ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Θάνος Πλεύρης ξαφνικά «ανακάλυψε» την φυσική ανοσία και την σημασία της, ενώ για 2 χρόνια την είχε «εξορίσει»

Ο Θάνος Πλεύρης βλέπει την έλλειψη φυσικής ανοσίας ως αιτία για το «ξέσπασμα» κορονοϊού στην Κίνα, ενώ ο ίδιος έκανε ότι μπορούσε για να την εξαλείψει στην Ελλάδα.
Ο Θάνος Πλεύρης ξαφνικά «ανακάλυψε» την φυσική ανοσία και την σημασία της, ενώ για 2 χρόνια την είχε «εξορίσει»

Δεν έχουν τελειωμό οι απίστευτες κυβιστήσεις του Θάνου Πλεύρη για τα φλέγοντα θέματα υγείας που απασχολούν την κοινή γνώμη. Λίγες μέρες μετά την «συλλεκτική» δήλωση του υπουργού Υγείας για το ότι δεν φταίει η κυβέρνηση για την τεράστια έλλειψη φαρμάκων που παρατηρείται στην χώρα μας, άλλα φταίνε οι… γιατροί που γράφουν πολλές συνταγές, ο Θάνος Πλεύρης κλήθηκε να μιλήσει για την έξαρση των κρουσμάτων που παρατηρείται στην Κίνα και έχει οδηγήσει σε ένα νέο γύρο τρομολαγνείας στα συστημικά μέσα.

Τα όσα είπε ο κ. Πλεύρης αναίρεσαν πλήρως τον ίδιο του τον εαυτό και τις καταστροφικές πολιτικές που εφάρμοσε για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Συγκεκριμένα ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι «στην Κίνα απέτυχε η πολιτική ‘’Zero Covid’’ επειδή η έξαρση που παρατηρείται στην Κίνα οφείλεται στο γεγονός ότι ο πληθυσμός δεν έχει φυσική ανοσία»!

Τι ακριβώς έκανε ο Θάνος Πλεύρης από τον Αύγουστο του 2021 που ορκίστηκε ως νέος υπουργός Υγείας (συνεχίζοντας το καταστροφικό έργο του Βασίλη Κικίλια); Για δύο χρόνια κλείδωσε τους Έλληνες στα σπίτια τους, έβαλε λουκέτο σε χιλιάδες επιχειρήσεις και εφάρμοσε μερικά από τα πιο απολυταρχικά μέτρα σε ολόκληρη την Ευρώπη προκειμένου να επιτύχει χαμηλά κρούσματα. Η δε φυσική ανοσία υποτιμήθηκε εντέχνως από τα Μέσα, με «ειδικούς», δημοσιογράφους και πολιτικούς να περνούν το μήνυμα πως η φυσική ανοσία είναι υποδεέστερη μορφή άμυνας σε σχέση με τον εμβολιασμό με τα σκευάσματα των πολυεθνικών!

Και το αποτέλεσμα ποιο ήταν; Τα πολύμηνα lockdown δεν κατάφεραν σε καμία περίπτωση να συγκρατήσουν τα κρούσματα και τους θανάτους σε χαμηλά επίπεδα (το ακριβώς αντίθετο έγινε μάλιστα ), άλλα ταυτόχρονα έκαναν και πολύ πιο ευάλωτους τους πολίτες. Το ανοσοποιητικό σύστημα τους «αποστειρώθηκε», αδράνησε, αποδυναμώθηκε και με το «άνοιγμα» της χώρας άρχισε να κάνει θραύση ο κορονοϊός, άλλα και ένα σωρό από άλλες λοιμώξεις και ιώσεις. Αν προσθέσουμε δε και την τεχνητή διάλυση του ΕΣΥ, άλλα και τον παράγοντα ότι για δύο χρόνια η κυβέρνηση έβαλε «κόφτη» στα τακτικά χειρουργεία και σοβαρά προβλήματα υγείας πήγαν «πίσω», τότε καταλαβαίνει κανείς τι πολιτικό έγκλημα συντελέστηκε ενάντια στην δημόσια υγεία.

Αν ο Θάνος Πλεύρης σήμερα κατηγορεί την έλλειψη της φυσικής ανοσίας (της απλής νόσησης δηλαδή) για την έξαρση του κορονοϊού, τότε γιατί δεν δημιούργησε και ο ίδιος τις συνθήκες για να την ευνοήσει στην διετία της πανδημίας στην Ελλάδα; Με το να λέει πως η έλλειψη φυσικής ανοσίας προκαλεί επιδημικά ξεσπάσματα, είναι σαν να παραδέχεται πως ο ίδιος κατέστρεψε τις ζωές εκατομμυρίων Ελλήνων ακολουθώντας μια εντελώς λανθασμένη και αφύσικη υγειονομική πολιτική.

Ασφαλώς στην μπανανία που ζούμε θα ήταν θαύμα αν υπήρχε ευαισθητοποίηση από θεσμούς για τα «ήξεις αφήξεις» του Θάνου Πλεύρη, που μεταφράζονται σε τρομακτικές επιπτώσεις στην υγεία των Ελλήνων που υπήρξαν στο πρόσφατο παρελθόν, συνεχίζουν στο παρόν και θα μας ακολουθούν για πολύ καιρό και στο μέλλον.

Συνεχίζοντας τις δηλώσεις του για την Κίνα ο υπουργός είπε ότι ο ΠΟΥ «κρούει» το καμπανάκι του κινδύνου γιατί τα επιστημονικά στοιχεία της Κίνας δεν είναι αξιόπιστα.

«Φοβόμαστε ότι η έξαρση των κρουσμάτων οδηγήσει σε νέες μεταλλάξεις. Οι χώρες που έχουν στενότερους δεσμούς με την Κίνα αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο. Ωστόσο τις αποφάσεις που θα λάβουμε θα είναι σε κοινή γραμμή με την Ευρώπη», είπε ο κ. Πλεύρης αναφέροντας παράλληλα ότι αν κρίνεται επιτακτικό θα ακολουθήσουμε τα μέτρα που θα αποφασιστούν.

Διευκρίνισε ωστόσο ότι «απαιτείται μεγάλη προσοχή» καθώς «κανείς δεν επιθυμεί πισωγύρισμα».

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο Θάνος Πλεύρης ξαφνικά «ανακάλυψε» την φυσική ανοσία και την σημασία της, ενώ για 2 χρόνια την είχε «εξορίσει»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.