ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Θάνος Πλεύρης «τιμωρεί» τους φιλάθλους επειδή είναι «άτακτοι» με την μάσκα

Ο Θάνος Πλεύρης αποφάσισε να «τιμωρήσει» τους φιλάθλους επειδή είναι «άτακτοι» με την μάσκα και να τους αποκλείσει από τα ελληνικά γήπεδα.
Ο Θάνος Πλεύρης «τιμωρεί» τους φιλάθλους επειδή είναι «άτακτοι» με την μάσκα

Τιμωρητικά είναι τα νέα μέτρα που πήρε η Κυβέρνηση για τα ελληνικά γήπεδα σύμφωνα με όσα παραδέχθηκε σε δηλώσεις του στο κανάλι του ΣΚΑΪ, ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα», ο Θάνος Πλεύρης δήλωσε πως τόσο οι φίλαθλοι όσο και οι ίδιες οι ομάδες δεν κατάφεραν να τηρήσουν τα μέτρα που είχαν αποφασίσει οι κυβερνώντες, γεγονός που τους οδήγησε στην απόφαση να  «τιμωρήσουν» τους φιλάθλους επειδή είναι «άτακτοι» με την μάσκα.

Παρότι ο ίδιος παραδέχθηκε πως οι ομάδες έκαναν τους απαραίτητους ελέγχους των πιστοποιητικών εμβολιασμού, ο ίδιος τις κατηγόρησε πως δεν μπόρεσαν να ελέγξουν ούτε την είσοδο των οπαδών στο γήπεδο αλλά ούτε και την χρήση της υποχρεωτικής μάσκας.

Ακόμη, δήλωσε πως καταλαβαίνει πως οι φίλαθλοι πήραν την απόφαση να πληρώσουν για την αγορά εισιτηρίων διαρκείας και πως κάτι τέτοιο αποτέλεσε κίνητρο εμβολιασμού για ορισμένους, όμως στην πράξη η Κυβέρνηση δείχνει πως δεν σέβεται τον Έλληνα φίλαθλο τον οποίο και επιλέγει να βάλει στη γωνία με επικριτικό ύφος.

Το γεγονός δε πως δεν υπάρχει κανένα υγειονομικό σκεπτικό πίσω από την απόφαση να επιτραπεί η είσοδος στο 10% της χωρητικότητας του εκάστοτε γηπέδου επιβεβαιώνεται από την δήλωση του Θάνου Πλεύρη πως η Κυβέρνηση είναι ανοιχτή να συζητήσει την ανάκληση αυτού του μέτρου στην περίπτωση που αντιληφθεί πως τα πάντα κυλούν ομαλά.

Με αυτόν τον τρόπο, ο Υπουργός Υγείας ουσιαστικά παραδέχθηκε πως η κυβέρνηση «εξαπάτησε» τους φιλάθλους προτρέποντας τους να εμβολιαστούν και τώρα με το πρόσχημα της μη τήρησης των μέτρων, τους τραβάει το αφτί…αποκλείοντας τους από τους αγωνιστικούς χώρους.

Θα θέλαμε να μας πει ο κ. Πλεύρης ειδικά για τα γήπεδα ποδοσφαίρου που είναι ανοιχτοί χώροι, με ποια λογική υπάρχει «μη τήρηση του μέτρου της μάσκας»;

Τόσο καιρό μπορούσε να είναι ο ένας πάνω στον άλλον σε μεγάλους ανοιχτούς – κεντρικούς εμπορικούς δρόμους όπως πχ στην Ερμού, χωρίς μάσκα, αλλά ξαφνικά είναι επικίνδυνο αν ένας φίλαθλος κατεβάσει για λίγο την μάσκα, σε αγωνιστικό χώρο, που είναι επίσης ανοιχτός.

Όσον αφορά για τους κλειστούς αθλητικούς χώρους, όπως τα γήπεδα μπάσκετ

Πως γίνεται οι εμβολιασμένοι να μπορούν να είναι χωρίς μάσκα σε μπαρ, εστιατόρια και χώρους διασκέδασης όπως νυχτερινά κέντρα στα οποία τις περισσότερες φορές δεν τηρούνται αποστάσεις…αλλά δεν μπορούν να είναι για λίγο με κατεβασμένη μάσκα…στα γήπεδα που εκ των πραγμάτων υπάρχουν αποστάσεις στα καθίσματα;

Μετά τους ανεμβολίαστους η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας φαίνεται πως βρήκε νέους αποδιοπομπαίους τράγους ώστε να ρίξει εκεί το φταίξιμο της ολοκληρωτικής ανικανότητας της για την διασπορά της πανδημίας…

Δεν υπάρχει τίποτε χειρότερο, από το να υποτιμούν και να προσβάλλουν τη νοημοσύνη μας και μάλιστα με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο…

Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του τόσο για τον Υπ. Υγείας Θάνο Πλεύρη, όσο και για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, μιας και το σύνολο των αποφάσεων για την διαχείριση της πανδημίας, έχουν την υπογραφή του.

Δείτε τα όσα είπε ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης:

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο Θάνος Πλεύρης «τιμωρεί» τους φιλάθλους επειδή είναι «άτακτοι» με την μάσκα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Χρήστος Μαγγίνας

Ο Χρήστος Μαγγίνας γεννήθηκε στις 16/08/1996 στην Αλεξανδρούπολη και είναι απόφοιτος ΑΕΙ. Από μικρή ηλικία είχε το πάθος της ενασχόλησης με την αθλητική δημοσιογραφία. Από τον Ιανουάριο του 2021 ανήκει στην ομάδα του Sportime.gr.