ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Σωτήρης Τσιόδρας που απέτυχε παταγωδώς στη διαχείριση της πανδημίας, τώρα… επιστρέφει ως επικεφαλής νέας επιτροπής!

Ο πρωτεργάτης των καταστροφικών lockdown και της παταγώδους αποτυχίας στην αντιμετώπιση της πανδημίας, τώρα ορίζεται... επικεφαλής επιτροπής της Ιατρικής Σχολής Αθηνών.
Ο Σωτήρης Τσιόδρας που απέτυχε παταγωδώς στη διαχείριση της πανδημίας, τώρα… επιστρέφει ως επικεφαλής νέας επιτροπής!

Ο…  «Άρχων Οφφικιάλιος» Σωτήρης Τσιόδρας επιστρέφει και πάλι. Δεν υπήρχε περίπτωση να μείνει εκτός των εξελίξεων της πανδημίας, αφού ο ίδιος ήταν ένας εκ των πρωταγωνιστών στη (κάκιστη) διαχείριση της. Και αφού θεωρεί πως μάλλον άφησε… μισοτελειωμένο το καταστροφικό έργο του, αποφάσισε να το συνεχίσει από νέο «πόστο».

Η νέα επιτροπή

Ως επικεφαλής δηλαδή, μιας νέας επιτροπής εμπειρογνωμόνων για την «ακαδημαϊκή οχύρωση της χώρας στην περίοδο της πανδημίας». Αυτή η νέα επιτροπή (κάποτε λέγαμε πως η Ελλάδα γέμισε από «προέδρους», σήμερα μάλλον γεμίζει από «επιτροπές») συγκροτείται από την Ιατρική Σχολή Αθηνών, και λέγεται πως έχει στόχο να ενισχύσει την ακαδημαϊκή «άμυνα» απέναντι στη πανδημία, ενόψει της κρίσιμης χειμερινής περιόδου.

Μάλιστα θα απαρτίζεται από 50 αναγνωρισμένους καθηγητές όλων των ειδικοτήτων (λοιμωξιολόγους, πνευμονολόγους, επιδημιολόγους, παιδιάτρους, μικροβιολόγους κλπ) και σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση της διοίκησης της Σχολής, επικεφαλής θα οριστεί ο γνωστός μας Σωτήρης Τσιόδρας.

Αυτή η επιτροπή θα αποτελεί ένα ακαδημαϊκό όργανο που θα γνωμοδοτεί σε ερωτήματα της Ιατρικής Σχολής, θα συμμετέχει σε κλινικές μελέτες, θα επεξεργάζεται θέματα έρευνας, θα εισηγείται κοινά πρωτόκολλα για την αντιμετώπιση των ασθενών με Covid, θα πραγματοποιεί δράσεις ενημέρωσης κα. Επιπλέον, θα συνεργάζεται με τα αρμόδια υπουργεία, όποτε αυτό της ζητηθεί.

Από που και ως που κατάλληλος ο κ. Τσιόδρας;

Το ζήτημα που προκύπτει είναι το πώς και το γιατί εκλέχθηκε ως επικεφαλής, ένας εκ των πρωτεργατών για τη καταστροφή της χώρας που συντελείται τα δύο τελευταία έτη. Ο «ακαταδίωκτος» Σωτήρης Τσιόδρας, στο πλάι του «σκληρού» Νίκου Χαρδαλιά, έγινε εισηγητής των σκληρότερων lockdown της Ευρώπης. Ο ένας κούναγε απειλητικά το δάχτυλο και ο άλλος έλεγε συνεχώς «κάντε υπομονή, οι… επόμενες 2 εβδομάδες θα είναι κρίσιμες».

Οι δύο εβδομάδες έγιναν σχεδόν 2 χρόνια, με 14.000 νεκρούς και απογοητευτικά νούμερα στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Κι όλα έγιναν με σκληρά, απάνθρωπα, εξουθενωτικά και πολλές φορές εντελώς ανόητα και αντιφατικά μέτρα που γονάτισαν την κοινωνία και όχι μόνο δεν έφεραν αποτελέσματα, άλλα σήμερα βλέπουμε τη χώρα μας να ξεπερνά σε νεκρούς τη Σουηδία που για 2 χρόνια δεν εφάρμοσε ούτε μισής μέρας lockdown.

Και αυτός ο άνθρωπος που απέτυχε παταγωδώς, που συνεισέφερε τα μέγιστα στο να στηθεί αυτός ο απολυταρχισμός, αυτός ο διχασμός της κοινωνίας, αυτό το κλίμα εκβιασμών που στέλνει ανθρώπους στην ανεργία, ορίζεται επικεφαλής για ένα ακαδημαϊκό όργανο και «υπεύθυνος» για να συνεργάζεται με υπουργεία, για την καταπολέμηση της πανδημίας.

O άνθρωπος που το 2009 – 2010 στο πλευρό του Δημήτρη Αβραμόπουλου παράγγελνε εκατομμύρια δόσεις αχρησιμοποίητων εμβολίων για τον Η1Ν1, και βρέθηκε εμπλεκόμενος στο γνωστό σκάνδαλο εκατομμυρίων που διερευνάται ακόμα.

Ούτε ίχνος αυτοκριτικής για το φιάσκο

Αυτός ο άνθρωπος λοιπόν επανεμφανίζεται για να κάνει τι; Να συνεχίσει την καταστροφή από εκεί που την άφησε; Να εισηγηθεί νέα lockdown για να στείλει πιο χαμηλά στον πάτο την οικονομία, την ψυχική υγεία και τη παραμελημένη υγεία των πολιτών; Έχει δώσει δείγματα γραφής που τον καθιστούν ικανό να ηγηθεί της ακαδημαϊκής επιτροπής; Αν κρίνεται επιτυχημένη η πορεία του κ. Τσιόδρα με 14.000 νεκρούς και μια κοινωνία που βουλιάζει στον διχασμό, τότε τρομάζουμε να φανταστούμε πως θα ήταν τα πράγματα αν κρινόταν… αποτυχημένη.

Στοιχειώδη ευθιξία δεν έχει ο κ. Τσιόδρας να αποσυρθεί, μετά από τέτοια αποτυχία στην αντιμετώπιση της πανδημίας; Η επιτροπή των «ακαταδίωκτων» ξηλώνεται λόγω της ανεπάρκειας της και το μόνο που ενδιαφέρει τον Σωτήρη Τσιόδρα είναι μια νέα… «θεσούλα»;

Δείτε τις τελευταίες προβλέψεις του

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο Σωτήρης Τσιόδρας που απέτυχε παταγωδώς στη διαχείριση της πανδημίας, τώρα… επιστρέφει ως επικεφαλής νέας επιτροπής!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.