ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Θάνος Πλεύρης που έχει «ανατινάξει» το ΕΣΥ, αποκάλεσε «δυναμίτιδα» την επιστροφή των υγειονομικών!

Μέχρι και με το ΣτΕ τα «έβαλε» ο Θάνος Πλεύρης, προκειμένου να δικαιολογήσει την αντιεπιστημονική στάση που κρατά απέναντι στους υγειονομικούς
Ο Θάνος Πλεύρης που έχει «ανατινάξει» το ΕΣΥ, αποκάλεσε «δυναμίτιδα» την επιστροφή των υγειονομικών!

«Θα σεβαστούμε και θα εφαρμόσουμε την απόφαση του ΣτΕ, αλλά δε θα επιτρέψουμε να γίνει δυναμίτιδα στη δημόσια υγεία», δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο υπουργός υγείας Θάνος Πλεύρης, αναφερόμενος στην απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου που ανοίγει το δρόμο για την επιστροφή στο ΕΣΥ των ανεμβολίαστων υγειονομικών.

Οπωσδήποτε προκαλεί αλγεινή εντύπωση το ότι ο κατ’ εξοχήν υπεύθυνος για την διάλυση της δημόσιας Υγείας, Θάνος Πλεύρης, αποκαλεί… «δυναμίτιδα» την επιστροφή έμπειρων και έντιμων υγειονομικών στο ΕΣΥ, ενώ ο ίδιος ο υπουργός συνεχώς «ανατινάζει» τα θεμέλια της δημόσιας Υγείας με την καταστροφική πολιτική που εφαρμόζει. Καθημερινώς αναδεικνύονται στην δημοσιότητα τεράστιες λίστες αναμονής σε νοσοκομεία της Ελλάδας, από ασθενείς που περιμένουν έως και για μήνες για να χειρουργηθούν, λόγω ελλείψεων υγειονομικού προσωπικού.

Ο Θάνος Πλεύρης με την Μίνα Γκάγκα με το να σαλαμοποιούν συνεχώς τον χαρακτήρα της δημόσιας δωρεάν υγείας και να κρατούν τραγικά υποβαθμισμένο το ΕΣΥ, στέλνουν ολοένα και περισσότερη πελατεία στον ιδιωτικό τομέα και μετατρέπουν την υγεία σε εμπόρευμα.

Ο κ. Πλεύρης ούτε λίγο – ούτε πολύ τα «έβαλε» με το ΣτΕ, λέγοντας πως πρόκειται να δώσει στην δημοσιότητα τα υπομνήματα που έστειλε το υπουργείο στο ΣτΕ και προσθέτοντας πως δεν έχει αλλάξει κάτι από αυτά που είχε στείλει όταν η Ολομέλεια του Δικαστηρίου έκρινε το μέτρο συνταγματικό. Εξήγησε ότι αυτή τη φορά το δικαστήριο ζήτησε αξιολόγηση επιστημονικού οργάνου, σημειώνοντας όμως ότι τις προηγούμενες φορές που είχε κρίνει το ΣτΕ το μέτρο συνταγματικό, το υπουργείο δεν είχε στείλει γνωμάτευση επιστημονικού οργάνου, αλλά την απόφαση της Ολομέλειας.

Με λίγα λόγια ο κ. Πλεύρης κάνει έναν έμμεσο υπαινιγμό για το ΣτΕ, πως ξαφνικά άλλαξε τις απαιτήσεις του (ζήτησε επιστημονική γνωμάτευση), ενώ ο ίδιος βολευόταν με το να παρατείνει μια απολυταρχική απόφαση του, χωρίς να έχει το παραμικρό επιστημονικό έρεισμα! Δηλαδή κατά το σκεπτικό του κ. Πλεύρη, οποιοδήποτε αυταρχικό μέτρο επιβάλλει η κυβέρνηση και σχετίζεται με ένα δυναμικό φαινόμενο (την εξέλιξη της πανδημίας), θα μπορούσε να παρατείνεται επ’ αόριστον, μόνο με μια απόφαση της Ολομέλειας που έγινε «μια φορά και έναν καιρό»!

Το ότι το ο υπουργός Υγείας παραδέχεται πως το υπουργείο δεν είχε στείλει γνωμάτευση επιστημονικού οργάνου στο ΣτΕ, αποτελεί τρανή απόδειξη πως οι επικλήσεις του κ. Πλεύρη στο όνομα της «επιστήμης» ήταν εντελώς ανυπόστατες και παραπλανητικές. Η εκδίωξη των υγειονομικών ήταν μια καθαρά πολιτική απόφαση και δεν είχε καμία σχέση με την προστασία της υγείας. Εάν είχε, θα υπήρχε αδιαμφισβήτητη επιστημονική βάση που να δικαιώνει την στάση του υπουργού.

Οι ίδιες οι δηλώσεις του υπουργού, φανερώνουν για άλλη μια φορά πως εδώ και μήνες ακολουθεί μια αντιεπιστημονική και εκδικητική πολιτική, στην οποία η επιστήμη απλά χρησιμοποιείται ως «ξεκάρφωμα» για τις επιδιώξεις της κυβέρνησης. Το ότι ο κ. Πλεύρης φτάνει στο σημείο να στρέφεται έστω και έμμεσα εναντίον του ίδιου του ΣτΕ, δείχνει το πόσο «σέβεται» τους θεσμούς της χώρας. Ξαφνικά προβάλλει ως… ανακόλουθο το ΣτΕ, του οποίου την προγενέστερη απόφαση (που είχε κρίνει την αναστολή ως συνταγματική) κρατούσε ως… «εικόνισμα» στις δηλώσεις του ο υπουργός, όποτε ήθελε να αιτιολογήσει τον «πόλεμο» που έκανε στους υγειονομικούς.

Ο Θάνος Πλεύρης ακόμα είπε πως η απόφαση του ΣτΕ θα εφαρμοστεί, αλλά με όρους που η… επικινδυνότητα για τη δημόσια υγεία είναι η μικρότερη δυνατή. Ο υπουργός επιμένει δηλαδή στο ίδιο φανταστικό αφήγημα που δεν έχει καμία σχέση με την αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα πως οι εμβολιασμένοι κολλούν και μεταδίδουν εξίσου με τους ανεμβολίαστους. Και μάλιστα προαναγγέλλει ότι είναι διατεθειμένος να «τιμωρήσει» τους υγειονομικούς, ακόμα και μέσω των συνθηκών που θα εργάζονται, εφόσον επιστρέψουν.

Πρόσθεσε ακόμη πως το υπουργείο αναμένει πρώτα τη δημοσίευση της απόφασης του δικαστηρίου ώστε να δουν ακριβώς τι υποχρεώσεις έχουν και εξέφρασε την ελπίδα η απόφαση να αφήνει δυνατότητα στο υπουργείο να επανέλθει.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο Θάνος Πλεύρης που έχει «ανατινάξει» το ΕΣΥ, αποκάλεσε «δυναμίτιδα» την επιστροφή των υγειονομικών!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.