ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΟΑΕΔ: Τρία νέα προγράμματα πρόσληψης για 15.000 ανέργους

ΟΑΕΔ: Τρία νέα προγράμματα βρίσκονται στα σκαριά από τον Οργανισμό Απασχολήσεω Εργατικού Δυναμικού τα οποία και θα προκηρύξει το επόμενο διάστημα σύμφωνα με τον Διοικητή του Σπύρο Πρωτοψάλτη. Συγκεκριμένα σε συνέντευξή του στο περιοδικό Epsilon7 υπογράμμισε ότι στο προσεχές αμέσως επόμενο διάστημα, δρομολογούνται 3 νέα προγράμματα επιδοτούμενης απασχόλησης και επιχειρηματικότητας για συνολικά 15.000 ανέργους, τα...
ΟΑΕΔ: Τρία νέα προγράμματα πρόσληψης για 15.000 ανέργους

ΟΑΕΔ: Τρία νέα προγράμματα βρίσκονται στα σκαριά από τον Οργανισμό Απασχολήσεω Εργατικού Δυναμικού τα οποία και θα προκηρύξει το επόμενο διάστημα σύμφωνα με τον Διοικητή του Σπύρο Πρωτοψάλτη.

Συγκεκριμένα σε συνέντευξή του στο περιοδικό Epsilon7 υπογράμμισε ότι στο προσεχές αμέσως επόμενο διάστημα, δρομολογούνται 3 νέα προγράμματα επιδοτούμενης απασχόλησης και επιχειρηματικότητας για συνολικά 15.000 ανέργους, τα οποία θα έρθουν να προστεθούν μαζί µε τα 7 ήδη ανοικτά προγράμματα του ΟΑΕΔ, συνολικά 38.600 επιδοτούμενων νέων θέσεων εργασίας.

Ειδικότερα όπως αναλύει πρόκειται για δύο ακόμα νέα προγράμματα απασχόλησης µε 12.000 επιπλέον επιδοτούμενες θέσεις, και για ένα βελτιωμένο πρόγραμμα επιχειρηματικότητας για 3.000 ανέργους, µε έμφαση στην ψηφιακή οικονομία και στις γυναίκες. Παράλληλα «…στόχος του ΟΑΕΔ είναι να αξιοποιήσει πλήρως τις ευκαιρίες που προσφέρει το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή, ώστε να στηρίξουμε τους ανέργους να ξαναβρούν τη θέση που τους αξίζει στην αγορά εργασίας.

Το ταμείο αποτελεί µία ιστορική ευκαιρία για σημαντικές επενδύσεις, καθώς και για τολμηρές και αναγκαίες μεταρρυθμίσεις».

Το Ελληνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας περιλαμβάνει σημαντικές προτάσεις για τον κρίσιμο πυλώνα της απασχόλησης, των δεξιοτήτων και της κοινωνικής συνοχής και ο Ο.Α.Ε.Δ. θα συμβάλει ενεργά και ουσιαστικά στην ταχύτερη μετάβαση της ελληνικής οικονομίας προς ένα πιο ανταγωνιστικό, βιώσιμο και εξωστρεφές μοντέλο ανάπτυξης, µε προγράμματα, δράσεις και µμεταρρυθμίσεις που επικεντρώνονται: 1) στην ενεργοποίηση πρωτοποριακών ενεργητικών και παθητικών πολιτικών για την αγορά εργασίας, 2) στην αναδιάρθρωση της κατάρτισης και επανακατάρτισης και 3) στην αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης.

«Όμως, βασική προϋπόθεση για την επιτυχή υλοποίηση των παραπάνω είναι ένας αναβαθμισμένος ρόλος για ένα νέο Ο.Α.Ε.Δ. που θα λειτουργεί ως µία αποτελεσματική Ευρωπαϊκή Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης, µέσω της ψηφιακής µμετάβασης, του οργανωτικού εκσυγχρονισμού και της ενίσχυσής του» ανέφερε ο διοικητής του ΟΑΕΔ.

ΟΑΕΔ: 1,6 δισ ευρώ καταβλήθηκαν το 2020 σε επιδόματα

Σύμφωνα με τον κ. Πρωτοψάλτη το 2020 ο Ο.Α.Ε.Δ. κατέβαλλε περισσότερα από 1,6 δισ. ευρώ σε επιδόµατα, παροχές και βοηθήματα, σε 750.000 άνεργους και σε 52.000 εργαζόμενες μητέρες.

Επιπλέον των τακτικών πληρωμών επιδομάτων ανεργίας και µμακροχρόνιας ανεργίας, καθώς και των βοηθημάτων αυτοαπασχολουμένων, 400 εκ. ευρώ αφορούσαν σε έκτακτες δράσεις, όπως η δίμηνη παράταση όλων των επιδομάτων ανεργίας που έληξαν το 2020 για περίπου 370.000 ανέργους, η εφάπαξ οικονομική ενίσχυση 400 ευρώ για 250.000 µμακροχρόνια ανέργους µέσω δύο κύκλων πληρωμών και η έκτακτη μηνιαία αποζημίωση για 20.000 εποχικά απασχολούμενους στον τουρισμό και επισιτισμό, χωρίς δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης τους καλοκαιρινούς μήνες.

Απίθανες προσφορές και σούπερ πακέτα σε παιδικά περιοδικά και παραμύθια στο Magbox.gr.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «ΟΑΕΔ: Τρία νέα προγράμματα πρόσληψης για 15.000 ανέργους», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.