ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΟΑΕΔ: Όσοι χάνουν την παράταση στο επίδομα ανεργίας

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις με την παράταση στο επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ, καθώς ξεκαθαρίζει το τοπίο με αυτούς που χάνουν τους επιπλέον δύο μήνες, αλλά και με αυτούς που θα το πληρωθούν. Ειδικότερα σύμφωνα με την απόφαση που θα δημοσιευθεί για να ξεκινήσουν στην συνέχεια οι πληρωμές από τον ΟΑΕΔ «η διάρκεια της τακτικής επιδότησης ανεργίας,...
ΟΑΕΔ: Όσοι χάνουν την παράταση στο επίδομα ανεργίας

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις με την παράταση στο επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ, καθώς ξεκαθαρίζει το τοπίο με αυτούς που χάνουν τους επιπλέον δύο μήνες, αλλά και με αυτούς που θα το πληρωθούν.

Ειδικότερα σύμφωνα με την απόφαση που θα δημοσιευθεί για να ξεκινήσουν στην συνέχεια οι πληρωμές από τον ΟΑΕΔ «η διάρκεια της τακτικής επιδότησης ανεργίας, του επιδόματος μακροχρονίως ανέργων, του βοηθήματος ανεργίας αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων-ασφαλισμένων του e-ΕΦΚΑ – τ. ΟΑΕΕ, τ. ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και του βοηθήματος ανεργίας αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων-ασφαλισμένων του e-ΕΦΚΑ – τ. ΕΤΑΑ (τ. τομέας ΤΣΜΕΔΕ, τ. τομέας ΤΣΑΥ, τ. τομέας ασφάλισης νομικών), για όσους δικαιούχους έληξε εντός του Μαΐου 2020 και δεν έχουν επωφεληθεί της παράτασης του άρθρου έβδομου της από 20.3.2020 ΠΝΠ (Α΄ 68), που κυρώθηκε με το άρθρο 1 του ν. 4683/2020 (Α΄ 83), όπως τροποποιήθηκε με άρθρο εικοστό τέταρτο της από 30.3.2020 ΠΝΠ (Α΄ 75), που κυρώθηκε με το άρθρο 1 του ν. 4684/2020 (Α΄ 86) και, όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 9 του ν. 4684/2020 (Α΄ 86), παρατείνεται για δύο μήνες από την ημερομηνία λήξης της».

Ποιοι χάνουν τη νέα παράταση δύο μηνών στο επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ

Πλέον είναι ξεκάθαρο ότι παράταση δύο μηνών παίρνουν μόνο όσοι δεν πήραν τις προηγούμενες παρατάσεις και το επίδομα ανεργίας λήγει τον Μάιο.

Συγκεκριμένα δεν πρόκειται να δοθεί δεύτερη δίμηνη παράταση σε κανέναν άνεργο καθώς αυτό που έχει αποφασιστεί είναι να δοθεί μία δίμηνη παράταση σε όσους έληξε η ανεργία μέσα στο πρώτο 5μηνο του τρέχοντος έτους.

Μέσα στον Ιούνιο θα δοθεί ο πρώτος μήνας παράτασης του επιδόματος ανεργίας για όσους έληξε το επίδομα ανεργίας τον Μάιο και δικαιούνται δίμηνη παράταση, ενώ τον Ιούλιο θα δοθεί ο δεύτερος μήνας παράτασης.

Ειδικότερα παρατείνεται για δύο μήνες, η διάρκεια της τακτικής επιδότησης ανεργίας, του επιδόματος των μακροχρόνια ανέργων, καθώς και των βοηθημάτων ανεργίας αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολούμενων – ασφαλισμένων για όσους ανέργους έληξε η επιδότηση τους εντός Μαΐου.

Η δίμηνη παράταση επιδομάτων ανεργίας αντιστοιχεί στα εξής ποσά:

– Δικαιούχοι της τακτικής επιδότησης ανεργίας, έως 798,5 ευρώ (έως 399,25 ευρώ μηνιαίως), ποσό προσαυξανόμενο κατά 10% επιπλέον για κάθε προστατευόμενο μέλος του δικαιούχου ανέργου

– Δικαιούχοι του βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολούμενων, έως 720 ευρώ (έως 360 ευρώ μηνιαίως).

– Δικαιούχοι του επιδόματος μακροχρόνιας ανεργίας, έως 400 ευρώ (έως 200 ευρώ μηνιαίως).

Υπενθυμίζεται πως η καταβολή ολοκληρώνεται αυτόματα, μέσω απευθείας κατάθεσής στους τραπεζικούς λογαριασμούς και δεν απαιτείται καμία ενέργεια από τους δικαιούχους, όπως αίτηση, προσκόμιση δικαιολογητικών, κ.λπ.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «ΟΑΕΔ: Όσοι χάνουν την παράταση στο επίδομα ανεργίας», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.