ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Θ. Πλεύρης παραδέχθηκε στον ΣΚΑΪ την κοροϊδία των «Covid Free» χώρων: «Οι εμβολιασμένοι κολλάνε και μεταδίδουν»!

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης υποσχέθηκε για άλλη μια φορά... «κανονικότητα» στους εμβολιασμένους, παρά το ότι παραδέχθηκε πως και κολλάνε και μεταδίδουν!
Ο Θ. Πλεύρης παραδέχθηκε στον ΣΚΑΪ την κοροϊδία των «Covid Free» χώρων: «Οι εμβολιασμένοι κολλάνε και μεταδίδουν»!

Την κοροϊδία και την κατάφορη αδικία της κυβέρνησης προς τους 7.000 υγειονομικούς παραδέχθηκε άθελα του ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μιλώντας στη πρωινή εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ.

Ο υπουργός υποστήριξε πως επειδή το 72,5% των ενήλικων πολιτών είναι εμβολιασμένοι και δικαιούνται να πάρουν τις ζωές τους πίσω, η κυβέρνηση έχει φέρει την κατάσταση στους αμιγείς χώρους… «κοντά στην κανονικότητα» και πρόσθεσε πάνω σε αυτό:

«Γιατί; Κολλάνε οι εμβολιασμένοι; Κολλάνε. Μεταδίδουν οι εμβολιασμένοι; Μεταδίδουν. Αποδεικνύεται όμως από όλες τις έρευνες ότι ο εμβολιασμένος σχεδόν περνάει τον Covid ως μια κανονική γρίπη».

Μα οι υγειονομικοί δεν απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους επειδή – αν κολλούσαν – θα περνούσαν ενδεχομένως πιο βαριά τη νόσο, άλλα με το πρόσχημα πως… αποτελούσαν «κίνδυνο» για τη δημόσια υγεία, επειδή υπήρχε περίπτωση να μεταδώσουν τον ιό!

Και τώρα ο ίδιος ο υπουργός Υγείας παραδέχεται πως οι εμβολιασμένοι και κολλάνε και μεταδίδουν. Και μας παρουσιάζει ως επιχείρημα για την απόκτηση του (δήθεν) προνομίου της (δήθεν) κανονικότητας, το ότι οι εμβολιασμένοι σχεδόν περνάνε τον Covid ως μια κανονική γρίπη. Μα αφού συνεχίζουν να μεταδίδουν τι νόημα έχουν οι Covid free χώροι; Και γιατί απομακρύνθηκαν οι χιλιάδες υγειονομικοί που αγωνίζονται να πάρουν τις ζωές τους πίσω;

Ασυμφωνία κυβέρνησης και αρκετών ειδικών

Τελικά η κυβέρνηση παίρνει εξοργιστικά μέτρα που καταπατούν τα ανθρώπινα δικαιώματα για να εμποδίσει τη διασπορά ή για να προστατέψει κάθε άνθρωπο ξεχωριστά; Το πρόβλημα του κ. Πλεύρη είναι αν θα περάσει τον κορονοϊό σαν γρίπη ο καθένας ή να ελεγχθεί η υπερμετάδοση;

Ήδη αρκετοί ειδικοί, ανάμεσα τους η κα Παγώνη και η κα Λινού έχουν προειδοποιήσει για τις υγειονομικές βόμβες που αποτελούν οι αμιγείς χώροι εστίασης και διασκέδασης. Γιατί ο κ. Πλεύρης επιμένει να διαφημίζει μια ψεύτικη κανονικότητα και δεν ακούει τους ειδικούς; Γιατί συνεχίζει να εφαρμόζει την υποχρεωτικότητα στους υγειονομικούς, ενώ η διασπορά συμβαίνει και με εμβολιασμένους εργαζόμενους;

Ο υπουργός πρόσθεσε ακόμη πως «δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξουν οριζόντια lockdown, ούτε περιορισμοί σε χώρους με αμιγώς εμβολιασμένους. Αν υπάρξουν μέτρα θα ισχύουν για τους μεικτούς χώρους, όπως στα θέατρα».

Α priori δηλαδή ο υπουργός δηλώνει πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να εφαρμόσει περιορισμούς σε αμιγείς χώρους, ενώ πολλοί ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την υπερμετάδοση που γίνεται μέσα σε αυτούς.

Παρόλα αυτά ο κ. Πλεύρης ισχυρίστηκε πως «δεν έχουν πάρει ποτέ αποφάσεις κόντρα στις εισηγήσεις» των ειδικών…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο Θ. Πλεύρης παραδέχθηκε στον ΣΚΑΪ την κοροϊδία των «Covid Free» χώρων: «Οι εμβολιασμένοι κολλάνε και μεταδίδουν»!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.