×

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

ΟΑΕΔ: Από τη Δευτέρα (30/3) η έκδοση δελτίου ανεργίας και η αίτηση επιδότησης ανεργίας


    Κώστας Παπαδόπουλος

ΟΑΕΔ: Από τη Δευτέρα (30/3) η έκδοση δελτίου ανεργίας και η αίτηση επιδότησης ανεργίας


Τη δυνατότητα να εγγράφονται στο μητρώο ηλεκτρονικά και να αποκτούν δελτίο ανεργίας, ώστε να υποβάλουν αίτηση για την τακτική επιδότηση ανεργίας, αποκτούν από τη Δευτέρα (30/3). 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χαρδαλιάς: «Χάλασαν σε όλους τα υδραυλικά στα εξοχικά τους!»

Η μεταρρύθμιση αυτή γίνεται στο πλαίσιο της ψηφιακής μετάβασης του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και την ταυτόχρονη μείωση του συγχρωτισμού, λόγω του κορονοϊού.

Όπως ανακοινώθηκε από τον ΟΑΕΔ:

«Οι εγγραφές στο μητρώο για έκδοση δελτίου ανεργίας και οι αιτήσεις για το επίδομα ανεργίας αποτελούν περίπου τα 2/3 του συνολικού αριθμού επισκέψεων στα 118 Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) και είναι οι μόνες υπηρεσίες για τις οποίες οι πολίτες μπορούν να κλείσουν ραντεβού από τις 16 Μαρτίου και μετά. Σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ, δεν υπάρχει πλέον κανένας λόγος προσέλευσης στα ΚΠΑ2 με ραντεβού, καθώς όλες οι υπηρεσίες του Οργανισμού παρέχονται ηλεκτρονικά.

Για όσους ανέργους έχουν ήδη προγραμματισμένα ραντεβού, μετά την ηλεκτρονική εγγραφή τους στο μητρώο ή/και την ηλεκτρονική αίτησή τους για το επίδομα ανεργίας, το ραντεβού τους θα ακυρώνεται.

Για όσους ανέργους έχουν αιτηθεί ραντεβού που ακόμα δεν έχει προγραμματιστεί, μετά την ηλεκτρονική εγγραφή τους στο μητρώο ή/και την ηλεκτρονική αίτησή τους για το επίδομα ανεργίας, δεν θα προγραμματίζεται το ραντεβού».