλησή του να προασπίσει τα ακαδημαϊκά ιδεώδη και να δηλώσει την αντίθεσή του σε οποιαδήποτε μορφή βίας μέσα στους πανεπιστημιακούς χώρους.

«Οι προσπάθειες της “Αναρχικής Συλλογικότητας Ρουβίκωνας” να εμφανιστεί με το προσωπείο φοιτητικής ομάδας ούτε νομιμοποιούν τις ενέργειές της, ούτε πείθουν. Αντίθετα, όπως καταδεικνύεται από τα γεγονότα της προηγούμενης Παρασκευής, η προκλητική ενέργειά της δημιουργεί πρόσφορο έδαφος και για άλλες ακραίες αντιδημοκρατικές παρεμβάσεις, με ανεξέλεγκτες συνέπειες. Παράλληλα, είναι καταδικαστέα κάθε προσπάθεια κατάλυσης και υποκατάστασης των θεσμικών οργάνων του Πανεπιστημίου, καθώς και αυτών ολόκληρης της Πολιτείας», τονίζουν οι πανεπιστημιακοί.

rouv_pan3
rouv_pan2
rouv_pan1

Τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας καλούν τους θεσμικούς, πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να στηρίξουν το πανεπιστήμιο στον αγώνα που δίνει για την ειρηνική διευθέτηση του προβλήματος και την άμεση αποκατάσταση της ακαδημαϊκής τάξης.

«Το άσυλο λειτουργεί ως άσυλο προστασίας της ανομίας. Ποια είναι η έννοια της νομοθέτησης του ασύλου; Κατά τη γνώμη μου πρέπει να αλλάξει ο νόμος και αυτό πρέπει να διευθετηθεί δημοκρατικά στη Βουλή.

Τα ίδια τα πανεπιστήμια δεν έχουν εκ του νόμου τα όργανα εκείνα ή τις διαδικασίες για να επιβάλλουν τη τήρηση του νόμου. Αυτό είναι δουλειά της πολιτείας. Τα πανεπιστήμια είναι ένας ελεύθερος δημοκρατικός χώρος, ανοιχτός στην κοινωνία που θα πρέπει να λειτουργεί με βάση τους νόμους της πολιτείας», δήλωσε σήμερα ο Στάθης Ευσταθόπουλος, πρόεδρος της ΠΟΣΔΕΠ.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο Ρουβίκωνας ξανά στη Φιλοσοφική – «Όχι στη βία» λέει η Πρυτανεία του ΕΚΠΑ», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.