ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Τάκης Σούκας κάνει «Κατάθεση Ψυχής»

Τάκης Σούκας: Ένας από τους κορυφαίους λαϊκούς μουσικούς και δημιουργούς, σκιαγραφείται κάνοντας «Κατάθεση Ψυχής». Τάκης Σούκας ξετυλίγει ανάγλυφα τη μεγάλη διαδρομή του στο τραγούδι και ταυτόχρονα χαρίζει δυνατές εκπλήξεις σε μια «Κατάθεση ψυχής», στο Ogdoo.gr. Με τον ακορντεόν του μας ταξιδεύει απ’ τα μονοπάτια της Ηπείρου στη Λεωφόρο του λαϊκού τραγουδιού όπως μόνο αυτός γνωρίζει....
Ο Τάκης Σούκας κάνει «Κατάθεση Ψυχής»

Τάκης Σούκας: Ένας από τους κορυφαίους λαϊκούς μουσικούς και δημιουργούς, σκιαγραφείται κάνοντας «Κατάθεση Ψυχής».

Τάκης Σούκας ξετυλίγει ανάγλυφα τη μεγάλη διαδρομή του στο τραγούδι και ταυτόχρονα χαρίζει δυνατές εκπλήξεις σε μια «Κατάθεση ψυχής», στο Ogdoo.gr.

Με τον ακορντεόν του μας ταξιδεύει απ’ τα μονοπάτια της Ηπείρου στη Λεωφόρο του λαϊκού τραγουδιού όπως μόνο αυτός γνωρίζει.

Και ο δεύτερος κύκλος της εκπομπής «Κατάθεση Ψυχής» του Κώστα Μπαλαχούτη στο Κανάλι της Βουλής έχει αφήσει αδρά χνάρια.

Χάρις Αλεξίου (σε δύο μέρη), ΓιοβάνναΚλειώ ΔενάρδουΘανάσης ΠολυκανδριώτηςΠόπη ΑστεριάδηΜιχάλης ΒιολάρηςΝότης Μαυρουδής και τώρα Τάκης Σούκας και μάλιστα σε δύο μέρη.

Οι γνώσεις του Κώστα Μπαλαχούτη στη δισκογραφία και ο «τρόπος» του, αξιοποιούν τις αφηγήσεις των πηγαίων ερμηνευτών και δημιουργών, καταλήγοντας σε ένα ουσιαστικό, καλλιτεχνικό και συνάμα βαθιά ανθρώπινο «καταστάλαγμα».

Ο Τάκης Σούκας, είναι ξεχωριστός σε όλα του, είναι ένας ογκόλιθος του τραγουδιού μας, με 60χρονη θητεία στο πάλκο και σχεδόν ανάλογη στη δισκογραφία. Σαν συνθέτης έχει συνεργαστεί με πολλούς τρανούς ενώ σαν εκτελεστής στο στούντιο και τις ζωντανές εμφανίσεις, με το ακορντεόν και το σαντούρι του, έχει συντροφεύσει το μεγαλύτερο κομμάτι του σύμπαντος του ελληνικού τραγουδιού.

Οι παιδικές μουσικές μνήμες του στην περίφημη μουσική οικογένεια των Σουκαίων, τα διδάγματα του πατέρα, η σπουδές του στα Γιάννενα, τα πανηγύρια, η χαρτογράφηση του γενικότερου Ηπειρώτικου μουσικού περιβάλλοντος, το σμίξιμο με τους Χαλκιάδες αλλά και τον Παπασιδέρη, ο ερχομός στην Αθήνα και οι πρώτες ηχογραφήσεις στην Κολούμπια, η συνεργασία με τον Καλδάρα και τον Λαύκα, η Γιώτα Λύδια, ο Στράτος Διονυσίου, ο Στέλιος Καζαντζίδης, η Πόλυ Πάνου, ο Νταλάρας, η Χαρούλα, ο Κόλλιας, ο Μαργαρίτης, ο Κοντολάζος, η Βιτάλη, η Διαμάντη, η Πίτσα Παπαδοπούλου… και όχι μόνο.

Μέσα από την εξομολόγησή του μουσικοσυνθέτη αναδύεται μια ολόκληρη εποχή με τα χρώματα και τα αρώματά της, τις ομορφιές και τα προβλήματά της.

Επίσης ο Σούκας παραμένει αειθαλής με έντονο «σήμερα» στο οποίο και αναφέρεται.

Η εξομολόγησή του αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον καθώς με τον Μπαλαχούτη διατηρούν πολύχρονες σχέσεις φιλίας, εκτίμησης και συνεργασίας, με τον τελευταίο να υπογράφει αρκετούς στίχους τραγουδιών του Σούκα.

Το πρώτο μέρος της «Κατάθεση Ψυχής» του Τάκη Σούκα θα μεταδοθεί την Κυριακή 28 Μαρτίου στις 2 το μεσημέρι στο Κανάλι της Βουλής.

Η εκπομπή θα προβληθεί σε επανάληψη τη Δευτέρα 29 Μαρτίου, μισή ώρα μετά μεσάνυχτα (ξημέρωμα Τρίτης)

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Ανδρέας Μαριανός.

Τα γυρίσματα πραγματοποιούνται στο Θέατρο Αλεξάνδρεια του Βασίλη Βλάχου.

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.

?>