ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΟΑΕΔ – Επίδομα 400 ευρώ: Τι πρέπει να κάνουν για να το λάβουν οι μακροχρόνια άνεργοι

ΟΑΕΔ - Επίδομα 400 ευρώ: Έως την Κυριακή 24 Μαΐου η προθεσμία για τους 19.500 δικαιούχους του επιδόματος που είναι μακροχρόνια άνεργοι.
ΟΑΕΔ – Επίδομα 400 ευρώ: Τι πρέπει να κάνουν για να το λάβουν οι μακροχρόνια άνεργοι

ΟΑΕΔ – Επίδομα 400 ευρώ: Μία εβδομάδα περιθώριο (δηλαδή έως την Κυριακή 24 Μαΐου) προκειμένου να το λάβουν, θα έχουν οι μακροχρόνια άνεργοι και συγκεκριμένα οι για 19.500 δικαιούχοι δεν οι οποίοι ακόμη δεν έχουν καταχωρίσει το ΙΒΑΝ τους.

Η νέα εξέλιξη θέλει τη διοίκηση του ΟΑΕΔ να αποφάσισε νέα παράταση, καθώς 19.500 δικαιούχοι δεν έχουν ακόμη καταχωρήσει το ΙΒΑΝ για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση που δικαιούνται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κορονοϊός – Παγκόσμια καταμέτρηση: Πάνω από 4,66 εκατομμύρια κρούσματα, 312.000 νεκροί (vids)

Υπενθυμίζεται ότι δικαιούχοι των 400 ευρώ είναι όσοι εγγεγραμμένοι άνεργοι απέκτησαν την ιδιότητα του μακροχρόνια ανέργου. Δηλαδή εκείνοι που ξεπέρασαν τους 12 μήνες συνεχούς εγγεγραμμένης ανεργίας, κατά το διάστημα από 1 Απριλίου 2019 έως και 16 Απριλίου 2020 (12-24,5 μήνες ανεργίας), παρέμειναν άνεργοι έως και τις 16 Απριλίου 2020 και δεν έλαβαν το επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας.

Εφόσον συγκαταλέγονται στο παραπάνω, η μοναδική ενέργεια που πρέπει να κάνουν είναι να δηλώσουν τα στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) στον ΟΑΕΔ.

Κλικάρετε εδώ για να βρείτε τη φόρμα και αναλυτικές πληροφορίες

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «ΟΑΕΔ – Επίδομα 400 ευρώ: Τι πρέπει να κάνουν για να το λάβουν οι μακροχρόνια άνεργοι», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.