ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο S&P αναβάθμισε την Ελλάδα από «Β» σε «Β+»

Την αναβάθμιση του μακροπρόθεσμου αξιόχρεου της Ελλάδας σε Β+ από Β, με σταθερή προοπτική ανακοίνωσε ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Standard & Poor’s. Ο οίκος γνωστοποίησε ότι προχώρησε στην επίσπευση της αξιολόγηση της Ελλάδας εξαιτίας «της ανακοίνωσης σημαντικού ταμειακού αποθέματος ασφαλείας και της πρόσθετης ελάφρυνσης χρέους για την Ελλάδα από το Eurogroup της 21ης Ιουνίου 2018»....
Ο S&P αναβάθμισε την Ελλάδα από «Β» σε «Β+»

Την αναβάθμιση του μακροπρόθεσμου αξιόχρεου της Ελλάδας σε Β+ από Β, με σταθερή προοπτική ανακοίνωσε ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Standard & Poor’s.

Ο οίκος γνωστοποίησε ότι προχώρησε στην επίσπευση της αξιολόγηση της Ελλάδας εξαιτίας «της ανακοίνωσης σημαντικού ταμειακού αποθέματος ασφαλείας και της πρόσθετης ελάφρυνσης χρέους για την Ελλάδα από το Eurogroup της 21ης Ιουνίου 2018». Η επόμενη προγραμματισμένη ανακοίνωση αξιολόγησης της Ελλάδας θα γίνει στις 20 Ιουλίου 2018.

«Οι σταθερές προοπτικές για την Ελλάδα αντανακλούν το ισοζύγιο των κινδύνων στην πιστοληπτική ικανότητα της χώρας», σημειώνει ο οίκος, προσθέτοντας ότι θα εξέταζε «την αναβάθμιση των αξιολογήσεων, εάν ενισχυθεί η προβλεψιμότητα της πολιτικής, αυξηθούν οι καθαρές ξένες άμεσες επενδύσεις και δούμε περαιτέρω πρόοδο στη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων του πληγέντος τραπεζικού συστήματος. Με βάση το σενάριο αυτό, θεωρούμε ότι η αύξηση του ΑΕΠ, περιλαμβανομένης της αύξησης των επενδύσεων, θα επιταχυνόταν, ωφελώντας την οικονομική ισχύ της Ελλάδας».

Ο οίκος αναφέρει ότι «θα υποβάθμιζε τις αξιολογήσεις, εάν υπάρξουν μεγάλες αλλαγές στην πολιτική που αντιστρέφουν τη μεταρρυθμιστική διαδικασία ή αν το αποτέλεσμα της ανάπτυξης είναι σημαντικά πιο αδύναμο από ότι αναμένουμε, κάτι που θα περιόριζε τη δυνατότητα της Ελλάδας να συνεχίσει τη δημοσιονομική προσαρμογή και τη μείωση του χρέους.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο S&P αναβάθμισε την Ελλάδα από «Β» σε «Β+»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.