ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Θάνος Πλεύρης «καταδίκασε» τους υγειονομικούς έξω από το σπίτι του, ενώ ο ίδιος τους «πέταξε» στον δρόμο

Ο Θάνος Πλεύρης με τις ανάλγητες αποφάσεις του καταδίκασε σε ανέχεια χιλιάδες υγειονομικούς, και τώρα τους «καταδικάζει» επειδή διαμαρτύρονται ειρηνικά.
Ο Θάνος Πλεύρης «καταδίκασε» τους υγειονομικούς έξω από το σπίτι του, ενώ ο ίδιος τους «πέταξε» στον δρόμο

Δυσανεξία ακόμα και στο δικαίωμα του συνέρχεσθαι και της ειρηνικής διαδήλωσης, φαίνεται πως έχει ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ο οποίος χθες έσπευσε να κάνει ανάρτηση στο twitter ζητώντας την «καταδίκη» των εκδιωγμένων υγειονομικών που στάθηκαν έξω από την οικία του υπουργού για να διαμαρτυρηθούν.

«Έξω από το σπίτι μου που βρίσκεται η γυναίκα μου και τα δυο μου παιδιά έχουν συγκεντρωθεί αντιεμβολιαστές και «Διαδηλώνουν» εναντίον της οικογένειας μου. Στοχοποιείται η οικογένεια μου για τις υπουργικές μου αποφάσεις. Αναμένω την αυτονόητη καταδίκη από όλο τον Πολιτικό Κόσμο», έγραψε ο Θάνος Πλεύρης.

Σε μια και μόνο παράγραφο, αποτυπώνεται ξεκάθαρα η στρεβλότητα με την οποία αντιμετωπίζει ο Θάνος Πλεύρης τους πολίτες που ο ίδιος έχει καταδικάσει στο βασανιστήριο της ανέχειας. Καταρχάς ο υπουργός προσπαθεί να τραγικοποιήσει το περιστατικό γράφοντας κάτι που δεν ισχύει, εφόσον οι υγειονομικοί δεν διαδήλωσαν εναντίον της οικογένειας του, άλλα εναντίον του ίδιου του κ. Πλεύρη και των απολυταρχικών αποφάσεων του.

Προφανώς και καμία οικογένεια δεν στοχοποιείται όπως μελοδραματικά γράφει ο υπουργός. Απλοί βιοπαλαιστές, γυναίκες και άνδρες επαγγελματίες της υγείας συγκεντρώθηκαν στον δημόσιο χώρο. Αυτοί που κάποτε τους χειροκροτούσε η κυβέρνηση και σήμερα δεν θέλει ούτε να τους βλέπει.

Πριν από αυτήν την ειρηνική διαμαρτυρία, οι υγειονομικοί μέσα σε διάστημα 10 μηνών έχουν προσπαθήσει δεκάδες φορές να έρθουν σε συνεννόηση με τον Θάνο Πλεύρη ώστε να συζητηθούν τα προβλήματα τους, άλλα κάθε φορά ο υπουργός τους αγνοούσε προκλητικά.

Κατά δεύτερον, και μόνο που ο υπουργός χρησιμοποιεί τον ισοπεδωτικό, αναληθή (και ρατσιστικό θα έλεγε κανείς) όρο «αντιεμβολιαστές», φανερώνει τον απαξιωτικό τρόπο που αντιλαμβάνεται τους συμπολίτες του. Άτομα που έχουν εμβολιαστεί για άλλες νόσους κανονικότατα, και δεν έχουν καμία άρνηση στην πράξη του εμβολιασμού στο σύνολο της, άλλα αντιτίθενται μόνο στο συγκεκριμένο πειραματικό σκεύασμα, χαρακτηρίζονται συλλήβδην «αντιεμβολιαστές». Είναι το γνωστό αφήγημα της κυβέρνησης που κατάφερε να εμπνεύσει τον καταστροφικό διχασμό στην ελληνική κοινωνία.

Ακόμη, ο υπουργός ζητάει από τον πολιτικό κόσμο «καταδίκη» για μια ειρηνική και καθόλα συνταγματική διαδήλωση, ενώ ο πολιτικός κόσμος θα έπρεπε να καταδικάζει τις αποφάσεις του υπουργού που άφησαν 7.000 οικογένειες στον δρόμο, που επέτρεψαν σχεδόν 17.000 θανάτους εκτός ΜΕΘ και πάνω από 30.000 θανάτους συνολικά, σε ένα διαλυμένο σύστημα Υγείας.

Οι υγειονομικοί έχουν και αυτοί σπίτι και σπιτικό να υπερασπιστούν από την φτώχεια και τα χρέη, παγιδευμένοι σε μια ανάλγητη απόφαση που δεν τους επιτρέπει ούτε εργασία στον τομέα τους, ούτε ασφάλιση, ούτε δυνατότητα να εργαστούν αλλού.

Το μόνο που δείχνει να αντιλήφθηκε σωστά στην ανάρτηση του ο υπουργός, είναι πως οι διαμαρτυρόμενοι εναντιώνονται στις υπουργικές του αποφάσεις, που όμοιες δεν υπήρξαν σε πανευρωπαϊκό επίπεδο…

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο Θάνος Πλεύρης «καταδίκασε» τους υγειονομικούς έξω από το σπίτι του, ενώ ο ίδιος τους «πέταξε» στον δρόμο», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.