ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΟΑΕΔ: Πώς θα πάρετε το επίδομα εργασίας

Παράλληλα, έρχεται η «Ημέρα Καριέρας ΟΑΕΔ»
ΟΑΕΔ: Πώς θα πάρετε το επίδομα εργασίας

ΟΑΕΔ: Γυρίζει σελίδα ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, όπως ενημέρωσε ο διοικητής Σπύρος Πρωτοψάλτης, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Καταρχήν αλλάζει όνομα έπειτα από ολόκληρες δεκαετίες (το 1969 για την ακρίβεια) και, πλέον, θα μπει στη ζωή μας η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Ο Σπύρος Πρωτοψάλτης κλήθηκε να σχολιάσει, μεταξύ άλλων, τι συμβαίνει με τους μακροχρόνια ανέργους και εκείνους που έχουν υψηλά εισοδήματα, αλλά δικαιούνται να έχουν τα προνόμια της κάρτας.

Όπως είπε, θα δοθεί επίδομα εργασίας για πρώτη φορά και πριμ 300 ευρώ σε μακροχρόνια ανέργους που επιδιώκουν να ενεργοποιηθούν ξανά.

Τόνισε ότι όλα αυτά τα χρόνια της παρουσίας του στον Οργανισμό, έχει συναντήσει πάρα πολλούς ανέργους, ενώ αποκάλυψε ότι υπάρχουν εγγεγραμμένοι από τη δεκαετία του 1990!

Θα αλλάξει, όπως υπογράμμισε, το νομικό και θεσμικό πλαίσιο, το οποίο επιτρέπει σε κάποιον με υψηλά εισοδήματα να απολαμβάνει παράλληλα και τις παροχές της κάρτας.

Έκανε λόγο για εντοπισμό λαθών και απαραίτητη εφαρμογή μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να διορθωθούν.

«Ημέρα Καριέρας ΟΑΕΔ»

«Ο νόμος που θα περάσει, θα προβλέπει ότι εάν τρεις φορές δεν συμφωνήσεις με τον σύμβουλό σου για κάποια κατάλληλη θέση εργασίας, θα διαγράφεσαι από τα μητρώα», είπε.

Παράλληλα, το Σάββατο 16 Απριλίου διεξάγεται στο ΣΕΦ η «Ημέρα Καριέρας ΟΑΕΔ» από τις 10:00 έως τις 18:00, με δωρεάν είσοδο, ανοικτή για όλους.

Εβδομήντα πέντε επιχειρήσεις από κλάδους όπως εμπόριο, τουρισμός, ναυτιλία, υγεία, εκπαίδευση και άλλους, θα προσφέρουν 3.000 θέσεις εργασίας που καλύπτουν μεγάλο πλήθος ειδικοτήτων.

Τέλος, με το νέο νομοσχέδιο δίνονται δικαιώματα και αρμοδιότητες στεγαστικής πολιτικής στον ΟΑΕΔ, ώστε να αξιοποιήσει το αποθεματικό 1.500.000.000 και τα ακίνητα που κληρονόμησε.

 

Ειδήσεις σήμερα

Masterchef spoiler: Αυτοί κερδίζουν σήμερα!

Τηλεθέαση: Ποιος ήταν ο νικητής της Τετάρτης;

Το SDNA κάνει προπαγάνδα ακόμα και με τον Κώστα Τσιμίκα!

 

Δείτε αναλυτικά όσα ειπώθηκαν:

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «ΟΑΕΔ: Πώς θα πάρετε το επίδομα εργασίας», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.